Cézár a kiscica bemutatkozik

Nem is tudom hol kezdjem… miután megérkezett Frici II a családba – mivel a lányom már nagy macskahiányban szenvedett – megbékéltünk, mondván egy macska egy családban bőven elég. Meg is lett mondva a gyereknek hogy eszébe se jusson több cicát idehozni.

Pont egy hete volt nálunk Frici II a kedves kiscicánk, már meg is szokta az új környezetét, amikor a kert végéből egy vasárnap éktelen macskanyávogást hallottunk. Hátramentünk és meg is találtuk, az akkor még névtelen cicát, megállapítottuk hogy bizonyára éhes és az anyját hívja. Ugyanaznap még láttunk is egy lógóhasú macskát, biztosak voltunk benne hogy ez az anyamacska. Miután Vivien átcsempészte a cicát hozzánk, le is teremtettem, hogy azonnal vigye vissza, mert keresni fogja az anyja.

Azonban másnap is hallotuk az eszeveszett jajveszékelést, igy gondoltuk, hogy megetetjük a kiscicát. Mivel semmiféle erre alkalmas eszközzel nem rendelkeztünk az esélytelenek nyugalmával próbálkoztam, hogy valahogy belediktáljak egy kis tejet piciny gyomrába. Előkerült a strandlabda amit szétvágtam, hogy a fujókáján keresztül tudjon tejet inni, de ez nem igazán jött be. Természetesen tányérból nem evett, egyszerűen üvöltve átgyalogolt a tál tejen, kis mancsaival széjjelhordva azt a lakásban. Végül egy műanyag injekciós tubussal sikerült enni adni neki.

Másnap reggel irány a bababolt, cumisüveg bevásásrol, hazafutás és etetés vizezett langyos tejjel. Ezek után hogy már evett is kissé megnyugodtunk, azonban olyan szinten üvölt ha nem szophat, hogy egyenlőre nem tudjuk a lakásban tartani, csináltunk neki egy jó kis alvó odút a kert végében amit berendeztünk plüss állatokkal. Na gondoltam ez igy nem lesz jó, ennél többet kell nyújtanunk neki, igy az állatbolt következett ahol rendes cicacumisüveget és macskatápszert vettem neki. Mondanom sem kell hogy a tápszert úúúútálja, még akkor sem eszik belőle magától ha éhenveszik, és a cica cumi sem vált be nála.

Visszatértünk hát a babacumisüveghez, vettem jól tápláló biotejet amit felvizezünk neki, de ezért belecsempészek egy kevés tápszert is a vitaminok és más fontos anyagok miatt. Az eredmény pedig itt látható: