Lord koncert – Rábapatona Falunap – 2017.07.15.

Előzmények

Kezdhetném azzal, hogy Rábapatonán a Lord koncerteken mindig történik valami, de nem tehetem, mert Misi is így kezdte a fellépést: „Az elmúlt 45 évben rengeteg helyen felléptünk már, de nem is tudom miért Rábapatona valahogy kimaradt eddig az életünkből”. Nem csak a zenekar de Mi, rajongók sem jártunk még itt. Viszont Falunapból idén már kijutott nem is egyszer, ezért nagyon készültünk párommal a koncertre. Olyannyira, hogy egy kis „előszervezkedés”, és Noémi egy ártatlan megjegyzése (miszerint összehozhatnánk már egy Lord pikniket) után nekiálltunk Moncsival rumos-meggyes sütit sütni, amit persze magunkkal is vittünk.

lord-koncert-rabapatona-2017-01

Aránylag hamar letudtuk a 145km-es távolságot az M1-en (az M1 még fontos lesz a végére…) és érkeztünk meg Rábapatonára, ahol először gyanúsan sehol senki nem volt az utcákon, de aztán egyszer csak megláttuk a temérdek fényvisszaverő mellényes embert. Amerre csak néztünk vidám és kedves Polgárőrök voltak és irányították a népeket, meg is jegyeztük, hogy itt tuti biztonságban leszünk.

lord-koncert-rabapatona-2017-02

Leparkoltunk, meglátogattuk a Lord Butikot, találkoztunk sok ismerőssel (előkerült Gabi almapálinkája…) Megállapítottuk, hogy most kifejezetten sok gyerek (bocsánat gyerekes Lordos család, ééééés gyerekes Lordos zenész…) érkezett, mindenfelé lurkók szaladgáltak. Természetesen izgatottan vártuk a koncertet, amit ki más, mint a helyi polgármester konferált fel a falunapok szokásai szerint.

Már a koncert előtt ismét (és ismét) megállapítottuk, hogy az a fránya kordon megint messzebb van a kelleténél. Ahogy majd a képeken is láthatjátok sikerült úgy beállítani, ahogyan az úszó vb-n, amikor a győztes egy ujjbeggyel nyer, azaz Misi éppen hogy elérte az első sor fanatikus rajongóit, akik mindent megtettek azért hogy ez sikerüljön is.

lord-koncert-rabapatona-2017-33

Nem csoda, hogy próbálkoztak, hiszen egy falunapi koncert teleházas (azaz telt sátras) hangulata azt hiszem mindig nagyon jó légkört sugároz és ez igaz volt a mai bulira is.

lord-koncert-rabapatona-2017-08

A beállás közben ismét jött egy kedvenc részünk, amikor Frenki bőgője megszólal, erre Loui csuklóból rátol egy dupla lábdobos, rockos kíséretet, ehhez időnként még Attila is hozzátesz egy-két riffet, húúúú… ezt is imádjuk, csakúgy mint Misi beállásában a „sipsiri sáp sáp.. egy…kettő… három..” után a „Ha egyszer elmegyek majd mi marad utánam” hangpróbát.

A koncert

lord-koncert-rabapatona-2017-29

Hatalmas ugrálással és tapssal kezdődött a koncert. Már az első számnál Misi megtalálta és meg is fogta a Márk előtt lévő olajos sátortartó vasat, aminek nem örült ugyan, de cseppet sem zavartatta magát és énekelt tovább nekünk. Ahogyan jöttek sorban az idén már megszokott számok úgy emelkedett a hangulat is.

Előkerült Katáék küblije több alkalommal is, aminek hatására csak tovább nőtt a kemény mag hangulata. Ez aztán odáig fajult hogy Tomi olyan odaadóan énekelte a nézőtérből Misi szemébe nézve a „Szemedben Csillagok” dalt, amit már Misi sem bírt megállni nevetés nélkül „Őrültek vagytok!” kiáltotta… jó röhögtünk mi is… szórakozzon már a zenekar is neeeem???  🙂

lord-koncert-rabapatona-2017-40

Minden volt ma amiért jöttünk: Attila elképesztő gitárjátéka, Frenki felszabadult bőgőzése, Loui sátorvas rezegtető ütemei, Márk virtuozitása a billentyűkön és Misi…. Misink hangja. Ezért jövünk, ezért megyünk és ez az amire várunk akár heteken át.

lord-koncert-rabapatona-2017-57

Minden szempontból tökéletes koncertet kaptunk, semmiféle technikai hiba nem zavarta most meg a koncertet. Nem véletlenül nem írtam, hogy nem zavarta meg a „koncert hangulatát”, hiszen azt már tapasztalhattátok, hogy nincs az a technikai malőr, ami a rajongók hangulatát megzavarhatná egy Lord koncerten!

Együtt ugrálás a „Hargita„-ra, hatalmas vastaps és közös éneklés a „Virágdal„-nál ami előtt elhangzott két szülinapi köszöntő is: Erikának, aki ráadásul Rábapatonán él és Ildikónak aki Rékával a nyakában fogadta Misi kedves szavait. Volt meghitt „Vándor” éneklés, Bendegúz is énekelt és csápolt, csakúgy mint a 3 éves Réka, és a többi kis poronty, akik az első sorban állva, vagy éppen a szüleik nyakában bulizták végig a koncertet.

lord-koncert-rabapatona-2017-17

Az „Itthon vagy otthon„-nál annyi zászló repült a színpadra (többek közt két felvidéki is), hogy Misi már nem is tudta hova tenni azokat. Végre mindenhol nemzeti színű Lord zászlók voltak leterítve vagy lógtak, még Loui dobszerkóján is!!!

A végén pedig az elmaradhatatlan hullámzó kezek a „Szállj szabadon” alatt. És már megint vége lett a koncertnek.. ne máááár…..

lord-koncert-rabapatona-2017-63

Éjjel fél egy után értünk haza, mivel jól beszívtuk az M1 autópályát, ahol a Vizes VB-re százszámra érkező külföldi autók miatt nem tudtunk haladni rendesen. Sebaj… addig is Lordot hallgattunk a kocsiban 🙂

Köszönjük Rábapatona!

Köszönjük Lordjainknak és ismételten mindenkinek aki a Lordot segíti és velük dolgozik, hogy megajándékoztatok minket ismét ezzel a hatalmas élménnyel!