Lord koncert – Rock Karácsony, Barba Negra Music Club – 2018.12.21.

Ha lenne kő a kezemben megkövezném magam, amiért így elhúzódott az idő mire megírtam ezt a koncertleírást, de ami késik nem múlik. Meg……hát most januárban úgysincs Lord koncert, legalább lesz mit olvasnotok 🙂

Már nagyon vártuk ezt a bulit, főleg azon előzmények után, hogy a 17 éves múlttal büszkélkedő Rock Mikulás nem a Barba Negrában volt december elején. Az izgalmunkat fokozta, hogy volt változás is a koncert időpontját illetőleg, hol fent volt a Lord oldalán ez a koncert, hol nem, ekkor meg egymást hívogattuk néhányan hogy mi lesz …. de aztán lenyugodtak a kedélyek, idén Rock Karácsony lesz!

Sokáig homály fedte kivel is fog majd egy színpadon fellépni a banda, így aztán sokan úgy vették meg a jegyet előre, hogy csak találgatni lehetett, vajon ki lesz majd a Lord előtt. De végül erről is lehullt a lepel: a BIKINI! Királyság! Előzenekar a TV Manci…..uhhhh…..Gyorsan ránéztem a TV Mancira…. nem az én zeném.

Kicsit benéztük most a jegyvásárlást, mert Moncsimat szivatják az egyetemmel, mostanában az uccsó pillanatban írják ki a vizsgákat – amin ugyeeee bakker meg is lehet bukni… – ezért nem mertem jóval előtte jegyet venni. Amikor meg akartam, kiderült hogy már másfél hete elfogyott az ÖSSZES!… na basszus. Aztán ahogy szertefoszlottak a reményeink és elpártolt a szerencsénk a jegyekkel, úgy meg is talált mandinerből 🙂  Fecó telefonja felért egy karácsonyi ajándékkal, kösziiiii !!! Mégis van jegyünk! Megyünk karácsonyozni a Lorddal!

Persze kapunyitásra nem értünk oda, de már nem is cél a jó parkolóhely miatt, mivel a nagy parkolóba valami számunkra rejtélyes ok miatt nem lehet beállni. Ezzel ugyan rövidebb lett a gyalogút az udvaron belül, cserébe parkolj ahol tudsz verzió van most már a Barbánál..

Jó volt látni a sok ismerős Lordos arcot akik az ország minden szegletéből képesek eljönni egy Lord buli kedvéért! Nagyon sokan voltunk annak ellenére, hogy nem is olyan rég járt itt zenekarunk. Már nyomta a TV Manci mikor beléptünk a Lord Butik mellett.Dumcsi, ölelkezés, italfeltöltés a büfében aztán irány a színpad elé!

Nem sokkal később már a Bikini volt a színpadon D.Naggyal a fronton. Nagyszerű ötlet volt a két bandát összerakni! (Szombathelyen már sikerült idén) Szeretjük mi is a Bikinit, mint sokan mások. Végigtomboltuk a koncertet, végigénekeltük a nagy slágereket, de azért MI LORDOSOK már nagyon vártuk a 10 órát!

A Bikini végén vastaps, függöny le …. majd függöny fel és megkezdődött az év végi budapesti buli, a Lord karácsonyi koncertje!

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-005

Hatalmas hangulat, 100 éve megunhatatlan dalok…. azaz kezdés a „100 év” nótával. A hideg miatt nem mertük szétugrálni és szétizzadni magunkat Moncsival, többször kértem tartson vissza 🙂 Az „Út szélén mindig égnek a gyertyák„-nál egyre több Lordos zsebből kerülnek elő a LEDes gyertyák. Hozzátok! Világítsatok! Hatalmas királyság!

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-006

Műszaki szemmel nem lehetett nem észrevennem Erős Ati új gitárjait, már csak azért is, mert a megszokott három helyett mindössze kettőt hoz a színpadra. Gyönyörű ez a két új amerikai Paul Reed Smith gitár…. uhhhhh. A dalok ugyanúgy szólnak rajta mint a régieken. Itt jegyzem meg hogy egy éve még onnan tudtuk hogy lesz-e Virágdal vagy sem, hogy néztük a gitárkonzolban Ati bekészített gitárjait. Ha ott volt a „sárga” akkor volt aznap Virágdal 🙂

De nem csak új gitárok szóltak, hanem Márk új hangszere is megszólalt nekünk egy új Hammond orgona!

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-018

A zenészek a régiek, a hangszerek újak, de a zene ugyanazt az élményt nyújtja nekünk. Pacsiból és közös éneklésből nem volt hiány, Misi mindent megtett ezért.

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-007

Elképesztően jó fények voltak ismét a Barba Negra színpadán ami Tomi áldásos munkáját dícséri! Minden zenésznek jutott belőle, még Louit is beterítették a keresztfények időnként, még jó hogy nem vakította ki a szemit a cinekről is visszaverődő fényár 🙂  🙂  Marha jól nézett ki! Rákendróóóól!

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-012

Erős Ati pompázik a fényárban többször is! Elképesztő vizuális élmény a gitárszólók mellé, mint egy 4D moziban…..

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-010

Természetesen Frenki szólója sem maradt el, nagyon durvaaaaaa… Frenkiiiiiiii, Yessss!

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-017

Képzeljétek nem történt semmi egyéb rendkívüli a koncert alatt (pedig úgy szeretem amikor valami váratlan esemény van és a zenészeink kivágják magukat belőle), talán csak magamnak csináltam bajt, mikor az utolsó számnál kiszúrtam hogy Ati félretett gitárján több húr is el volt szakadva. Ezt aztán annyira figyeltem, hogy Misi kiszúrta és rám is szólt hogy nem lengetem a karom a többiekkel együtt…. hahahahaa…. nem csak a hangja de a szeme is tökéletes.

A koncert végén pedig beindult a szaloncuki esőőőő… „ha jó Lord rajongó voltál egész évben, idén is kapsz szaloncukrot kisfiam” … és csak szórták és szórták Lordjaink a cukrot. Nem csak az első sorokba jutott ám, zenészeink adták és szórták, mint megannyi munkás Télapó. Ezt a napot sokan várjuk…. szeretjük a szaloncukrot (is)!

lord-koncert-rockkaracsony-barbanegra-2018-028

Köszönjük nektek! Minden Lordos nevében is köszönöm, Misi, Ati, Loui, Márk és Frenki ezt a mai napot és az egész éves élményt amit tőletek kapunk!

A „Lord legyen veletek” idén is Lordos testvéreim (már ugye 2019 van),találkozunk valamelyik bulin! Boldog Karácsonyt és BUÉK így utólag is minden Lordosnak!

Rock karácsony Galéria:

Tracklista:

Száz év, Kell az értelem, Megváltás nélkül, Egyedül, Az út szélén mindig égnek a gyertyák, Rossz fiúk, Képzeld el, Neked soha nem elég, Napvilág, Lépjük át a múltat, Utca Kövén, Vedd el, Hargita, Tedd , amit érzel, Melletted vagyok, Itthon vagy otthon, Nem kell!, Kisfiú, Ne legyen sírás, A holnap mindig más, Kifutok a világból, Vándor
Ráadás: Virágdal, Szállj szabadon