Az Érd NK Egerben

Eszterházy SC – ÉRD 2018.09.01.

40383126_10155673248263038_670131686926712832_o

Nyár végén volt pár felkészülési meccs végre, amin kitombolhattuk magunkat. Itt volt mindjárt egy kupasorozat, meccs az USA válogatottal, az MTK-val és Budaörssel. Ezután behúztunk egy Podgorica és egy Győr elleni edzőmeccset. A kupagyőzelem sikerült, a másik kettő nem, de ha más nem, MI tudjuk jól, hogy átalakuláson megy át a csapatunk, és bizony mi is Dragonok. Feszültség és izgalom volt a csapat körül a tavalyi Párizs elleni meccs óta, amely nyárra fokozódott és változásokat hozott nem is kicsit. Sokat dumáltunk ezekről a szünetben. A másik téma ami erősen foglalkoztatott bennünket, az az R1-R2 idei sorsa.

Nos ezen történések közepette végre elérkezett a szezonnyitó összecsapás szeptember 1-én. A sorsolás az Eszterházy SC-t dobta nekünk így elsőre, idegenben. Így hát nekivágtunk autókkal a 180km-es útnak. Többen is összekötötték az egri szurkolást egy kis kirándulással, mint ahogy mi is Tomiékkal. A mérkőzés 18.00-kor kezdődött, de már délután háromra megérkeztünk. Körbejártunk a számunkra ismeretlen csarnokot, amely a tervek szerint 650 fő befogadására alkalmas, 350 ülőhellyel. Ez fedte is a valóságot, se a két kapu mögött, sem a szemben lévő oldalon nem volt ülőhely, ott csak a karzaton lehetett állni, bár a sajtón kívül senki nem tartózkodott ott… elfértünk lent.

Városnézés, várlátogatás, fagyizás, kávézás, Dragonok üdvözlése a városban, ez jellemezte a meccs előtti időnket, majd aránylag hamar, fél 5-re visszamentünk a csarnokhoz, ahol már gyülekeztek az érdi szurkolók. Fazi elkészítette az új ORANGE DRAGONS molinónkat, mostantól ez mindenhol ott lesz velünk. Nagy örömünkben már a csarnok előtt kibontottuk. így mentünk előre.

Benyomultunk a csarnokba, szinte előbb mint a helyiek és elfoglaltuk a helyünket a vendégszektorban. Mivel az összekötő zene az ACDC-től a Thunderstruck  volt én személy szerint máris feltüzeltem magam. Kb 30-an gyűltünk össze a meccs kezdetére. Volt itt minden, 3 dob, dudák, Rudi megújult kolompja, csörgődob, egyszóval készültünk. A Dragon zászló is felkerült a 3 és fél méteres rúdra, úgy lengett végig a meccs alatt.

Olvasd tovább az Orange Dragons Szurkolói Klub oldalán.

Itt olvashatsz a mérkőzésről:

Ötvenhárom perc remeklés az Érd ellen

Közel a csodához