Lord koncert – Gödöllő, Egyetemi Sportcsarnok – 2017.12.29.

Előzmények

Megmondom őszintén, sokat vacilláltunk Moncsival, menjünk-e még idén Lord koncertre így télvíz idején. Hideg is van, sötét is van, aztán a Barba Negrás év végi Mikulás buli zseniálisan fergeteges volt, olyan igazi évzárós koncert. Másrészt az év végi turné, a rövid programos közös koncertsorozat sok más zenekarral…. de már annyira hiányzott az élő rockzene a Lorddal, hogy nem tarthatott vissza minket semmi, meg hát…. ha már a Lordok is elmennek a koncertre, nehogymá’ mi ne menjünk 🙂 🙂

lord-koncert-godollo-2017-12-04

Így lett a gödöllői koncert az évzáró bulink. Már jó előre megbeszéltük, hogy zászló lengetéssel leszünk elfoglalva, ezért majd hátrébb állunk… és nem ugrálunk, semmi ilyesmi. Ez az elhatározás aztán csak addig tartott amíg Rudán Joe után le nem mentünk a színpad elé, ahol Moncsi elfoglalta a helyét a kordonnál a Kárpátiára várók gyűrűjében, és közölte velem, hogy innen bizony egy tapodtat se megy hátrébb. Szomorúan leszereltem a zászlónkat a rúdról és Moncsival együtt állva vártuk a Bulit.

A koncert

Hiába volt a Lord korai fellépő, a sportcsarnokban szinte megteltek az álló és ülőhelyek egyaránt.

lord-koncert-godollo-2017-12-20

Amikor megszólalt a „Fázom a szélben” már nem bírtunk magunkkal. Ezt követte a „Síri csend az éjjel” és az első dal az idei lemezről a „Hargita„. Ekkor már együtt ugráltunk azokkal a Kárpátiásokkal, akik körülöttem voltak, már megint kikaptam egy jó kis bandát 🙂 Együtt feszítettük ki a Lord45 zászlónkat a számok után és együtt üvöltöttük a dalokat.

lord-koncert-godollo-2017-12-08

Lordjaink lenyomtak ismét öt számot az új lemezről, amikre nagyon be lehet indulni. Iszonyú energiák szabadultak fel ahogy azt egész évben megszokhattuk.

lord-koncert-godollo-2017-12-14

Repkedtek a zászlók az „Itthon vagy otthon„-alatt, amit az „Az út szélén mindig égnek a gyertyák” követett majd a „Vándor„. A Vándoron gyorsan lemértük kik nem voltak még Lord koncerten és bizony sokan voltak. De szép finoman térdre huzigáltuk a körülöttünk állókat majd a szám közepétől végigtomboltuk a számot.

Sokan írtátok, hogy ezen a koncertsorozaton hiányzott a „Virágdal„. Ez bizony most is így volt, bár mi tudjuk ezt, mégis sokan vannak akik csak egy-egy koncertre jutnak el kedvenceikhez és Ők nem tudják. Ma is egy kedves hölgy állt mellettem rózsákat szorongatva a kezében, amiket nem tudott átadni. Egy szó mint száz, azt látom, azt láttam egész évben, hogy ennek a dalnak olyan történelme van, olyan emlékeket ébreszt rajongókban, hogy bízom benne a 2018-as turné minden állomásán el fog hangozni a rövid programokon is. Ha most meg kéne határoznom azokat a nótákat amelyek rajongói szemmel nézve igazi hagyományőrző dal, akkor a Vándor – Itthon vagy Otthon – Virágdal hármasra tenném a voksom egyértelműen.

A színpadépítésnek köszönhetően természetesen az elmaradhatatlan pacsik sem maradtak el, sőt Misi egy alkalommal le is ment a közönséghez a bal oldalon!

lord-koncert-godollo-2017-12-21

Attila nagyon elemében volt, de minden zenész arcáról sugárzott a mosoly, nagyon élvezték a koncertet. Leszámítva a későbbi zenekarokra váró, kevésbé érdeklődő arcú embereket az első sorban, a többiekkel nagy hangulatot sikerült csinálnunk Attilának, aki kissé másképpen is játszotta a „Szállj szabadon” utáni gitárszóló levezetőt, amit ugrálással próbáltunk lekövetni és volt oly kegyes hozzánk, hogy nem gyilkolt le minket az első percben a tempó gyorsításával 🙂

lord-koncert-godollo-2017-12-19

Ezúton köszönöm magam és kis családom nevében az egész éves élménybombát, Köszönjük Misi, Attila, Frenki, Loui, Márk és a backstage csapat tagjainak!

lord-koncert-godollo-2017-12-18

Mindenkinek BUÉK!

Gödöllő, Egyetemi Sportcsarnok tracklista:

  1. Fázom a szélben
  2. Síri csend az éjjel
  3. Hargita
  4. Tedd, amit érzel
  5. Rossz fiúk (Uhhh…ez része a programnak, viszont nem emlékszem rá… sbs)
  6. Az utca kövén
  7. Neked soha nem elég
  8. Ne legyen sírás
  9. Holnap mindig más
  10. Kifutok a világból
  11. Itthon vagy otthon
  12. Az út szélén mindig égnek a gyertyák
  13. Vándor
  14. Szállj szabadon

Gödöllő, Egyetemi Sportcsarnok Galéria: