Honda NC700x ixil L3X Hyperlow XL kipufogó

Van olyan motoros aki nem piszkálja a kipufogót soha, az eredetileg oda tervezett gyári kipufogó kíséri végig a vasat egész életén át. Nem véletlenül, hiszen azt pont oda tervezték a mérnökök, akik nem egy napot dolgoztak a paraméterek belövésén, a környezetvédelmi előírások, a zajszennyezés és a fogyasztás adatait akkurátusan figyelembe véve.

sbsblog-honda-nc700x-accessoriesDe van az a bizonyos másik fajta motoros… az a magamfajta…. és az a TE-fajta ha ezt olvasod, aki másképpen látja a gyári mérnökcsapat munkájának szükségességét, és amint teheti felrak egy akármilyen, de MÁSIK kipufogót. Nem kell minket bántani, ez nekünk lételemünk, nekünk a motorozással együtt járó érzés: a motor úgy jó ha HANGOS! Persze itt is vannak korlátok, és vannak ésszerű határok, mi az amit bevállalunk a környezetünk (szomszédaink, motoros túratársaink) hallásának kárára.

És azért lássuk be (erre olyan jó hivatkozni….), hogy vannak életvédelmi tényezők is, mégpedig hogy meghallanak bennünket már jó előre! Nem csak az autósok, de a nyugdíjas nagyi se fog elénk lépni a kosár almával a falu közepén. Mert ha a hallása nem is olyan éles. mint fiatal korában azért egy ilyen kipufogóval érkező motorost meg fog hallani. Szóval ezt MI szeretjük, imádjuk, nem is ragozom tovább.

A pontos elnevezés: IXIL L3X HYPERLOW XL EXHAUST HONDA NC 700 X 2011-2015
Az L3XB a feketére festett változat. B=Black

A képeken szereplő IXIL L3X kipufogó egytorkos,kétcsövű, kivehető decibel killerrel ellátott Spanyol műalkotás. Nem én vettem, a vassal együtt került hozzám, de nagyban hozzájárult az első képekre pillantás alapján az azonnali szerelembe esésnek, és a megtörtént motorcseréhez. Az IXIL L3X európai gyártó lévén, (amúgy 1955-ben alapított Barcelonai cég, szóval nem tegnap kezdte) minden szükséges CE dokumentummal rendelkezik, az ára 300 USD.

sbsblog-honda-nc700x-accessories-ixil--l3x-hyperlow-exhaust-kipufogo

IXIL L3X HYPERLOW XL kipufogó műszaki adatok

Anyaga: Inox AISI304, matt
Átmérő: Duplacsöves, 50mm
Hossz: 430mm
Súly: 2400gr
DB Killer: Van

IXIL L3X – e9 4590 / 6862-6362-6062 CE Minősítés