Lord koncert – A Nagy Szombathelyi Piknik – 2018.06.17.

Előzmények

Nagy bánatunkra idén nem jutottunk le Gencsapátiba, hiába tervezgettünk. Vivien másnap ment emelt érettségire, Moncsimnak pedig az utolsó vizsgájára kellett készülni az egyetemen. Egyszóval számunkra elmaradt az egész évben várt buli, amit azonban volt mivel pótolni. Irány Szombathely, az első Nagy Szombathelyi Piknik-re!!! Ez nekünk egyben rokonlátogatás is, ezért már korán felkerekedtünk Budapestről négyesben Pollival, Attilával és zúztunk Gencsapátiba.

lord-koncert-szombathely-2018-001

Onnan Bozsokra mentünk ebédelni a Határszéli Csárdába….. azaz miket beszélek, a Határmenti Vigadóba (www.hatarmentivigado.hu). Ha még nem voltál itt ne hagyd ki! Ide el kell jönnöd ha erre jársz, hihetetlen jó hely: festői környezet, gyors kiszolgálás, embertelen kaja adagok, konkrétan mindenki kis dobozkába csomagolva hordja el a maradékát… és korrekt árak.

Visszatérve Gencsre még bepróbálkoztunk a szülinapi tortával (Ja persze Pollinak és Attilának is a napokban volt a szülinapja), persze elég sikertelenül. Közben 5 óra lett, irány Szombathely! Megérkezve a piknik helyszínére a Savaria Aréna parkjába (ez egy külső sportpálya) értetlenkedve nézett rám a jegyszedő, kinek kérem a diákot, mondom az „én kis egyetemista páromnak”, amit nem vettek be, így elkérték a diákigazolványát… nem volt gond bent voltunk. Vidámpark, vurstli, céllövölde, dodzsem… volt itt minden!

lord-koncert-szombathely-2018-009

Átmentünk a nagyszínpadhoz, ott kajás, piás, kávés, boros-pincészetes sátrak álltak körbe, no meg persze a színpad mellett a Lord butik. Királyság! Mivel piknik, hát legyen piknik, bár ezt nem vették sokan komolyan, de mi igen, leheveredtünk a fűbe és gyülekeztünk még a Bikini koncert előtt.

lord-koncert-szombathely-2018-011

Pistabáékkal már az elején találkoztunk, de Gabiék is megérkeztek Bendegúzzal az élen, majd Tamaráék a teljes családdal (mi is 6-an mentünk a családból), és még sorolhatnám a sok ismerős arcot, Fecót, a celldömölki csajokat, Kertész Robit, Beatrixot…. húúú nem is fér ide mindenki akit ismerünk… na meg persze Visi Pisti, aki egy pálinkás butykossal a kezében jelent meg, hiszen Ő is szülinapos volt ma, mit ad isten, pont 46 mint a zenekarunk! Na ez királyság!

lord-koncert-szombathely-2018-031

Miközben heverésztünk, már belekezdett a Bikini, egy részeg srác próbálta magáévá tenni Lord zászlónkat, némi kézitusa, majd a zászló maradt. Hahahaaa…., na azt el nem viszi senki! Aki jól körbenézett találkozhatott Gizivel, Pohl Dáviddal, Nádas Ágikával és Baán Imivel, akit Márk hívott fel előtte, hogy mindenképp jöjjön. De összefutottam Petyával is a 90′-es évek egykori menedzser/technikusával. Igazán boldog voltam, hogy ennyi Lordos híresség volt ma itt.

A Bikininek lassan vége lett, a közönség már rendesen lázban volt, mi is ugráltunk a híres D. Nagy nótákra, Megüssem, vagy táncoltunk az Adj helyet magad mellett-re. A Bikini végén már bevonultunk a helyünkre az első sorokba és vártuk a Lordot!

A koncert

A nagy program kezdődött a 100 év és a Kell az értelem-el, amiket sorban követtek az idén megszokott dalok. Attila jól érezte magát hazai pályán, ennek az elején hangot is adott 🙂 Még világosban kezdtek Lordjaink, majd ahogy haladtunk előre szép lassan besötétedett.

lord-koncert-szombathely-2018-054

Nagyot tomboltunk elöl Gabiékkal és Tamaráékkal, de tőlünk balra is hatalmas volt a hangulat Pistabától Visi Pistiig…. Bendegúzzal együtt szórtuk a villákat Misinek és szaggattuk a korlátot, ami nagy sajnálatunkra csak a túloldalt jött szét… Hahahahaaa…. legközelebb szétkapjuk…. A színpad távolsága megint ki volt centizve, de hála Misinek volt akit elérhetett, de ahhoz igencsak tornázni kellett a kordon tetején.

lord-koncert-szombathely-2018-141

Loui tolta az alapot Frenkivel, Márk szórta a harmóniákat, nagyot szólt a szabadtéri színpad.

lord-koncert-szombathely-2018-065

lord-koncert-szombathely-2018-028

A zászlónkat közben elkérték a gyerekek akik hátrébb voltak, aztán egyszer csak azt látom, hogy Polli Attila nyakában ülve lengeti… de jól nézett ki! Loooord! (erről a pillanatról lemaradtam….)

lord-koncert-szombathely-2018-074

Időközben több részeg is úgy gondolta hogy előre jön mint egy buldózer, de megállítottuk őket Gabinak és Tibinek is volt dolga, szóval volt esemény az első sorokban. Mikor megszólalt az Itthon vagy Otthon Moncsi már ment is hátra a Lord46 zászlóért, amit feladott ismét Misinek.

lord-koncert-szombathely-2018-117

Misi és Attila is bejárta a színpadot rendesen, hatalmas buli volt szokás szerint.

lord-koncert-szombathely-2018-080

Márk dalát sokan énekeltük, ez idén a lassú nóta, ami kell is mert nagyon pörgős a program.

lord-koncert-szombathely-2018-134

Mi más mint a Szállj szabadon zárta a koncertet. A végére már teljesen kifulladtunk elöl, amikor a leköszönéskor beindult a tűzijáték a háttérben. Mekkora élmény megint! A Lordjaink még a színpadon álltak tűzijátékkal a háttérben! Rákendról!

lord-koncert-szombathely-2018-174

Hiába van egy évben 50-60 Lord koncert, mindig történik valami felejthetetlen élmény! Köszönjük!

Galéria:

Videó:

Kocor100 videója: Lord – Itthon vagy otthon

Tracklista:

  1. Száz év,
  2. Kell az értelem,
  3. Megváltás nélkül,
  4. Egyedül,
  5. Az út szélén,
  6. Rossz fiúk,
  7. Képzeld el,
  8. Neked soha nem elég,
  9. Napvilág,
  10. Lépjük át a múltat,
  11. Utca Kövén,
  12. Vedd el,
  13. Hargita,
  14. Tedd amit érzel,
  15. Melletted vagyok,
  16. Itthon vagy otthon,
  17. Nem kell!,
  18. Kisfiú,
  19. Ne legyen sírás,
  20. A holnap mindig más,
  21. Kifutok a világból,
  22. Vándor
    Ráadás:
  23. Virágdal
  24. Szállj szabadon,