Pair o’ Dice koncert – Nagycenk– 2017.09.22.

Bevezető

Nagy gondba kerültem…. tudjátok az idő a legszűkebb keresztmetszet, úgy kell szerveznie egy családos embernek, hogy a gyerekek (ha kicsik, ha nagyok) és a munka mellett legyen idő a kikapcsolódásra is. Szeretünk motorozni, de a Lordot is nagyon szeretjük, ezért idén több időt töltöttünk már a Lorddal mint motorozással. Tényleg nincs is időnk másra…  És akkor itt van a Peredájsz…. idén már az ötödik koncertre mentünk el úgy, hogy láthassuk Őket, és izééééé…. megszerettük a zenéjüket….

Ahogyan azt már a Pannonhalmi koncert kapcsán írtam, olyan programot nyomnak az orrunk alá, ami mellett vétek elmenni, amit érdemes meghallgatni, mi több látni kell a srácokat zenélni. Pistiből és Zoliból olyan energiák szabadulnak fel, hogy szét is eshetne tőlük a színpad. Szóval ha Lord koncertre jöttök amikor a PoD az előzenekar, időben gyertek hogy lássátok!

pairodice-koncert-nagycenk-2017-40

Nagycenken nem volt meleg… sőt meglehetősen hideg szél fújt este, de szerencsére a sátorban ezt nem lehetett nagyon érezni. És amikor meghallod az első számot máris beindul a vérkeringés az ember lábában. A legjobb recept arra, hogy ne fázz. Moncsimmal és kicsi lányommal Viviennel (19) együtt vártuk a koncertet a színpad előtt.

pairodice-koncert-nagycenk-2017-07

A koncert

Ismét négyesfogatban álltak fel a srácok, 2 gitár, 1 dob és az ének, ennél kevesebb zenésszel már csak egy Motörhead tud számomra teljes értékű rockzenét nyomni 🙂

Az „Illúzió„-val kezdett a banda, ami sajnos nincs rajta az EP-n, így csak koncerten hallható egyenlőre, de nekem ez az egyik kedvencem. Ezt követte a „Szélcsend(EP 5.), a „What I want„, majd egy szusszanásnyi megállás Szokodi Zoli köszöntőjével.

pairodice-koncert-nagycenk-2017-23

Folytatásként jött az „Egy lélek” és a „Hush„. Na és akkor itt most álljunk meg egy pár mondat erejéig. Aki veszi a fáradságot és megnézi az örök érvényű eredeti ’68-as Deep Purple verziót – link itt – vagy, ha ez nem elég a 2002-es Gotthard féle feldolgozást – ez a link meg itt – és ezek után meghallgatja a paradicsomok verzióját Szokodi Zoli előadásában – itt sajnos nincs link – , az megállapíthatja, hogy a PoD a legütősebb! Egyek szenet ha nem így van! …. hmmmmm…. na ja…. valaki vegye már fel állványról a PoD féle Hush-t…

pairodice-koncert-nagycenk-2017-16

Visszatérve a koncertre, közben meghallgattuk Zolika monológját a hajevésről és a hajsampon ízéről, de ne sírjon a szája akinek van haja 🙂 Folytatásként a „Készen állsz„, a „Lehetőség„, a „Ki a hibás(EP 4.) és az „Én vagyok” blokk következett.

pairodice-koncert-nagycenk-2017-38

Búcsúzásként pedig a „Fejben dől el” és a „Mindig ugyanaz„. Uhhhh…. Király volt…. a-t-o-m-k-i-r-á-l-y!Nem is fogok most senkit kiemelni, ez így volt tökéletes ahogy volt… csak rövid. Tizenegy (11) számot kaptunk, de marha gyorsan elment az idő, mi még jó páran hallgattuk és néztük volna.

pairodice-koncert-nagycenk-2017-26

A nagycenki felállás (balról jobbra): Prekker János – basszusgitár, Fördős István – dob (a jobb keze tökéletesen látható), Szokodi Zoltán – ének, Pohl Dávid – gitár

Ui: Mostantól PoD-t fogok írni, asszem’ ez eddig a legegyszerűbb verzió 🙂 És mi a szent lúdnyáért nem lehet EP-t venni egy PoD koncerten? És tökéletes, éles képeket tőlem aztán továbbra se várjatok. Először is azért mert Zolika szinte meg sem áll, másodszor azért mert én is csak néha 🙂 Rákendról!!!!

A következő koncert meg ilyenek: www.facebook.com/pairodiceband

Nagycenk galéria