Lord koncert Budapest – Hajógyári sziget, Majális – 2017.05.01

Előzmények

Életünk első szabadtéri koncertjére készültünk szinte „hazai pályán”, a várakozás izgalma is csekély volt, hiszen tegnapelőtt még a soproni koncerten tomboltunk. Ráadásul minden gyereknek volt programja, így szabadok voltunk mint a madár és ezt ki is használtuk…

Időben, délután fél három körül érkeztünk Moncsival kettesben a hajógyári szigetre. Kiszálltunk a kocsiból és mentünk az emberek után. Megérkeztünk egy kapuhoz, ahol fiatal rendezők álltak egy asztal mellett. Mi csak mentünk előre, de azért a biztonság kedvéért rákérdeztem a 3 méteres Lord45 zászlóval a kezemben, hogy itt lesz ugye a Lord koncert. ????? Furcsán néztek ránk és közölték, hogy…. „de hát ez a kutyapiknik rendezvény”, ettől függetlenül szívesen látnak kutya nélkül is… ahhh, köszönjük nem és visszafordultunk. Csak akkor vettük észre, hogy az ÖSSZES ide tartó ember kutyával volt, a pincsitől a bernáthegyiig… ezt benéztük, vagyis nem vettük észre a kutyákat…. lélekben Mi már a koncerten voltunk 🙂

10 perces séta a másik irányba, elhagytuk az összes csaholó kutyát, amikor megláttuk a színpadot. Megérkeztünk! Kirááálysááág!!! Itt vagyunk a zöld gyepen, utoljára ilyet a Budai Ifiparkban csináltam a 80′-as években. Lordosok mosolyogtak egymásra és ránk is, köszöntünk a Butikosoknak, aztán letelepedtünk a fűbe félárbócra engedve a Lord45 zászlónkat.

lord-koncert-budapest-hajogyarisziget-majalis-2017-05

Megmondom őszintén, hiába vagyok 49 éves, nem pedig az úttörő őrs zászlósa, nagyon jó érzés volt a buli előtt is lobogtatni a Lord45 zászlót, izgalommal teli büszkeség volt bennem. Igen…, lássa mindenki hogy hamarosan Lord koncert lesz, mi Lordosok már itt vagyunk jó sokan, és türelemmel várunk a bandánkra. Amúgy egyetlen árpádsávos zászlós sráccal találkoztam csak, illendően köszöntöttük egymást, bemutatkoztunk, pár szót váltottunk aztán mi sétáltunk is tovább. Találkoztunk közben több ismerőssel, új és régi Lordos barátokkal beszélgettünk a koncertek kezdetéig.

Körbenéztünk, sétálgattunk, nagyon jó kis rendezvényt hoztak össze a szervezők, csak dicsérni lehet Őket. Volt itt gyerek motoroztatás, étel, ital, bemutatók, programok, még véradás is.Szinte minden gyerek megtalálhatta a neki való mókát, a rajzolástól, az ugrálóvárig. Gratulálok a rendezőknek!

Fél négykor kezdődött a Hungarica, amit a domboldalban ülve hallgattunk, csak az utolsó számnál, a szózatnál álltunk fel és emeltük magasba Lord zászlónkat a szózat eléneklésekor. Amit levonultak, mi szokásunkhoz híven benyomultunk a színpad elé, de most nem az első sorokba, hanem kicsit hátrább, hiszen életünk első zászlós bulijára készültünk. Sok minden visszacseng a fejemben, hiszen sokat olvasok a Lordról, és emlékszem Attila egy régi mondatára a 80-as évekből: „egy fazon a zászlónkat lobogtatta, azt hiszem elsírom magam”  (Varga Tímea könyve) és ezt az érzést szerettük volna Moncsival ismét megadni Attilának, meg persze az egész bandának, Misitől kezdve Louin és Frenkin át, egészen Márkig!

Nem azért készült ez a zászló majd egy napig a konyaasztalon, hogy a szobában porosodjon, hanem azért hogy minél több ember lássa: A Lord 45 éves és Itt van, és Szeretjük, és ha kell másfél órán keresztül lengetjük Moncsival, nincs kegyelem!

A koncert

lord-koncert-budapest-hajogyarisziget-majalis-2017-07

Aztán kezdődött a koncert! A színpadon a 45 éves LORD ZENEKAR! Azonnal remek hangulat kerekedett, jöttek a számok egymás után, a dalok szóltak, a zászlónk lengett Misiéknek, hiszen megérdemlik a törődést! Több száz ember torka szakadtából énekelte a számokat.

Akkor tűnt fel igazán hogy mennyire vegyes a társaság, amikor jött a Vándor és először sokan nem értették miért ereszkedik mindenki térdre, de Ők is megtették. Az előttünk álló két lány szemében láttam hogy „mi történik most??”. A dal közben is mosolyogva néztek körbe körbe, hogy mindenki énekel, hova is kerültek, de szerintem megértették hogy igen…. jó helyre kerültek! Remélem a következő Lord koncerten már ők is lesznek! A mellettem álló ismeretlen lány is fogta a zászlót a Vándor második, vadulós felében, sokszor együtt lengettük, nagyszerű érzés volt! Azta….. de nagyon jó itt lenni!

Természetesen a Lord45 lemez számaiból is kaptunk, tanuljunk csak… Az idő kegyes volt hozzánk, sütött a nap és bearanyozta a színpadot ahol zenekarunk játszott nekünk, igazi Pösti Majális hangulat volt!

Sajnos a program rövidebb volt a klubkoncerteken megszokottól, de ez látszott már a programfüzetből is, Virágdalt most nem volt, és egy ráadást kaphattunk csak az időbeosztás miatt, a Szállj Szabadon-t, de azt NAGYON megkaptuk!!! Húúúúú….. de jó volt!

lord-koncert-budapest-hajogyarisziget-majalis-2017-13

Köszönjük, köszönjük és köszönjük Lordjaink, hogy veletek lehettünk, mert:

Magyarországon, nekünk van a legjobb zenekarunk, és ezek Ti vagytok Lordok!

 

1 hozzászólás

  1. Szabó Pál

    Köszi a beszámolót!!igaz mögöttetek álltam de így is érdekes volt a beszámoló!!

Hozzászólások lezárva.