Pair o’ Dice koncert – Pannonhalma – 2017.09.16.

Már lassan egy éve ismerem a Paradicsomokat, így nagyon örültem hogy újra Ők voltak a Lord elő-zenekara Pannonhalmán a Művházban. Őszinte leszek, sokkal jobban bírom a zenéjüket mint más, a Lord előtt eddig hallott bandákét. A buli előtt róluk beszélgettünk a színpad előtt állva, és ecsetelgettük, hogy sokra viszik még. Aztán egyszer csak elsötétült a színpad és felcsendült a már megszokott Intro… közben bevonultak a srácok és beindult a kőkemény rákendról…
Azonnal bugi lett a lábunkban jó néhányunknak és vad ugrálásba kezdtünk mi… 30 és 40 pluszosok, azaz megkaptuk a Pluszt!

pairodice-pannonhalma-04

Miközben már tolták a srácok rendesen, kapkodtuk a fejünket a meglepetéseken. Először is azt tűnt fel, hogy más formája van a basszusgitárnak. Ja… hogy a basszusgitárosnak is! Aztán, hogy hiányzik egy gitáros…. hogy fognak szólni az EP számai? Jééééé… Pisti csak a pergőjét hozta? Basszus… nem lesz sok neki az a rengeteg Tam? 🙂 

Na akkor menjünk ezen sorjában. Az elvetemült formájú bőgő Szántó Tomi nyakában lógott, mint megtudtam már harmadszor lépett fel a csapattal (Sitke amit rútúl kihagytam és Alsőörs ahol nem is voltam…). Mindegyikünknek marhára tetszett! Nem csak a játéka, hanem a folyamatos mosoly az arcán, amikor éppen nem a húrokkal volt elfoglalva. Nagyon ott volt a színpadon, jó volt nézni ahogy játszik, fiatalos lendületes… királyság!

pairodice-pannonhalma-04

Dávid húzta a dalokat ebben a formában, azaz egy szólógitár, és azt kell mondjam, a legjobb hangzású Peredájsz koncert volt nekem. Tisztán szóltak a ritmusok, baromi jó szólókkal. Ez így… most…. marha jól szólt. Többen is csak néztük a kezét amikor tekerte a gitár nyakát, én nem tudom hány óra gyakorlás van e mögött, de nem is akarom tudni, mert az összes kalapomat meg kéne emelnem. Nem éreztünk semmi hiányt a számokban, sőőőőt…. nagyon jól szóltak!
pairodice-pannonhalma-04

Pisti ahogy játszik a dobok mögött azt látni kell. És szerencsére láttuk is. (szóval kicsi volt a színpad, ezért nem fért volna el a saját cucca… csak ennyi a történet) Komolyan mondom kevés olyan dobost láttam, akinek az arcáról olvasod az érzéseit. Ahogy írtam a Face oldalatokra, egy fix kamera kijárna neki és ez nem az egyszemélyes véleményem, hanem ismét megbeszéltük odalent az ugrálás közepette. Marha jó dobos, ne adjátok el semmi pénzért!

pairodice-pannonhalma-04

Szokodi Zoliról ezek után már nem is tudom mit írhatnék, mivel a szokásos hangulatot hozta. Igazi frontember, a mozgása utánozhatatlan, szerintem ha az LMFAO Redfooja nem Shuffle-ozott volna, hanem Sokody-zott volna, azt táncolná mindenki egész nyáron. Ez persze lefotózhatatlan, hiszen megállás nélkül mozog, ha nem énekel 🙂 Olyan volt amilyennek lennie kell!

pairodice-pannonhalma-04

Röviden egy igazi ütős, négyes felállású buli volt ez a javából, minden percét élveztük a színpad előtt. Ja…. aki hátul állt és nem jött előre??? Valószínűleg a nyugdíjasok voltak 🙂

Galéria:

(bár a legtöbbet már láttad…):