Pair o’Dice koncert – Székesfehérvár, Fezen klub – 2018.02.10.

A 2018-as idény első paradicsomszürete volt a székesfehérvári Fezen klubban. Átnéztem az új koncertprogramot, idén többet fogjuk a Pair o’ Dicet látni és hallani a Lord előtt, ami jó hír nekem, mert Tárnok mégsem Sopron elővárosa (Megj: a peredájsz egy Soproni zenekar…. ), Így aztán két zsíros,kövér legyet üthetek egy csapásra több alkalommal is.

Szóval, érkezés a Fezen klubba, némi várakozás, majd színpadon a zenekar. Alakul a színpadi kép, hiszen a fiúk első alkalommal léptek fel POD pólókban (ne már, hogy már nem csak nekünk van POD pólónk hanem a zenekarnak is….), ami egyben előfutára az 5 számos EP utáni hamarosan piacra kerülő első nagylemeznek. Csak a zenekarhoz közelebb álló rajongók vehették észre, hogy változás van a basszer posztján, ami talán nem is lenne feltűnő, hiszen tavaly már többször lépett fel Szántó Tomi amikor Prekker Janit helyettesítette. De ez a változás most véglegesnek látszik Jani távozásával. Éééés… beindult a rock!

pairodice-koncert-fezen-klub-2018-sbs-03

Jó ezekben a hónapokban Peredájszosnak lenni, mivel változatos koncertprogram elé nézünk idén. Most is kaptunk már több számot az új lemezről. A lemezbemutató koncert márciusban lesz a Barba Negrában, addig meg be kell érjük néhány új, még sosem hallott dal elcsöpögtetésével….

Szokodi Zoli hozta a formáját. Előtte beszélgettünk a zenekarról olyanokkal akik még nem látták őket színpadon, és elhangzott olyan megjegyzés is, hogy „háááát.megnéztük  a Jútyubon és ennek a Szokodinak nem tetszik a hangja…. .” Na ez az állítás teljes mértékben megdőlt, és a kételkedők is elismerően bólogattak, hogy így élőben baromi jó a buli na meg Zolika is rendben van ott elöl! (mondtam én hogy jó lesz…) 

pairodice-koncert-fezen-klub-2018-sbs-11

Újabb bizonyíték, hogy a Youtube videókat fenntartással kell kezelni, abból nem lehet egy számunkra ismeretlen bandáról teljes véleményt alkotni, amíg élőben nem láttad. No meg a rákendról pont ettől rákendról amit nem videoklipekből kell átélni forró teát szürcsölve a fotelban, hanem a koncerteken.

Szóval visszatérve Szotyira, jól viszi a frontember szerepét a buli végére már nálam is jobban felpörgött pedig ugráltam eleget az első sorban… hahaaaaa…. Újabb apró változás a zeneiségen túl Dávid hajkoronája, ami erősen punkos irányba mozdult el, de ez kell ide. Főleg nekem, aki egy héttel ezelőtt a legnagyobb punk bulit taposta a Barba Negrában az Exploiteddel az élen. Marha jók voltak a gitárszólók, beleállt rendesen ahogy kell. Kiállt a színpad elejére a kontroll-ládákra, egyszóval a show veretes része volt.

pairodice-koncert-fezen-klub-2018-sbs-13

Na és Pisti is. Én azt mondom Pistit dobszerkóstul kitolhatnák a színpad elejére, akkora nagy arc a dobok mögött. Nem tudod nem őt nézni időnként, baromi jól nyomja, megkockáztatom hogy a peredájsz egyik védjegye is lehetne… mert hogy az is. Hejjjj ! Két gitár tolta még nekünk bal oldalt, Dani húzta a ritmust, Tomi meg tolta a basszust… azon az elképesztően fura basszgitáron.

pairodice-koncert-fezen-klub-2018-sbs-06

Megvolt a közönségénekeltetés a Hush-ra. Az újaknak mondom, tényleg a peredájszos verzió messze a legjobb, még akkor is ha a Rod Evans ezt nem is így gondolná (A Deep Purple első felvétele, az 1968-ban kislemezként is megjelent Hush volt) Nem azért van baromi jó hangulat ilyenkor mert ezt a számot is előadják, hanem AHOGY előadják!

Nagyon jó volt a buli, a hangulat bemelegítés is jól sikerült a Lord előtt, és a végére kaptunk még egy dalt az új albumról. A kövi POD állomás Győrben lesz! Rákendról!

Galéria