Xenon koncert – Jászberény Ifjúsági Ház – 2017.11.24.

Meglepetés volt nekem a Xenon, hiszen nem hallottam még róluk és ezt nem szégyenlem leírni. Ha egy ismertebb rockzenekar koncertjére megyünk, szinte mindig van előzenekar akik ismeretlenek még számunkra. Ilyenkor kissé kételkedve állunk hozzájuk, hiszen nem tudjuk mi vár ránk, nem is miattuk jöttünk. De jó hírem van azoknak akik ritkán járnak koncertekre: nem sűrűn csalódtunk idén az „új élményekben”. És a Xenonhoz ezt a szót hogy „nem csalódtunk” le sem írom, mert nagyon jól éreztük magunkat.

xenon--koncert-jaszbereny-2017-11-07

Hiába lézengtek csak a nézőtéren, a banda belekezdett a zúzós metálba, és mi máris a színpad előtt álltunk az első sorban, vonzott a zene mint a mágnes. Megjegyzem, hogy nem értem azokat az embereket, akik elmennek egy koncertre és az előzenekart minél távolabbról próbálják megnézni, ha egyáltalán látnak belőlük valamit a szemüvegük nélkül. Olyan ez mint annó az iskolában, amikor fostunk a tanártól, ezért lehetőleg a leghátsó padba ültünk, ott nem fog észrevenni. Pedig nem csak magukat fosztják meg a kézközelben álló rockzenészektől, hanem Őket is a színpad előtt álló közönségtől. Ez a jelenség egész évben végigkísért minket az előzenekarokkal kapcsolatban, nem itt tapasztaltuk először… lehet hogy öregszünk (iiiigeeennn…) de akkor is, ha már elmész egy buliba, állj oda bakker a helyedre, hiszen NEKED zenélnek nem másnak! Éééés most nem is akárhogyan…

xenon--koncert-jaszbereny-2017-11-02

Szóval folytatom a zúzós metállal, amit a srácok toltak az arcunkba: Bretus Attila, Varga Gábor, Gách Imre, Bulissa Rezső, Varga Zoli. Először csak néztünk, hogy mi vaaaan? Semmi extra… csak egy szokásos metál banda……, de aztán Attila megjelent a mikrofonnál. Sorra értek a meglepetések és az élmények. Szinte minden számnál arcot, vagy alakot váltva állt elénk, a hokimaszkos pszicho őrülttől kezdve, a halál megtestesítőjén keresztül, az állat metálosig.

xenon--koncert-jaszbereny-2017-11-03

Marha jól volt a program megszerkesztve és az a plusz ami sok mai zenekarból hiányzik, az a PLUSZ itt megvolt! Attila egyszer csak lent termett a közöttünk a színpad előtt és együtt pogózott velünk! Ilyet se láttam még, Mekkoraaaa!!!

xenon--koncert-jaszbereny-2017-11-04

Mindez zeneileg is alátámasztva SAJÁT dalokkal, visszanyúlva a 80′-as évek gyökeréig amikor a banda még tizenévesen kezdte tolni a metált. Mikor Attila elmondta a bevezetőjében hogy Érdiek, már szinte telekszomszédoknak tekintettük Őket (hahahaa…) végig is tomboltuk a koncertet, volt is mire! Elhangzottak a frissen kiadott lemez számai: „A lélek harangja„, „Psycho„, „Szentháromság„, „A pokol szüleménye„, „Éhes, mint a farkas„, „Pokol„, „Útvesztőben„. Az egykori basszgitáros is beugrott egy számra,  közben a gitárok zúzták a metált rendesen, majdnem hogy csak nem égtek!

xenon--koncert-jaszbereny-2017-11-05

Nagy élmény volt, igazi show műsorral együtt! Zúzzon a Metál! Xenoooon!

Lemezbemutató

A Xenon zenekar lemezbemutató koncertje 2017. december 2-án lesz Törökbálinton a Munkácsi Mihály Művelődési házban.

Xenon lemezbemutató koncert: 2017.12.02. Törökbálint - Munkácsi Mihály Művelődési ház

Xenon lemezbemutató koncert: 2017.12.02. Törökbálint – Munkácsi Mihály Művelődési ház

Amit a Xenonról tudnod kell:

Xenon a neten.

A zenekar (2017):
Bretus Attila (Egon) – ének
Varga Gábor – gitár
Gách Imre – gitár
Bulissa Rezső (Doky) – basszusgitár
Varga Zoltán – dob

A Xenon rövid története:

A Xenon zenekar 1985-ben alakult Érden. Több saját szervezésű koncertjük is volt, de mivel Érden ők voltak az egyetlen metal banda, ezért a városba látogató zenekarok előtt szinte mindig a Xenon melegítette be a közönséget.

Xenon zenekar egykori fellépése

Xenon zenekar egykori fellépése

A zenekar 1990-ig működött, majd 25 év szünet után az eredeti tagok elhatározták, hogy a régi számaikat stúdióban rögzítik, és kiadják albumként.Sok felkérést kaptak az utóbbi időben. Felléphettek a Karthago, a Fáraóval előtt és nem utolsó sorban, az ős-P.Box-szal játszhatnak egy színpadon.