„Akik rockzenét akarnak, Mi itt vagyunk!”

Sok jó zenekar van ma Magyarországon. És sok jó rockzenekar!

Volt szerencsém néhány számomra kevésbé ismert rock bandát megismerni ebben az évben. Jól mondja bizony a Pokolgép: „Amíg a Föld kerek, Mindig lesznek Rockerek!” Remek zenék, tehetséges fiatal és elképesztően jó idősödő-örökifjú zenészekkel. Természetesen nem mindenkinek adatik meg a hírnév, ki is mondhatom, hogy egy zenész, egy zenekar hírneve nincs egyenes arányban a tudásával, még akkor sem ha ez az egyik legfontosabb tényező. Kell még ehhez szerencse, jókor lenni jó helyen, kapcsolatok, de leginkább a közönség, a rajongók. És hogyan lehet meghódítani a rajongókat? Jó számokkal! Azonban az sincs sehol megírva, hogy a zenekar által megírt – számukra – jó szám, a közönségnek is tetszeni fog. És ha ez nincs így, a „jó” számok megmaradnak a zenekarnak örökre… rajongók nélkül.

Amikor azt mondjátok „Ahhh, egy rock zenésznek tök laza az élete”, vagy „Cserélnék vele szívesen, nem kell güriznie, csak zenél” akkor bizonyára nem olvastál rockzenészek életéről szóló könyveket, nem néztél régi zenekarokról szóló dokumentum filmeket. Ne feledkezzünk meg róla mennyi munka, mennyi áldozat árán lehet eljutni oda, hogy egy rockzenész kiállhasson a színpadra. Ha ezzel tisztában vagy, akkor őszintén mondhatod egy koncert után, hogy „Le a kalappal srácok!!!”

Ha szereted a rockzenét, de nem jársz koncertekre, akkor igazából nem is tudod mit szeretsz. A CD-ről a töredéke jön csak le, még akkor is ha hallgatod és azt mondod ez Q-va jó…. Na ha az Q-va jó, akkor gyere el egy koncertre, és ezt a Q-va jót megszorozhatod kb 1000-el! Régen jártál koncertekre, de most már nem? Nincs időd? A párod nem szereti? Nincs kedved? Nincs rá pénzed? Ezek csak a kifogások, amivel megnyugtatod magad miért nem indulsz neki! Hát gyere el!!! Ne hagyd ki az életedből azokat az élményeket amik örökre megmaradnak benned! Menj el egy rock koncertre akkor is ha egy régi nagy banda játszik, és menj el egy rock koncertre, ha egy fiatal zenekar fog fellépni!

 

Ezek a bandák azért vannak a színpadon, hogy élményekkel gazdagítsanak. És Mi akik elmegyünk a rock koncertekre ezt meg is kapjuk!

Lord koncert sitke

Sitkei Rocfesztivál 2017-ben

Lord Mikulás koncert Barba Negra Music Club. Fotó: Barba Negra

Ne maradj otthon, ne aggódj nem leszel egyedül, akár nyári szabadtéri rock zúzás van, akár téli klubbos rákendról szól neked.

Sok jó zenekar van ma Magyarországon. És sok jó Magyar rockzenekar!

Persze a legjobb akkor is nekünk van Lordosoknak 🙂