Gyerekszínész voltam: Pesti Színház

Gyermek színészkedésem egyik utolsó állomása volt a színház. Talán ez volt az a pont amikor végleg eldöntöttem, hogy mégsem leszek színész. A rádióban és a szinkronban nagyon otthonosan mozogtam, de már a TV-ben kezdtem feszengeni, ami aztán s színházban el is érte a katarzist, így hozván meg végső döntésemet.

pesti-szinhaz-gyerekszinesz-sbs-03

Nem mintha nagy szerepem lett volna, és az is csak beugró szerep volt Bartucz Attila, vagy Székely Dávid akadályoztatása esetén. Szép Ernő: Május című darabját tűzte műsorára a Vígszínház akkor tagozata 1983-ban, a Váci utcában lévő Pesti Színház, főszerepben Rudolf Péterrel és Eszenyi Enikővel, akik frissen kerültek ki a főiskoláról.

pesti-szinhaz-gyerekszinesz-sbs-01

A darabnak volt egy előjátéka, ahol egy rikkancsot kellett alakítani, bevezetve ezzel a cselekmény hátterét, képet rajzolni a külvilág eseményeiről, mindezt mint egy újságkihordó fiú,aki eképpen reklámozza az újság tartalmát. Hááát… mire emlékszem? Izgulás, gombóc a torokban, vatta a szájban, meg ilyenek,,, ráadásul egyedüli gyerek voltam…. nem volt kivel bandázni.

Ettől függetlenül szép emlékként maradt meg nekem az előadás, amelyre szüleim természetesen tiszteletjegyet kaptak.

Szép Ernő: Május

Szereplők:

  • A lány Eszenyi Enikő
  • Az öngyilkos Reviczky Gábor
  • A fiú Rudolf Péter
  • A rendőr Várnagy Zoltán

Szinopszis: A városligeti életkép: a rikkancs, a virágáruslány, a cipősuvickoló, az omnibuszkocsis mindennapi munkájáról mesél

Film/szindarab: Szép Ernő: Május a magyar film archiv oldalán.