Xenon zenekari próbán jártunk

Nagy megtiszteltetés ért amikor a srácok meghívtak egy zenekari próbára. Na igen, zenekari próbára nem minden nap jár az ember, ha nem éppen az adott zenekar tagja. Uhhh… nekem mikor is volt ilyenem??? Kiszámoltam pontosan 29 éve a főiskolán… De ez most pont nem érdekes, inkább beszéljünk a Xenonról.

Mocskos esős hideg este volt, amikor egy zsákutca végére érve egy régi gyárterület felnyitott sorompóján áthaladva megérkeztünk. A helyszín így különösen kísérteties volt, normális ember nem jár ilyen helyen este, de pont ez kellett hogy felspannoljuk magunkat, szinte láttam a távolban vicsorgó pokol szüleményét amikor leállítottam a motort és kiszálltunk a kocsiból.

Egyből Gidóval futottunk össze, aki Varga Zolival (dobok) együtt kísért fel minket a 2. emeletre, ahol az egyik, már elkészült zenekari próbaterembe léptünk és lepacsiztunk a többiekkel, Varga Gabival, Bulissa Rezsővel, Bretus Attilával. Persze nem így teljes a jelenlegi Xenon formáció, Gách Imre (gitár) sajnos nem volt most jelen.

xenon-proba-2017-02

Dumáltunk egy keveset, de nem húztuk az időt, mert a fiúk nem pihenni járnak ide, hanem próbálni. Háááátttt…. nem akármi ami ott megszólalt! Hangszigetelt, padlószőnyeges helység (cipő kint maradt, de ehhez már hozzászoktunk a Pair O’Dice klipforgatásán… bár itt nem volt kék zacsi), klímával fűtve. Tökéletes minden szempontból egy zenekarnak. Gabi el is mondta röviden ennek a történetét, erről majd később biztos olvashattok máshol is, hogy hogyan készül és hány próbaterem azon zenekarok részére akik kulturált (mit kultúrált, professzionális) környezetben kívánnak hódolni alkotói szenvedélyüknek. (És itt most megint eszembe kell jusson sanyarú sorsom amikor este a kevéssé fűtött főiskolai ebédlőben püföltem az Amati szerkót… hey!).

xenon-proba-2017-11

Bele is kezdtek a srácok és tolták a metált a próbán rendesen, egyik szám szólt a másik után, többször is. Persze időnként apró szünet azért megvolt. Már szóltam is Zolinak, hogy azért fárad, mert olyan energiával ütötte a dupla lábdobos Tamát, hogy lefényképezni is alig tudtam. (Jó…jó… tudom, hogy másképp nem lehet…) No persze nem fényképezni mentem, az legyen a fotósok asztala, csak ilyenkor szeretem, ha megmarad valami az utókornak, illetve biztos van akit érdekel amerre járok.

xenon-proba-2017-24

Amúgy is folyamatosan járt a lában, a fejem mint a jászberényi koncerten, szóval nem sokat voltam mozdulatlan amíg a zene szólt. Barátkoztam a mikrofonnal, közben ment az ökörködés…..Hatalmas élmény!

xenon-proba-2017-15

Szerintem lehetne sorsjegyet a piacra dobni és a postán megvehetnéd a gázszámla befizetésekor, egy ilyen próbára való eljutás főnyereményével. Simán megérné megvenni és izgulni, vajon majd nyerek-e! Hahahaaa…

A zene nagyot ütött a hangfalakba, zúzós metál a javából. Már majdnem megjegyeztem, hogy jó-jó, de valami csak hiányzik, amikor eszembe jutott hogy Imi nincs itt a másik gitárral. Ez a zene valóban Bretus Attila énekhangjával válik különlegessé, mondhatom különössé. Mert nem egy mindennapi metál csapat. A dalok egy misztikus világba repítenek, amelyek egy „sötét világon” keresztül mutatnak tükröt a mindennapi dolgainknak. (közben felraktam ismét a korongot itthon…) Zúúúúzáááááás vaaaan rockerek!

xenon-proba-2017-29

Nem hagyhatom ki, hogy Vivien megint velem volt, nem szerettem volna megfosztani egy ilyen élménytől, főleg hogy bírja a Horror sztorikat és azért ez idevág. A próba végeztével sokat dumáltunk még az élet dolgairól, a jövő évi tervekről, a következő koncertről, szóval Xenonoskodtunk.

xenon-proba-2017-51

Köszönönjük a bizalmat srácok, ez is nagy élmény volt!

Xenon próba képgaléria