Honda NC700x (2012) Givi bukókeret (TN1111)

Ez volt az a kiegészítő, amivel nagyon sokat vacakoltam. Ez nem egy kis darab… A felszerelés sem 10 perces munka, vannak akiknek ezt otthon nem is javasolnám, mivel a motorblokkot tartó főbb csavarokhoz is hozzá kell nyúlni, de azért nem kell parázni tőle.

Eredetileg három versenyző indult nálam:

Honda NC700x Crashbar – SW-MOTECH – SBL.01.132.10000/B
Honda NC700x Crashbar – PUIG – 6387N
Honda NC700x Crashbar – GIVI TN1111

és végül a 48e Ft-os ár mellett az esztétika/design döntött a Givi javára, így kerültem ismét kedvenc motoros szaküzletemhez shoxhoz 🙂

Nagy boldogan értem haza a nem kis csomaggal, és álltam neki a felrakásnak. Igazából semmi bonyolult dolog nem volt, itt is a fő gondot az okozta, hogy nem csináltam még ilyet, így sokat sz@roztam azzal, hogy melyik furat hova kerül majd, mert ezek a dolgok nehezen olvashatók ki a leírásból.

Először az alsó kipufogó védő műanyagot kellett leszerelni. Ezután a rögzítő csavarok helyét beazonosítani és a szerelési útmutató szerint feltenni a szükséges kiegészítőkkel együtt. Természetesen egy időben csak az egyik oldallal foglalkoztam és a 3 motorblokk rögzítő csavarból kettő mindig a helyén volt, így a blokk nem mozdulhatott el. Az egyetlen trükkös pont a jobb oldalon lévő, az üléshez legközelebb álló, elég mélyen lévő anya cseréje volt, ahol ügyelni kell az eredetileg is bent lévő, fém távtartó gyűrű pozíciójára, Itt még le kellett lazítanom a kuplung bovdent tartó egységet (nem szedtem ki), hogy a racsnis kulccsal jobban hozzá lehessen férni. Ehhez képest a baloldal felszerelése már gyerekjáték volt. Ami jól jött volna az a meghúzáskor egy nyomatékkulcs, de majd a következő szerviznél beállíttatom a csavarokat 🙂

A Honda NC700x a búkókeret nélkül, bal oldali kép:

sbsblog-honda-nc700x-accessories-givibar-tn1111-crashbar-01

GIVI TN1111 felszerelve, bal oldali kép (az egyszerűbb oldal):

sbsblog-honda-nc700x-accessories-givibar-tn1111-crashbar-02

A Honda NC700x a búkókeret nélkül, jobb oldali kép:

sbsblog-honda-nc700x-accessories-givibar-tn1111-crashbar-05

GIVI TN1111 felszerelve, jobb oldali kép (a bal oldali résznél lévő, kuplung tartó konzolt kell a blokkon meglazítani, hogy a csőkulccsal kényelmesen hozzáférj a rögzítő csavarhoz):

sbsblog-honda-nc700x-accessories-givibar-tn1111-crashbar-04

Szerelési útmutató letölthető innen: