Napi Lordom: Egy ezredes menedzser

Mindenképpen szerettem volna pár sort írni erről a kerek számról, amikben úgy néz ki idén nincs hiány (nemrég megvolt az 50.000. kedvelés a Lord Facebook oldalán). Tudom, hogy egy zenekar életében nem az a legfontosabb kik állnak a háttérben, azonban ez engem igenis érdekel, ha a Lordról van szó. Talán még emlékeztek legjobb tudásom szerint össze is szedtem mindenkit egy korábbi írásomban amit itt találtok: Napi Lordom: A Lord koncertszervező menedzserei

horvath istvan, gidovalvy attila, apro károly lord - szigetfesztival-2011

Bizonyára kevesen tudják, hogy  Horváth Pisti – a zenekar korábbi koncertszervező menedzsere – idén mégis eléri 1000. (mond ki: ezredik) leszervezett Lord koncertet, ekkora számmal kevesen rendelkeznek ma Magyarországon. Ehhez persze kellett 17 év, de így kerek a történet. Aki olvassa a blogomat, illetve aki jól ismeri a zenekar történetét az tudja hogy az első általa lekötött Lord buli 2001. február 15-én volt a Ráday klubban. Az 1000. pedig hamarosan meglesz, annak ellenére, hogy már nem Ő foglalkozik a  koncertszervezéssel az előző év végi távozása miatt, azonban a bulik szervezése akár egy évvel előre is történhet.

Lord koncert a Ráday klubban Budapesten 2001 febr 15-én.

Az első „Pityesz buli” a Ráday Klubban.

A rockzene mai világában minden egyes koncertnek van jelentősége, hiszen nem tartozik az olyan populáris műfajok közé, ahol tízezrek látogatnak automatikusan a koncertekre, vagy milliós nézőszámot produkálnak a Youtube videók. Egyre nehezebb (de nem lehetetlen mint tudjuk) telt házas koncerteket szervezni, hiszen nincs mese, elszaladt az idő azon rajongók felett akik egykoron a vállukon hordozták a rock zenekarokat, és már egyre kevesebben járnak el koncertekre.

horvath istvan lord sitke

Persze jön az ifjúság, öröm látni a tizen-, huszonéveseket a koncerteken, vagy a gyerekeket és unokákat, de Ők nem képesek 100 százalékban kitölteni azt az űrt, amit a ’70-es, ’80-as évek rockerei egykoron betöltöttek. Ezért is úgy gondolom, hogy mindenkinek, aki a rock műfajban tevékenykedik, legyen az zenész, menedzser, technikus vagy road, annak megbecsülés jár!

Lord koncertek 2001-2017

Ehhez a pötyi mennyiséghez adj hozzá még ötöt 2018-ban így meg is van az 1000 🙂

Horváth Pisti már nincs a Lord zenekarral, 2017-12-21.-én 17 év után kilépett, de ezúton is minden Lord rajongó nevében szeretnék neki gratulálni ehhez a számhoz! Rákendról!