AC/DC Hungary

Az AC/CD-n nevelkedtem. A Dirty Deeds Done Dirt Cheap album volt az első amely elért hozzám, pedig akkoriban még igencsak gyerek voltam. És mégis belemászott a fülembe. Mindkét hazai AC/DC koncerten kint voltam természetesen ’91-ben és 2009-ben is. A második koncertre készülve határoztam el, hogy készítek egy kis weboldalt a külföldi rajongóknak, hogy könnyebben ide találjanak. Közben olvasgattam…. volna a neten, de nem találtam akkor szinte semmit magyarul a Wikipédia kivételével. Így jutottam arra a bátor elhatározásra, hogy készítek egy átfogó magyar nyelvű AC/DC oldalt, hátha más is szeretne többet tudni a zenekarról.

www.ac-dc.hu

Igy született meg a www.ac-dc.hu, ami korábban www.acdc-blackice-tour.com néven futott, elsősorban a koncertre koncentrálva választottam az utóbbi nevet. Sok kalandom volt a weboldallal kapcsolatban, amelyet meghagytam abban a szerkezetben ahogyan akkoriban készült, és nem is kívánom ‘frissíteni’, hiszen ez nem egy napra kész rajongói oldal, hanem amolyan emlékoldal. Azért megmaradt a ‘Hírek’ menüpont, bár ritkán frissítem. A lényeg a ACDC Black Ice Tour koncertbeszámoló.

Az egyik ilyen sztori volt, hogy mivel minden jegy szinte azonnal elkelt a 2009-es koncertre már a meghirdetés napján, ezért plakátok se voltak a koncert előtt. Ettől kicsit szomorú lettem, mivel jó lett volna egyet beszerezni. Na mondom akkor majd én csinálok egyet ide a weboldalra a saját képemmel. Mivel sehol máshol nem volt plakát és ezt a világom mindenhol realizálták a rajongók (a koncert előtti és utáni napokban tízezrek olvasták az oldalam naponta) nekem írtak, hogy küldjek nekik plakátot, látják nekem van. Persze mindenkinek elmondtam, hogy ez nem a hivatalos plakátkép mégis sokan elkérték a képet Argentínától, Venezuelán keresztül egészen az Afrikai országokon át Ausztráliáig. Na az nem semmi volt, mint ahogy a koncert sem.

De olvashatsz a Budapest Sportarénáról, a Black Ice albumról. Van itt Black Ice Tour képgaléria és Black Ice Tour videogaléria. Összeszedtem a régi emlékeket az 1991-es Népstadion koncertről. Lefordítottam az ACDC történetét, a tagokkal együtt. De van még itt ACDC diszkográfia, háttérképek, dalszövegek, kották, gitár tabok, a zenekar tagjainak hangszerei, AC/DC póló (akkoriban még nem sokféle volt…), aztán poszter, magazinok amelyekben a zenekarról olvashatsz, YouTube Videók, AC/DC rádió (ami már nem működik), könyvek, képregény, filmzenék, AC/DC Tribute zenekarok, a saját modellgitárom és még néhány apróság.

Ha szereted az AC/DC-t biztos találsz itt kedvedre valót. Rákendról!

www.ac-dc.hu