Pair o’ Dice koncert – Barba Negra Music Club, Budapest – 2018.03.10.

Előzmények

Egész véletlenül ismertem a fiúk régi vágyát, hogy Budapest legjobb klubkoncert helyén felléphessenek. Ez eddig valahogy nem jött össze nekik, ezért is nagy örömmel olvastuk a honlapukon, hogy a március végi lemezbemutató koncertjük a Lord előtt ezen az ikonikus helyen lesz. De történt ennél még cifrább is, mikor pár hete a Hooligans meghívta őket előzenekarnak, na hova??? Hova hát, mint a Barba Negra Music Clubba!

(Ha nem ismered még a Pair o’dice zenekart itt tehetsz egy kis kitérőt…)

Hmmm…. nézegettük is a párommal, hogy hamarosan ide jönnek a srácok és erősen gondolkodóba estünk na most mi legyen? Ez a koncertünk sem volt előre megtervezett esemény mint sok tavalyi Lord buli, és aznap délutánig még tényleg nem tudtuk megyünk-e. Viccesen hangzik, de meg kellett mutatnom pár Hooligans számot Moncsimnak (bocs….). Persze azonnal leesett hogy ismerjük Őket és tök jó zenét nyomnak. Hmmm már megint olyat csinálunk amit még soha, az előzenekar koncertjére megyünk. A főműsor csak a ráadás. Hülyén hangzik nem? De hát hogyan hagyhattuk volna ki a POD-ot? Na neeeeemmm, az lehetetlen… megyünk és kész! Persze azzal még megspékeltük a dolgot, hogy jegyünk nem volt, és elhatároztuk, ha nem kapunk a helyszínen, hát nem kapunk. Mint 2 órával később kiderült, erre volt esély és nem sokon múlott hogy bejutottunk.

Nyitásra érkeztünk mint mindig, a kordonnál már gyülekezett a Hooligans rajongók tömege, amibe besasszéztunk finoman a POD-os pólóban, néztek is páran, hogy mi van rajtam. Szerencsére még volt pár jegy a pénztárban (tényleg nem sok), szóval telt házas bulinak nézett ki a koncert. Mire beértünk a Hooligans rajongók már elfoglalták az első sorokat, de azért a másodikban még volt helyünk. Körbenéztünk és megállapítottuk, hogy a Hooligans rajongók is egy nagyszerű társaság. Bandázgattak, fotózkodtak, jó arcok voltak. A korosztály más volt mint egy Lord koncerten, nagyon sok huszon- harmincéves csaj várta kedvenceiket a színpad előtt gyülekezve, igazi csajozós buli volt aki ebben gondolkodik (én már persze neeeem….) itt a helye.

A koncert

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-51

Hangos füttyszóval köszöntöttük Dávidot, Danit és Tomit, mikor egy röpke hangolásra megjelentek a színpadon. Nem sokkal később felcsendült az Intró és az első dal, az ‘Illúzió‘. Ekkora már szinte teljesen megtelt a ház és minden tekintet POD-ra szegeződött. Néztek ahogy mi is szoktunk egy Lord buli előtt, amikor számunkra ismeretlen előzenekar lép fel. Igazi megmérettetés ez, hiszen egy idegen közönség megmozgatása csak jó zenével és jó előadással érhető el. És ez a PODnak sikerült! Nagyonis…!!! Az első számok után már keményen jöttek a tapsok, de a harmadik számra már erősen kezdtek ütemesen mozgolódni az elöl állók „Huligánok”..

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-04

Szerettem volna egy videót készíteni a lassú számról – ‘Egy lélek‘ – de félbe kellett hagynom, mert annyira jó ez a dal, hogy inkább átöletem páromat és együtt énekeltünk Szokodi Zolival. Ez a szám most a nőnapra szólt a lányoknak és természetesen, de lehet még inkább minden Zoltánnak is egyúttal, hiszen egészen véletlenül Szotyi is Zoli és volt olyan kedves hogy ezt el is mondta a nagyérdemű rajongótábornak. Tehát kijárt neki a taps ezért … is…..(hahahaaa… ez jó volt Zoli)

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-45

Következett az elhagyhatatlan ‘Hush’ amiben sikerült megénekeltetni az egyre jobb hangulatban lévő Hooligans rajongókat. Kő keményen tolták a srácok, fullban nyomták a metált, ami egy hangyányit távolabb áll a Hooligans dallamos rockzenéjéhez szokott rajongótáboruknak, de olyan elemi erővel jött le a rákendról, hogy nem is volt kérdés hogy tettszett nekik. Yessss…. Többen ki is fejezték ezt körülöttem, egy-egy nóta után.

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-41

Pisti és Tomi megadták az alapot rendesen. Pisti hozta a szokásos lehengerlő előadásmódját a dobok mögött.

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-83

Óóóó szegény Tomi még úgy is tudott basszerkodni, hogy nagy fájdalmai lehettek (hahahaaaa)… hiszen…. valami fóliába volt tekerve a keze…

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-28

Dani nagyszerűen hozta a ritmust csakúgy mint az előző bulin.

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-37

A Barba Negra közönsége megismerhette Dávid kivételes gitárjátékát és előadásmódját, miközben nagyszerű szólókat nyomott a hangfalakra kiállva…

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-19

Egyszer csak (valószínűleg a koncert előtti fotóval bizonyított meditációs jógazsugor hatására) beindult Szotyi a színpadon. Hallottam is sok ‘azta‘, meg ‘figyeld már, ez nem semmi‘ és hasonló megjegyzéseket, de nem mellékesen egyre brutálisabban énekel. Gyakorlatilag szétugrálta színpadot, miközben Dávid is elemében volt. De jó volt nézni a bandánkat, hogy mennyire élvezik a srácok hogy itt lehetnek. Igen!!! Itt a helyük!

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-62

A koncert vége felé is együtt mozogtunk rendesen az első sorokkal, nagy buli volt. Iszonyat jól játszottak a fiúk, rendkívül profi módon. Egyetlen olyan apró hibát sem tudok írni ami történt volna, egyszerűen ez egy Qva jó koncert volt!

Ahogyan azt Győrben is megkaptuk a ‘Fejben dől‘ el és a ‘Mindig ugyanaz‘ zárta a koncertet…. vagyis neeeemmmm, jött a ráadás az új albumról, az ‘Egyszerűbb velem‘ aminek a videóját megtaláljátok a Youtube csatornámon.

pairodice-barba-negra-music-club-budapest-2018-sbs-94

A POD buli végén még kint összefutottuk Gabival, együtt mentünk vissza a Hooligans koncertjére, amit a hátsó sorokból néztünk végig. Átadtuk a helyünket a huligánoknak, a banda fanatikusainak. Hát a Hooligans koncert sem volt akármi. Telt ház, kezek a magasban, folyamatosan hangosan éneklő kulturált közönség. Jó volt látni, hogy van ilyen a Lord koncerteken túl is!

Erre a koncertre egyértelműen nem írhatok mást a POD-nak, mit hogy köszönjük az élményt amit ma kaptunk, hiszen ezért mentünk, és köszönjük a Hooligansnak, hogy ott lehetett kedvenc bandánk! Barba Negra = <3 és Rákendról! Hamarosan ugyanitt!

POD @ Barba Negra Galéria

Tracklista

  1. Illúzió
  2. What I want
  3. Szélcsend
  4. Egy lélek
  5. Hush
  6. Készen állsz (EP)
  7. Ki a hibás (EP)
  8. Lehetőség
  9. Én vagyok
  10. Fejben dől el
  11. Mindig ugyanaz
  12. Egyszerűbb velem (ráadás)

POD zenekar 2018

  • Szokodi Zoli (ének)
  • Pohl Dávid (szólógitár)
  • Bércesi Dani (ritmusgitár)
  • Szántó Tomi (basszusgitár)
  • Fördös Pisti (dob)