Pair o’Dice koncert – Győr, Bridge klub – 2018.02.24.

Mit is írhatnék a POD-ról, így a lemezbemutató koncert előtt szűk egy hónappal, mint azt, hogy a srácok egyre jobb hangulatúbb bulikat képesek varázsolni nekünk. A koncert magja még mindig az 5 számos LP, amit már Szokodi Zoli is oly távolinak érez. De már nem csak az időközben kijött újabb nótákat hallhattuk (Mindig ugyanaz, Fejben dől el, Hush), hanem meglepetésként ismét kaptunk új számokat a hamarosan megjelenő nagylemezről, amit még mindig titok leng körül…. hej…. már nem sokáig, hiszen egy hónap és lehull a lepel a Barba Negrában.

pairodice-koncert-bridgeklub-2018-sbs-11

Jópofa volt ahogy nagyjából együtt érkeztünk a POD-al, a győri Bridge Klubba. Amire mi beértünk a színpad elé, még a kinti hidegtől átfagyva nagykabátban pakoltak. Elég gyorsan beálltak, miközben egy komplett számot is lenyomtak, amire be is indult az elöl álló közönség.

Aztán belecsaptak a lecsóba. Velük kezdtük az izzadást a Lord előtt, hiszen egyre melegebb lett a kis helységben. A színpad sem volt nagy, ahogy a képeken is látszik túl sok hely nem volt, így aztán a zenészek szinte egy helyben nyomták le a bulit ahogy Pisti is mindig a dobok mögött. Egyetlen kivétel persze Szokodi Zoli, aki így is megtalálta a lehetőséget, hogy kilépjen önmagából, ahogy azt már a rutinos POD-os megszokhatta. Közben megtelt a nézőtér, és a meleg egyre inkább eluralkodott a teremben.

pairodice-koncert-bridgeklub-2018-sbs-22

Nagyon együtt van a POD, hiba nélkül húzták le a műsort. Szántó Tomi azon az elvetemült basszgitáron hozta az alapot Fördös Pistivel hátul, akit nem lehet nem figyelni a dobok mögött. Bércesi Dani gitárját most valahogy jobban hallottam, rendületlenül hozta a ritmus és dallam szekciót a gitáron. A végére hagytam Pohl Dávidot, aki nem csupán gitározik, hanem akinek kezében már ‘megszólal’ a gitár. Aki rock koncertekre jár, az azt hiszem tudja miről is beszélek, nem csupán hallod, de érzed is a zenét és ez nagy különbség!

pairodice-koncert-bridgeklub-2018-sbs-13

Mivel nem olimpiai sportfotós vagyok spéci cuccal a nyakamban, nem sok éles kép sikeredett Szokodi Zoliról, aki már a második számtól végigugrálta a koncertet miközben énekelt. Már rájöttem, hogy mi, korosodó rockerek azért szeretjük ezeket a fiatalos bandákat mint amilyen a Pair O’ Dice, mert mellettük mi is megfiatalodunk egy kicsit. És persze marhára szerencsénk van, hogy vannak ilyen bandák saját számokkal, akik előtt még rögösebb az út, mint a mai divatos zenét nyomó együtteseknek. Ma rockot, vagy metált játszani igazi küldetésnek számít. Nem csak a zene kőkemény, hanem a sikerhez vezető út is, ezért minden tiszteletet megérdemelnek.

Meg is kapták a srácok a megérdemelt visszatapsot, amit meglepetésként egy új számmal háláltak meg nekünk a végére. Jó kis bemelegítő buli volt ez a fiatal zenekartól. Nagy izgalommal várjuk a Barba Negrában a lemezbemutató koncertet március 31-én a Lord előtt! A fiúk azonban március 10-én, a hét végén, már be is fogják lakni a Barba színpadát is a Hooligans előtt..

Köszönet a POD-nak, a szervezőknek és a Bridge Klubnak ezért a metálos buliért! Rákendról!

Video

A koncerten készült POD videókat a Youtube csatornámon itt találjátok.

Galéria