Lord koncert – Rácalmás – 2017.09.17.

Előzmények

lord-koncert-2017-racalmas-03

Az egész nap azzal telt a családi teendők mellett, hogy az eget fürkésztük felváltva Moncsival. Bánatosak voltunk amikor esett, aztán még bánatosabbak amikor zuhogott délelőtt, és délután is, hiszen Rácalmás közel volt, és nem szerettük volna ha elmarad a koncert a rossz idő miatt. Néha elállt az eső, kétszer ki is sütött a nap, de aztán megint esett. No persze még nem hevertük ki a pannonhalmi fáradságot sem, de ez zavart a legkevésbé 🙂 A Rajongói csoportban egymástól kérdezgettük milyen idő lesz estére, hiszen a rácalmási koncert nyílt színpados bulinak lett meghirdetve. Aztán Gyurina Tibire hagyatkoztunk, aki 10 km-re lakik a helyszíntől, bíztunk a szerencsében. Tibi félóránként jelentkezett, olyan volt mint egy híradós 🙂

Rácalmáson tökfesztivál volt. Az egész falu marha jól nézett ki, szinte minden ház előtt tökökből készített figurák voltak, tökös táblák jelezték merre kell menni, „tök„életes volt az útba igazítás.

És jól tette az aki belevágott az utazásba, mert eső egy csepp sem esett a koncert alatt. Mondjuk hideget hozott a front, 15 fok volt amikor megérkeztünk a Jankovics Kúriába, ahol már csak foszlányai voltak a három napos rendezvénynek, de még így is voltak kiállítók szép számmal. Kerestük Heller Zolit, hívtam, de nem vette fel…. persze hol máshol találtuk volna meg, mint az akkor még „tök” üres színpad előtt a kordonnál. Dumáltunk és vártuk a Lord koncertet. Hatalmas volt a színpad, óriási kivetítővel, és a „tök” üres nézőtér lassan kezdett megtelni Lordosokkal és helyiekkel. Közben Lordjaink is megérkeztek a színpadra, felpakoltak, és összedugták a hangszereket a hangfalakkal (röviden a hangbeállás)

A koncert

lord-koncert-2017-racalmas-05

Az Intrót követően aztán „tök„-re beindult a banda. Mi már tudtuk, hogy a rövid koncertprogramot kapjuk, csak Erő gitárjait kell lajstromba venni és ki is alakul az aznapi dal-összeállítás, lassú blokk nélkül, egy ráadással, Nem is nagyon mertünk ugrálni, hogy ne izzadjunk meg a hidegben, de a Lordjainknak sem volt melege. Amikor már Márkon is hosszú ujjú póló van, az valóban északkeleti szelet és sarkvidéki hideget jelez, Hát igen, lassan itt az ideje a fedett buliknak a hideg miatt.

lord-koncert-2017-racalmas-14

Mégis Ők rendíthetetlenül tolták a „tök„jó nótákat: „Fázom a szélben” , “Tépett Álmok“, „Kisfiú„, „Itthon vagy otthon„, „Napvilág„, és még sorolhatnám a nagy Lord számokat egészen a „Vándorig„. Az a nagy büdös tökös helyzet, hogy a kezdeti időben amikor azt mondtam, hogy „hááát a Hargitát… azt szeretem„, gyökeresen megváltozott a véleményem az új lemez számairól. Habár még mindig téma „odalent”, hogy ez a lemez más mint az eddigiek, de amennyire más annyira egyre jobban szeretem, szeretjük.

lord-koncert-2017-racalmas-09

A „Hargita” az egy mestermunka, egy zenei műalkotás, az nem vitás. Csodás dal! A „Tedd amit érzel” és a „Holnap mindig más” igazi tökbrutál nóták, főleg az utóbbi. Annyira bevadulok tőle mint a Judas Priest Hellraider-étől. „Az út szélén mindig égnek a gyertyák” nagyszerű szám, persze én még mindig hiányolom a motorhang bevezetést, ami a lemezen hallható, de ez most tökmindegy. Alig várom hogy fog szólni a „Ne tégy úgy„, mert például, az nagyon tipikus Lordos szám, szerintem tök sokan ezt hiányolják a programból, akik még nem vették meg az új  lemezt és nem is tudják hogy rajta van.(ezt jól megmondtam…) Jó lenne jövőre már együtt énekelni a zenekarral.

Az óriási (bocs…töknagy)  kivetítő egyedi hangulatot adott a koncertnek, amit DonLevi hangosított tök-életesen. Mondjuk a kivetítő egyszer csak elsötétült…. de a Lordjaink nem! Érdemes úgy nézni a képeket a galériában, hogy jól megnézitek a kivetítőt a zenészek mögött. Marha jó volt így a buli, és kompenzálta a zenekar távolságát. A színpad tökre jó magas volt, már tudtuk, hogy Misi elérhetetlen távolságban lesz… így is volt, bár ez tökre nem volt jó….

lord-koncert-2017-racalmas-25

Az egész tér torka szakadtából üvöltötte a régi dalokat, de a Virágdalnál aztán senki sem kímélte a hangját, tökbiztos felkelt a fél falu, szerintem nem tudták milyen közönsége van a Lordnak. Megismerkedtünk közben személyesen is Anikóval és Robival. Nagyon bírom amikor az egymás körül állók bemutatkoznak egymásnak…. más koncerteken is így van ez? Moncsim mellet egy nyugdíjas nénike állt az első sorban. Szóval bemutatkoztak Ők is egymásnak, majd megkérdezte Moncsitól, hogy jövünk-e a Barba-Negrába mert neki már megvan a jegye az első sorba… Érkezéskor egy szál rózsát szorongatott, majd még jóval a koncert előtt, amikor meglátta Misit oda is kiáltott: „Misikém gyere csak ide!!”. Ölelkezés, puszilkodás, rózsa átadás aztán azt mondta mosolyogva, „Na ez is megvan, nem kell tovább szorongatni (jól is tette, mert ahogy mondtam a Virágdal nem volt).

lord-koncert-2017-racalmas-22

Minden Lordunk a maximálisat nyújtotta, Erő brutálisan játszott, az élményt kiemelte a nagy színpad és a kivetítő. Mit is mondhatnék mást, kár hogy vége lett a koncertnek a „Szállj szabadon” után…. Hiányzott a Lord butik is (a kiszámíthatatlan időjárás miatt), velük teljes a feeling, ilyenkor nincs is a megszokott mondat Misitől a Vándor után, azaz: „…a buli után akit érdekel, a sátor mellett találkozunk”

A koncert utáni beszélgetés sem maradhatott el, ahol Anikó elárulta nekem, hogy bizony majd egy éve nem volt koncerten családi okok miatt, de neki a Lord az élete, a mindene, a Lord segíti Őt a mindennapok nehézségein keresztül. Tudom…. sokan vagyunk így!!! Aztán elindultunk hazafelé, alig voltunk már a kúriában páran.

lord-koncert-2017-racalmas-31

Köszönet a Lordjainknak, akik ma is elkápráztattak minket, megajándékoztak sok-sok embert a zene boldogságával, ezzel a tökjó bulival: Misi, Erő, Loui, Márk, Frenki és a csapatnak, Pisti, Misi, Gyuri, Levito!!!!

Rácalmás galéria