POD lemezbemutató koncert – Barba Negra MC, Budapest – 2018.03.31.

Újra POD, újra Barba Negra, csupa jó dolog történik mostanában. A zenekarhoz közelebb állók jól tudják, hogy az idei első Barba Negra fellépésük éppen ez a lemezbemutató koncert lett volna. Azonban ezt megelőzte egy másik helybeli buli a Hooligans meghívásának jóvoltából, amin szintén volt szerencsénk részt venni.

Szóval a fiúk szinte már hazajöttek a Barbába fellépni a Lord előtt. Azonban ez az „előzenekarkodás” azért nem kicsit volt más mint az eddigiek, hiszen egyúttal egy teljesen megújult műsort hoztak az ‘Illúzió‘ című nagylemezük bemutatására. Új lemez? Lemezbemutató koncert? Yessss…..

pairodice-illuzio-barba-negra-budapest-2018-sbs-93

Néhány évvel ezelőtt készült el az első 5 számos EP ‘Képlet‘ címmel, ezidáig csak ez a korong volt az egyetlen kézzel fogható média a Pair O’ Dice történelmében. De ez már a múlté, hiszen itt az első igazi nagylemez 11 dallal, amelyet a Hammer Music gondozásában, az EDGE Records adott ki ismét.

pairodice-illuzio-barba-negra-budapest-2018-sbs-10

De térjünk vissza a koncertre, amit mindenki várt, a zenekar ugyanúgy mint a színpad előtt álló közönség. A színpadi kép is átment némi változáson, mióta megjelentek az első hivatalos POD pólók és a srácok ebben lépnek fel, így az Intro is sokkal látványosabb, ahogy a fehér feliratok virítanak a sötétben. Az első blokkban az ‘Intro‘-t követően, a ‘Fejben dől el’, az ‘Illúzió‘, a ‘Mindig ugyanaz‘ és a ‘Szélcsend‘ nóták hangzottak el, amire a közönség egy része már az elején beindult, csakúgy mint Szokodi Zoli a színpadon.

pairodice-illuzio-barba-negra-budapest-2018-sbs-31

A második blokkba került az egyik nagy kedvenc, az ‘Egy lélek‘, egy igazán nagyon-nagyon eltalált és jól sikerült érzelmes dal, amely képes is megérinteni a hallgatóságot, már aki persze volt, van és lesz szerelmes 🙂 . Ezt követte az egyetlen nem saját szám, a ‘Hush‘ – szerintem – legjobb verziója amióta ezt a dalt feldolgozták. A ‘Búcsút intek‘ és az ‘Amit én akarok‘ volt soron most megállás nélkül. Azaz dehogy megállás nélkül, miről beszélek, itt meg kell állnunk! Hiszen a színpadra lépett Pohl Misi mikor még el sem kezdődött a Lord… nagy meglepetés volt mindannyiunknak. Persze a zenekar ezt már korábban sejtelmesen rebesgette, azaz hogy lesz egy dal amit Misivel közösen készítettek el. Ez pedig az ‘Amit én akarok‘, egy igazán ütős metál nóta.

pairodice-illuzio-barba-negra-budapest-2018-sbs-39

Misi elmesélte hogyan is keletkezett ez a szám, és a Lordot, illetve a POD zenekart nem ismerők (na ilyen nem volt ma a Barba Negrában szerintem) most megtudhatták hogy Dávid bizony Misi fia, vagyis Dávid apja Misi (hmmmm harmadik variáció nincs… ) Hatalmas élmény volt mindenkinek. A szám után Szokodi Zoli visszatért a bandához és letoltak még négy nótát elképesztő tempóban.

pairodice-illuzio-barba-negra-budapest-2018-sbs-28

A ‘Készen állsz‘, az ‘Álarc‘ a ‘Lehetőség‘ az ‘Én vagyok‘ volt a záró blokk, majd Zoli megelőlegezve a ráadást – azért nyomtuk nekik a ‘visszát’ – az új lemez egyik, ha nem a legjobb száma az ‘Egyszerűbb velem‘, amelytől majd szétesik a színpad olyan energiák jönnek át a közönség felé.

Baromi jó hangulatú koncertet adtak a srácok az otthonuktól több mint 200km távolságra, itt ‘fent’ Budapesten, de mit is mondjak, ehhez már hozzászoktunk. A sztorihoz hozzátartozik, hogy a fiúk megvártak minket a Lord koncert után a Lord butiknál, ahol dedikálták az új lemezt mindenkinek és sok közös kép is készülhetett a rajongókkal, amiért nagyon hálásak is vagyunk! Köszönjük az élményt! Rákendról!

Illúzió album:

Pair O’Dice: Illúzió – EDGE Records – EDGECD 271 (2018)
Dalok: Intro – Illúzió – Fejben dől el – Mindig ugyanaz – Egy lélek, egy dallam – Egyszerűbb velem – Búcsút intek – Lehetőség – Én vagyok – Álarc – Amit én akarok
Az album a Metalshop.hu oldalán keresztül vásárolható meg, (itt még kapható a Képlet című LP is), illetve a Lord butikban.

Tracklista:

1. Intro
2. Fejben dől el
3. Illúzió
4. Mindig ugyanaz
5. Szélcsend (EP)
6. Egy lélek
7. Hush
8. Búcsút intek
9. Amit én akarok (Pohl Misivel)
10. Készen állsz (EP)
11. Álarc
12. Lehetőség
13. Én vagyok
Ráadás:
14. Egyszerűbb velem

Videók:

A koncertről részleteket (Mindig ugyanaz, Hush, Amit én akarok) találsz a Pair O’ Dice Youtube csatornámon.

Galéria: