Nyaralás az Adrián

„Jöjjön el az Adriára nyaralni ahol a csodálatos kék tenger várja Dalmáciában. Panziónk Ciovó szigetén fekszik Okrug Donjiban, Trogír tőszomszédságában. Ismerkedjen meg az adriai kis falu nyugodt életével, töltsön el egy hetet teljes nyugalomban magyar társasággal 7 apartmanos panziónkban. Nyaraljon az Adrián!”

Mediterrán környezetben várja vendégeit sok családias apartman Okrug Donjiban. Családja panzióink a tengerparthoz közel találhatók apró kavicsos strand közelében. Számos apartmanban kínálunk szállást a magyar vendégek részére. Az alábbiakban bemutatunk egy kis ízelítőt az apartmanokból.

„Még sietve érkeztünk, néztük az órát, türelmetlenül nyomtam a gázpedált, de ez csak addig tartott, amíg ki nem szálltunk az autóból és meg nem érintett a „Pomalo” azaz, a nyugalom érzése. Amíg itt vagyunk nem sietünk sehova, mindenre jut idő, semmi sem fontos csak a pihenés, kedvesek az emberek, nem száguldozik itt senki.”

Egyik nyaralásunkról írtam is egy beszámolót…

Trogir emlékei

„A Trogirtól Splitig terjedő 21 km-es partszakaszt a Kaštelanska rivijera (a hét kastély öble) foglalja el. Ez a partsáv már Split közvetlen környékéhez tartozik. A Kaštelanska rivijerát szegélyező községek közül magyar vonatkozásai révén különös érdeklődésre tarthat számot az ódon, festői Trogir.
Trogir (Trau) a Spliti-öböl nyugati sarkában szinte egybeolvad az előtte elterülő Ciovo (Bua) szigettel.
A várost – maga is szigeten fekszik – Ciovo szigetével nyitható hajóhíd köti össze, a szárazföldtől elválasztó keskeny csatornán pedig kőhíd vezet keresztül. Trogir ma teljesen Split vonzásterületébe tartozik. 4000 lakosának jelentős része Splitbe jár dolgozni. Vannak, akik a helyi hajóépítő iparban találnak munkát. A trogiriak jelentős részének mára az idegenforgalom (hotelek, apartmanok, éttermek) biztosít megélhetést. Az ősi szakmák, így a lokális halászat, a zöldség, gyümölcstermesztés, borászat is a turizmusnak köszönheti fellendülését.”

Ez a bejegyzés sem ma született. Sajnos időközben ez a panzió már nem létezik, illetve olyan formában nem ahogyan az annak idején működött. De még így is számtalan emlék és kaland elevenedik fel bennem mikor megnézem a weboldalt: www.trogir.hu