Korábbi Lord tagok: Bujtás Ervin

Bujtás Ervin énekes, dalszerző, basszusgitáros

Lord: 1993-1996

Bujtás ErvinBujtás Ervin 1973.03.16-án született Szombathelyen, és jelenleg is itt él. A középiskolai évek kezdetén, 14 éves korában kezdett el a zenével foglalkozni. Teljesen autodidakta módon sajátította el a zenével kapcsolatos tudását. 

Különböző zenei stílust képviselő zenekarokban énekesként, gitárosként, basszusgitárosként lépett színpadra. Sok remek zenésszel dolgozott együtt a pályája során, akiktől tanulhatott és inspirálóan hatottak rá.

Első zenekara a szombathelyi Attack, ezt követte egy közös zenei formáció Keszei Tamással (billentyűs) és Baán Imrével (gitár).

Később az Ő invitálásukra került 1993-ban a Lord zenekarba, ahol három évet töltött el. Amikor a Lordhoz került, fiatalabb volt mint maga a zenekar!

Ebben az időszakban rögzíti a Lord együttes az „Olcsó és Ügyes” hanglemezt, amelyen a „Rázd meg magad” című dal fűződik Ervin nevéhez és természetesen Ő is basszusgitározik ezen a korongon.

lord-zenekar-kepes-tortenelem-sbs-1994

Ervin (balról a második) a Lord zenekarral 1994-ből.

A Lord után csatlakozik a szombathelyi Varnyú Country zenekarhoz, majd 2000 után két évig zenél a 4N Acoustic Performance együttesben.

A következő együttes amelyben megfordult a Midnight Special Band, végül két itt töltött év után már egyedül lép színpadra. „2016. augusztus 30. Véget ért egy fejezet! 16 tanulságos év után búcsúztam a Midnight Special zenekartól.” – irta Ervin a közösségi oldalán.

Saját dalait az általa megnevezett „minimal acoustic” stílusban adja elő. A dalokat egy szál gitáros kísérettel írja, a hangszerelés tekintetében a letisztultságra fókuszál. 2016. decemberében első alkalommal mutatja be saját szerzeményeit „Szimbiózis” címmel.

Ahogyan Ervin fogalmaz:

„Nagy vágyam, hogy az évek során elkészített saját szerzeményeimet megismertessem az emberekkel, független, önálló előadóként valósíthassam meg céljaimat. Saját dalaimat „minimal acoustic” stílusban adom elő, felvételeimet amatőr videókkal publikálom, különböző, számomra kedves helyszíneken rögzítem. A dalokat egy szál gitáros kísérettel írom, a hangszerelés tekintetében a letisztultságra fókuszálok. Célom, hogy az embereket megérintsem dalaimmal, érzelmeket, hangulatot közvetítsek feléjük, mely által átérezhetik, illetve magukénak tudhatják a szerzeményeimet.”

Bujtás Ervin dalszerző, gitáros a Szimbiózis műsorával

Bujtás Ervin dalszerző, gitáros a Szimbiózis műsorával – 2016

Zenekarok:

  • Attack
  • Lord (1993-1996)
  • Varnyú Country (1996-2000)
  • 4N Acoustic Performance (2010-2012)
  • Midnight Special Band (2000-2016)
  • Minimal Acoustic-Bujtás Ervin (2016-napjainkig)

Hanglemezek

  • Lord: Olcsó és ügyes – LMS Records (1993)
  • Bujtás Ervin – Minimal Acoustic – Szerzői kiadás (2017)
  • Szivárványos gyermekdalok – Szülőföld kiadó (2017)

Cikkek, interjúk, további képek

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Bujt%C3%A1s_Ervin