Nagyra nőtt a Pingvin

Az eredeti kép itt található: http://www.wallpaperstop.com/wallpapers/animal-wallpapers/penguin-wallpapers/free-penguin-picture-1600x1200-0022.jpg

Nagyra nőtt a Google Pingvinje! Egy algoritmus váltás amely megváltoztatja az eddigi keresőoptimalizálási trendeket. No nem a SPAM elleni küzdelemre gondolok, azzal semmi baj, hanem a relevancia felborulására.

Persze a változás nyertesei nem panaszkodhatnak, hiszen meglódult a forgalmuk rendesen, azonban ha körbenéznek csodálkozhatnak a szomszédjaikon: parkolt domainok, el nem készült és feltöltés alatt álló oldalak, elavult weboldalak, irreleváns találatok szabdalják a keresőszavakra kapott találati oldalakat.

Mindez miért? Mert az eddigi releváns találatok csak ezek mögött az oldalak mögött találhatók sok esetben, ahol már úgysem keres senki, hiszen hozzászoktunk, hogy az első 3 lapon túl nem járunk. Pedig sok esetben most ott (is) vannak jó és hasznos oldalak…

Tehát ez az algoritmus már várható volt, kellett is nekünk hogy a webszemét és a SPAM-áradat kikerüljön a látókörből (ahol már nem keres tovább senki) de nem így, nem ebben a formában, ahol láthatólag nehezen különbözteti meg a hasznos oldalakat a haszontalantól, olyan ez mint egy gammateszt (még bétának sem nevezném ebben a formában).

Miközben mindenki a SPAM-ről beszél, elfejtik megemlíteni azokat, akik valódi értéket teremtenek a világhálón, akik olyan termékeket, szolgáltatásokat, vagy csak egyszerűen dolgokat tárnak a látogató elé amire valóban kíváncsi. Hogy mindez el is jusson a célközönséghez vették a fáradságot hogy azon dolgozzanak, hogy a releváns és hasznos információ azonnal elérhető legyen. Nos jó páran áldozatul estek ennek a Pingvinnek.