Gidó és a Fáraó koncert – Jászberény Ifjúsági Ház – 2017.11.24.

Izgalommal készültünk Moncsival már két hete, hogy élőben láthassuk a Fáraót, ami időközben Gidó és a Fáraó lett. Jászberénybe kellett lemennünk érte, de ez persze nem volt kérdés számunkra, hiszen élőben hallgatni és átélni a rockzenét az baromi jó érzés, megtapasztaltuk már ezt az egész éves koncertjárásaink során. Egyetlen idei élményt sem adnánk oda egy marék ezüstért, és így volt ez ma is! Aki szereti a rockzenét úgy mint Mi, azok megérdemlik, hogy megkapják ami nekünk jár!

A Xenon volt az előzenekar Érdről – basszus jöhettünk volna együtt is – nem is tudom miért nem hallottuk még Őket. Az 1985-ben alapított Heavy Metál banda sok éves szünet után zúz újra 2015-től. Olyan műsort toltak az arcunkba…. marhára élveztük. Már szinte féltünk Bretus Attilától a „Pszicho” alatt, de mégis együtt táncoltunk egy számmal később amikor a Sátán leplében jelent meg előttünk, és jött le a közönség közé, mint a halál földi végrehajtója…aki nem halált, hanem Metált ad az erre szomjazó közönségnek.Nagyon jól tolták a srácok, bírtuk a zenéjüket.

Gidó és a Fáraó koncert - Jászberény Ifjúsági Ház - 2017.11.24.

Xenon a Gidó és a Fáraó koncerten – Jászberény Ifjúsági Ház – 2017.11.24.

A Xenon után beállt a Fáraó és megkezdődött a Rákendról! Fáraó…. egy szintén ősrégi rockzenekar, amelynek sikerült feltámadni hamvaiból, és milyen jó is ez nekünk, már akik még vagyunk… ez a kihalóban lévő emberfajta! Nem elég a világon az AC/DC meg a Judas Priest, meg a Metallica, kellenek nekünk azok a zenekarok akik a Magyar rockzenét sajátjukként és hitelesen tálalják elénk.

Van ez a Fáraó nagylemez… ez a lemez azok közé tartozik, amire Én azt mondom, nem találsz rajta rossz számot, ha ezt a zenét szereted. Nincs rajta „töltelék” muzsika. Ez a lemez az elejétől a végéig marha jó, előröl hátra, vagy az utolsó számtól visszafelé hallgatva. Mert ez az én zeném! A rákendról! Ezért is vártuk nagyon ezt a bulit.

gido-es-a-farao--koncert-jaszbereny-2017-11-19

A programban a teljes lemezanyagot megkaptuk élőben, azt amire vártunk, amiért mentünk! A legnagyobb kedvencek persze a „Csodálatos emberi ész„, az „Akaratom szerint„, az „Elég„, a „Mélyben” vagy Moncsi kedvence az „Ereidben„, de sorolhatnám mind, mondom hogy mindegyik baromi jó.

Közben volt persze a Kisváros zenéje Zéró éneklésével, és letettek a színpadra egy instrumentális számot is szólókkal tarkítva. Végre hallhattuk Loui-t énekelni, miközben tolta hátul az ütemet és…… DOBSZÓLÓ!!!! Ezt írtam már le jó néhányszor… csak ennyi kívánságom volt, s lám ma ez is teljesült 🙂

gido-es-a-farao--koncert-jaszbereny-2017-11-29

Kele hibátlanul gitározott eszméletlen szólókkal a számokban…. állat!

gido-es-a-farao--koncert-jaszbereny-2017-11-30

Zéró…. hát Zéró és a basszusgitár… szerintem együtt alszanak vagy 40 éve 🙂 Sokszor követhetetlen volt a bal keze, olyan virtuóz dolgokat láttunk tőle, amit bassgitárostól ritkán. De mit dicsérek én egy földi halandó, egy rockzenész legendát!

gido-es-a-farao--koncert-jaszbereny-2017-11-23

GA Junior… azaz bocs az ifjabbik Gidófalvy Attila… tolta az alapot elejétől a végéig a ritmusgitáron a háttérben, szintén meg sem állt másfél órán keresztül.

gido-es-a-farao--koncert-jaszbereny-2017-11-49

Gidó a fáradhatatlan, Gidó a Magyar Rockzene nagy öregje (bocs) fáradhatatlanul, énekelt, gitározott és billentyűzött az egész koncerten keresztül. Energia az volt dögivel…. meg élmény is… meg RÁKENDRÓL!

gido-es-a-farao--koncert-jaszbereny-2017-11-12

Köszönjök nektek,  hogy ezeket dalokat végre élőben átélhettük!

Koncert galéria