Lord koncert – Pohl Misi 40 éve a Lordban – Barba Negra – 2021.08.07

Végre elérkezett a nap! Őszintén szólva is sokat kellett várnunk Moncsival mire eljutottunk egy Lord koncertre és ezért már nagyon vártuk. Sajnos is, és örömmel áztatva is (unokák megérkezte sorban…) mindig közbe jött valami.

Nem is akármilyen koncert várt ránk, hiszen Misi 40 éve énekel a bandában és ezzel a címmel lett meghirdetve a buli, amely olyan meglepetéseket is tartogatott, amelyek csak itt és most voltak átélhetők. Ráadásul előző nap lettem 53 éves ezért nekem is egy újabb szülinapi buli volt ez a koncert (így aztán nekem is szólt egy kicsit a Virágdal….)

Időben érkeztünk a Barba Negra Track-be, ahol már megérkezéskor sok kedves ismerőssel, koncertbaráttal találkoztunk. Jókat beszélgettünk, fotózkodtunk, ittunk és ettünk és izgalommal váruk együtt a koncert kezdetét. Nagyon jóleső érzés volt megölelni a rég nem látott ismerősöket, ezért is csodás egy-egy Lord koncert.

Az előzenekar:

00-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

A hangulatot a Hollywood Rose zenekar melegítette be Guns n’ Roses számokkal. A Hollywood Rose egy eredetileg Guns N’ Roses tribute-zenekarként, 2003 nyarán alakult együttes. 2008-tól kezdve azonban saját szerzeményeikből álló albumokat is adnak ki. Igazán ütős banda volt marha jó (Guns n’ Roses) számokkal… hát igen a Guns az jóóóóó minden esetben, de saját számaikat sajnos nem hallottuk. Az énekes és a szólógitáros is korhűen beöltözve…. király volt.

A Lord koncert:

01-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Aztán végre következett a Lord, amely ez évtől új intróval kezdődik amit Horváth Zsolti az új billentyűs alkotott (róla majd még később írok). Az „Intro„-t követte, a végre műsorba kerülő egyik legendás Lord szám, a „Szóljon a rock„, ezt követte a „Nekem soha nem elég„, és a „Kisfiú„. Volt tombolás rendesen az első sorokban! Én is próbáltam ugrálni, de az időközben felszedett 30 kilómmal gömbölyödő hasam, minden felugrásnál előrébb vitt 3-4 centit. Szóval álltak előttem is (a 3. sorban voltunk most) így rájöttem hogy ez az ugrálás most nem lesz jó, ezért aztán kapaszkodtam inkább Moncsimba, és lájtosra vettem a figurát.

04-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Folytatódott a program a „Próbáld meg újra„, a „Más az élet„, az új albumról a „Hargita„, az „Az utca kövén” dalokkal, és nem lehetett nem észrevenni hogy a Lord idén másképpen szól mint eddig. Ez az év tagcserékkel kezdődött, Beke Márkot Horváth Zsolti váltotta a billentyűknél. Zsolti már régi motoros a szakmában, többek közt a Tűzmadárban is játszott, és most konkrétan a Deák Bill Blues Bandot hagyta sok-sok év után hátra, hogy átigazoljon a Lord-ba. Azonnal változott a számok megszólalása, Zsolti elsősorban a hagyományos zongora dallamait juttatja fülünkbe az eddig megszokott orgona helyett, mindezt hihetelen professzionális módon.

12-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

A doboknál szeretett Louinkat váltotta Világi Zolika, aki már korábban játszott a Lordban, Loui egykori balesetekor helyettesítette Őt. Emberileg nehéz váltás ez, hiszen Louit nagyon sokan szerették és szeretik a mai napig, sok szomorú Lordos adott hangot kilépésekor a különböző internetes fórumokon. Zolikának kicsit több időt kell adnunk, hogy a rajongók méltóképpen elfogadják Őt is igazi „Lord”-nak. De én úgy vélem ez nem lesz nehéz neki, zeneileg nagyon ott van a toppon, elképesztő dobos (énekes) virtuóz zenészről beszélünk. Sok Lord szám már most sokkal rockosabban szól nem is beszélve a számok végén azokról a rövid dobszólókról amiket lenyom! Ez Igen! Ez hiányzott ide! Rákendróóóól van! Zolika ezen felül még dobol a Gidó vezette Fáraóban, és viszi saját zenekarát a Powert is, ahol a dobok mögül énekel is.

54-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

De térjünk vissza a Lordra, következett az „Érezzél engem„, a „Nem kell!„, a „Képzeld el„, a gyönyörű „Anyám„, a hazafias „Hazám” amiket régóta szeretett volna hallani a Lordos közönség.

Aki jobban odafigyelt több számban is megfigyelhette Attila megújult virtuozitását, esetleg megújított számkezdését. Attila ma is nagyon élt a színpadon, hol jobb oldalt, hol bal oldalt kiállva nyomta a szólókat és persze el-el hangzott a „Tessék hangosan örülni!” 🙂

40-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Frenki baromi jól nyomta az alapot a basszeren… húúúú… egyszer már majdnem lement hídba, állat jó volt!

16-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Habár idén a koncert végén, a vírushelyzet miatt nem jön ki a zenekar a Lord Butikhoz, de Misink pacsi özönnel ajándékozta meg az első sorokban lévőket (és engem is… köszönöm Misi)

07-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

A „Virágdal„-al folytatódott a műsor. Kertész Robi felhívására nagyon-nagyon sok rózsa érkezett most, Misi szinte a szám feléig gyűjtögette be ezeket, igazán megható volt, Misink szemeibe könnyet is csalt ez a meglepetés.

31-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Na és akkor a szám végén, egy rövid – Misiről szóló – monológ után a „kisfia” akinek a hóna alatt elfért apuka, (na persze ez is egy generációs életérzés, Moncsi 16 éves kisfia Bodomér is 186 cm magas és 103 kiló, a hóna alatt elférünk…) betolta „Misi negyven éve a zenekarban” tortát, kisebb tűzijátékkal megspékelve. Misi megkérdezte tudjuk-e ki Ő, akit persze a régi és új Lordosok is tudnak: Ó Norbika akiről a „Kisfiú” című szám szól.

33-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

A megható pillanatok után következett az „Engem ne várjatok„, a „Hiányzol„, a „Megváltás nélkül„, majd az instrumentális „Tisztelet a mestereknek„, amit a „Szabadon„, az „Egyedül” követett. Szokásosan repültek a zászlók az „Itthon vagy otthon” kezdetekor, amelyet a „Kifutok a világból” és a programzáró „Vándor” követett.

39-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Természetesen nincs Lord koncert ráadás nélkül, ez az idei programban a „Tépett álmok„.

A koncertet egy kis videó követett Misi 40 évéről, majd parádés konfetti eső borította a színpadot a rajongók által, repültek Zolika dobverői, volt itt minden! Mi így ünnepeltük ezt a csodás 40. évfordulót, nagyon boldog vagyok hogy részese lehettem!

50-2021-08-07-barba-negra-pohl-misi-40-eve-a-lordban

Többször is megható de mindamellett zseniális koncert volt, valóban megújult hangzással, azt hiszem minden régi Lordos jöhet újra koncertekre, mert amit kapnak az hatalmas élmény lesz!

Köszönjük ezt az élményt nektek Lordok: Misi, Attila, Frenki, Zsolti és Zolika!

Ui: És fontosnak tartom megemlíteni, hogy ezt az eseményt nagyon sok zenei média megemlítette, valamint a Kisalföld egy egész oldalas cikket hozott le Misiről! Gratulálunk neked Misikénk!

Pohl-Misi-40-eve-ujsag

Galéria:

Videó: