Napi Lordom: Rajkai Lord Klub

Rajkai Lord Klub

lord-klub-vezetok-bucsuhazy-peterKlubvezető: Bucsuházy Péter
Cím: 9224 Rajka, Művelődési Központ
Megalakulás éve: 1986

A rajkai volt az első Lord klub amely 1986-1987-ben alakult meg. Részletek Bucsuházy Péter emlékeiből:

„1987 februárjában feltűnt a vasútállomáson egy plakát, mely azt hirdette hogy a szomszéd faluban – Hegyeshalomban – Lord koncert lesz. Lázba jöttünk, hogy a kedvencünk itt fog élőben zenélni. … Ez volt a tűzkeresztség, a beavatás. …. A koncert után beszélgettünk a zenekari tagokkal, aláírásokat kértünk és már akkor megkérdeztem Vida Ferit, hogy hol kereshetem meg ha koncertet szeretnénk szervezni.
 
A koncert után nem sokkal kitaláltuk, hogy menjünk be az Ifjúsági Házba és kérdezzük meg, hogy tudunk-e ott zenét hallgatni. Közben persze jött a többi rockzene is. A Lord mellett a P.Mobil, a Piramis, a Beatrice, a Pokolgép és az Ossian voltak még a kedvenceink. Ruházatunk átalakult. Farmernadrág, farmerdzseki volt a fő viselet, de néhány barátunknak már „valódi” műbőr szegecselt dzsekije is volt (PVC-dzsekinek hívtuk) sárga-fekete csíkos nadrággal. Felvarrókkal és saját kézi festéssel díszítettük ezeket. A faluban elkezdtek minket „lordosok”-nak hívni, ugyanis legtöbbünk farmerdzsekijének hátán a Lord felírat díszelgett a megszokott betűkkel, amit én magam rajzoltam fel egyszerű golyóstollal. Gondolhatod, hogyan nézett ki….
 
Szóval az Ifjúsági Házban a kultúros örömmel fogadott minket, mert  ahogy mondta, úgysem tudja sehogy összehívni a mi korosztályunkat (15-18 évesek)  így éppen jól jön neki ha mi megszervezzük magunkat. Vittük a zenéket és a hifitoronyba nyomattuk a Lordot, meg a Pokolgépet és a többi kedvencünket. Ráztuk a fejünket, tomboltunk mint egy koncerten. A kultúros mondta, hogy tegyük hivatalossá a dolgot és alapítsuk meg a Rajkai Rock Klubot! Ekkor mondtam, hogy ne Rock klub legyen a neve hanem Lord klub, hiszen ők a mi igazi kedvenceink.

… a klubnapunkon felvetettük a kultúrházban hogy nyárra ki kellene találni valami igazán izgalmas dolgot. Hívjuk meg a Lordot koncertezni Rajkára! A művelődés szervező azt mondta hogy ezt meg kell beszélnie a „nagyemberekkel”. Aztán meg is jött az engedély egyenesen a pártbizottság helyi elnökétől, aki nem csak engedélyt adott, hanem a jegybevétel után fennmaradó költségekre is biztosította az anyagiakat. Emlékszem, 50 Ft volt a belépő.
 
…valahogy így keletkezett a rajkai Lord klub. Jártuk a koncerteket, amerre csak tudtuk. 25 éve, az első sitkei fesztiválon is ott voltunk. A KEK TV-s koncerten szintén. Volt olyan, hogy pénteken Móron koncertezett a zenekar, majd másnap Zalaegerszegen és mi ott voltunk – vonattal, autostoppal mentünk. Nagy kalandok voltak ezek.
 
Aztán az egyik vonaton egyszer összetalálkoztam Valival (nem emlékszem a vezetéknevére). Ő szólított meg mert mindenhol Lord felírat volt rajtam, a dszekimen a táskámon. Ő volt az, aki a mesélt az éppen megalakuló Lord levelezőklubról és kérte hogy írjak egy koncertbeszámolót. Meg is írtam a híres Kertészeti Egyetem Klubjában tartott TV felvételes koncertről a beszámolót, amit többszöri javítással végül le is közölt a Lord újság. Megismerkedtem Cserteg Istvánnal, és jártunk néhány alkalommal klubtalálkozókra is. Voltunk Szombathelyen a Lord klubok országos találkozóján, ahol fociztunk egymás és a zenekar ellen. Voltunk Tatabányán, Győrben klubtalálkozókon. 1988-ban megcsináltuk a Rockfalut Rajkán. Akkor nyáron Omega(!!!), Lord, Pokolgép, Edda, Bikini, Napoleon Boulevard koncertek voltak a faluban. Óriási dolog volt…
 
Aztán néhány év múlva valahogy alábbhagyott a Lord mánia.”

lord-klubelet-01

Forrás: http://szegedilordklub.mindenkilapja.hu/
Fotó: www.lordinfo.hu

>>> Vissza a Lord klubok oldalára <<<