Korábbi Lord tagok: Papp László

Papp László (Kalap), billentyűs

Lord 1972-1974

Papp László 1951-ben született Szombathelyen. Zenei általános iskolát végzett, zongorázni tanult, így kitűnően játszott zongorán és orgonán egyaránt.

Első zenekarát a RedFire-t 1970-ben Vassurányban alapította öccsével Papp Tiborral (dob), Számedli Dezsővel (basszusgitár) és Tóth Lászlóval (ritmusgitár és ének). Az alapító tagok közé tartozott még Kajcsos László technikus. Rolling Stones, Black Sabbath és még számos hasonló feldolgozást játszottak.

1971-ben kérésére csatlakozott hozzájuk Vida Ferenc (gitár), aki így lett a Red Fire szólógitárosaként, az ötödik zenekari tag. Később Számedli Dezsőt és Papp Tibort behívták katonának, ezért három főre apadt a Red Fire csapata. Vida Ferenc ekkor váltott át basszusgitárra, és ő hívta a zenekarba Sütő István dobost, aki pedig hozott magával egy gitáros-énekest, Sipőcz Ernőt.

1972-ben az együttes nevét Lord-ra változtatták, így gyakorlatilag második zenekara az első megújulásából született. 1973 szilveszterkor aztán bejelentette hogy megnősül, ezért kilépett a zenekarból. Utoljára 1974 februárjában játszott a Lorddal, Ikerváron és azóta sem tért vissza a zenei pályára.

Török József (Juszuf) és Papp László (Kalap) találkozóján készült kép 2017 októberében.

Hangszere:

  • Matador orgona

Zenekarok:

  • Red Fire (1970-1972)
  • Lord (1972-1974)

Cikkek, interjúk, forrásanyagok: