Lord Mikulás koncert – Budapest, Barba Negra – 2017.12.02.

Előzmények

Nem is olyan régen álltam neki, hogy összeállítsam nektek az eddigi Lord Mikulás bulik történetét, láthattátok, hogy nekünk Lordosoknak már 17 éve van saját Mikulásunk. És ez királysáááág! De nekem eddig nem volt sajnos…

Hagyománytisztelők vagyunk, ezért már jó előre elhatároztuk, hogy a Lord Mikulás koncertnek megadjuk a módját, azaz Mikulás sapkában érkezik majd az egész család. Annyira időben sikerült persze megint érkezni, hogy a parkolóba sem engedtek be, negyed órát kellett kint várnunk, mire felnyitották a sorompókat. Jó hideg volt kint, de szerencsére nem kellett sokat várakozni, hogy bent legyünk a Barba Negrában…

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-a-02

Nehéz szavakba önteni az év egyik legjobb Lord koncertjét, mert nincs ilyen. Mindegyik koncert nagyon nagy élmény. De a Lord Mikulás… na a Lord Mikulás azért mégis kicsit más. Őszintén… mikor jött hozzád utoljára a Mikulás? Ugye régen volt… de most kaphatsz egy kicsit ebből az izgalommal teli várakozásból amit akkor éreztél. Persze most mondhatod, hogy hülyeséget beszélek, de akkor nem voltál ott.

Bandáztunk, ahogy szoktunk, köszöntünk a Butiknak akik természetesen itt voltak, szóvá is kellett tegyem, hogy már Vivien is tőlük rendeli a karácsonyi ajándékot. Azt hiszem fel fogom vetni hogy IKEA mintára legyen már FAMILY kártyája a Butiknak… esetleg ingyen hazaszállítással (a koncertről ittasan… hahahaaa…).

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-a-04

Mikulás sapkában Zita vitte az első helyet, az övé még villogott is 🙂 Egyből az jutott akkor eszembe, amikor 2009-ben kint voltam az AC/DC koncerten és nagyon sok ember fején volt pirosan villogó Angus-ördögszarv… az se ma volt. Találkoztunk Brigi nénivel, na ja… megmondta Rácalmáson hogy itt lesz, nem beszélt mellé, ráadásul az első sorban, Loui anyukája mellett volt végig.

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-a-07

A debreceni Pandora’s Box kezdte a bemelegítést, ami baromi jól sikerült. (Koroknai Árpád – ének, Sándor József – gitár, Szabó Krisztián – Hammond, billentyüs hangszerek, Ferenczi Tibor – basszusgitár, Kiss Konrád – dob). Hamar izzott a színpad a régi és az új heavy metal számoktól, és szerintem lángra is lobbant amikor a szintén debreceni Szfinx tagjai is betáplálták az energiát. Árpi megköszönte, hogy ilyen sokan jöttünk Mikulás sapkában erre az immáron hagyományos eseményre. (függöny le)

pandoras-box-pbox-szfinx-koncert-barba-negra-2017-09.jpg

A koncert

(függöny fel) És megszólalt az Intró amire jóval több mint 1000 ember várt a telt házas Barba Negrában, a szinpadon a Looooooooooord!

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-00-01.jpg

Fergeteges ugrálás és hangorkán közepette ment le a „Fázom a szélben” és a „Tépett Álmok” amikor Attila belecsapott a „Síri csend az éjjel” bevezető riffjébe, és énekeltük együtt Misivel „Vásott farmer, tépett álom, Elakadt a szó a szánkon, Jön-e újabb alkalom, Hogyha kell én vállalom…” Persze hogy jött az újabb alkalom, a 17. Lord Mikulás koncert!

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-00-10.jpg

A megszokott program szerint érkezett a „Hargita” az új Lord45 lemezről, amiről idén a nagy programban öt számot kapunk, a maradék hatot talán jövőre. Gyermekem rockzenei fejlődésében sem találtam hibát, hiszen már nem csak énekelt, de táncolt is, szépen halad. (hahahaa…)

A koncert közben megérkezett Fecó is, így időnként Mező Ferivel hármasban énekeltünk. A lassú blokk Márk része, a szülinapjára neki is kijárt a köszöntő a „Virágdal„-nál, amit szokásos vastaps zárt.

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-00-36.jpg

Repültek a zászlók az „Itthon vagy Otthon„-nál és meghitten énekeltük a „Vándor” első sorait letérdelve, hogy aztán széttomboljuk magunkat a végére.

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-00-30.jpg

Attila már megint fel-alá futkosott a színpadon a gitárral, én nem tudom… nem hiszem… szerintem ezt reggelente gyakorolja, biztos hogy gitárral fut minden reggel, majd bekérem az utcájukból szombathelyi térfigyelő kamerák hajnali felvételeit és utána járok 🙂 🙂

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-00-39.jpg

A ráadások a „Miért jó ami nem jó„, a „Szállj szabadon„, és a szokásos meghajlás után, … csak itt és csak most, egyszerre hat Lord Mikulás termett a színpadon és ontották a szaloncukrot, a mikulás csokit a közönség közé. Ez az a pillanat ami egy évben csak egyszer van. Ez az a pillanat, amikor felnőtt fejjel is szaloncukorral a szádban mosolyogsz a koncert végén! Hmmmm… gondolkodom…. hálaadásnapi sült-pulykás buli is lesz egyszer?? 🙂 🙂

lord-koncert-lord-mikulas-barba-negra-2017-12-09.jpg

Köszönjük Lordjainknak: Misi, Attila, Frenki, Loui, Márk, az egész stábnak, és a Barba Negrának, hogy itt lehettünk, hogy itt bulizhattunk!

Tracklista:

1. Intro
2. Fázom a szélben
3. Tépett álmok
4. Síri csend az éjjel
5. Hargita
6. Tedd, amit érzel
7. Rossz fiúk
8. Az utca kövén
9. Egyedül
10. Neked soha nem elég
11. Napvilág
12. Szemedben a csillagok
13. Érzés
14. Engem ne várjatok
15. Virágdal (a XXI. századból)
16. Ne legyen sírás
17. Érezzél engem
18. Holnap mindig más
19. Kisfiú
20. Kifutok a világból
21. Itthon vagy otthon
22. Az út szélén mindig égnek a gyertyák
23. Vándor
Ráadás:
24. Miért jó, ami nem jó?
25. Szállj szabadon
És a mindig vége:
26. Csak így halkan

Lord Mikulás 2017 galéria: