Napi Lordom: Lord emlékkiállítás Pápán

Azt hiszem példa nélküli az a kiállítás, amely a múlt hétvégén (2017.06.17-18) „Lord 45” címmel nyílt Pápán. A kiállítást két Lord rajongó szervezte meg az általuk gyűjtött zenekari relikviákból. A hanglemezekből, CD-kből, magnókazettákból, korabeli plakátokból, régi fényképekből, egykori újságcikkekből, és más kincsekből álló tárlat anyaga Buzás Gyula pápai, és Bors Géza és Manyi jánosházai lord rajongók sok sok évre visszamenő gyűjtőmunkájának eredménye.

Sajnos én nem jutottam el ezen a hétvégén a pápai koncertre és igy a tárlatra sem (évzáró a gyerekeknek és egyebek), mégis amiért úgy gondoltam mindenképpen írok róla, az a következő mondat: „…Mindenképpen törekedett arra, hogy a zenekar teljes életútját bemutassa, minden tagról egy kis ismertetővel…” és a kiállítási fotókon történt felismerés.

Amikor pár hónapja elhatároztam hogy minden zenekari tagnak megírom a szakmai életrajzát, még nem tudtam igazából miért is csinálom mindezt. De most már tudom hogy nem volt hiába, hiszen a tárlat nézői végre olvashatták, és a Lordjaink is megtudhattak egyet s mást egymásról 🙂

Lord 45 emlék kiállítás Pápán - 2017.06.16-17.

Lord 45 emlék kiállítás Pápán – 2017.06.16-17 – Fotó: veol.hu

Köszönjük Gyulának, Gézának, Manyinak és mindenkinek aki segítette a tárlat létrehozását, bízom benne, hogy láthatjuk még ezt az anyagot máshol is… mondjuk Budapest közelében, hogy sokan megnézhessék!

Cikkek és további képek a kiállításról:

  • http://papa-ma.hu/cikk_reszletes.php?id=17020&cnws=Kiallitas_Lord_relikviakbol
  • https://veol.hu/zene/kollekcio-a-lord-zenekar-relikviaibol-1841270