Lord koncert – Székesfehérvár, Fezen klub – 2018.02.10.

Már akkor telt ház volt amikor még fent sem volt a Lord a színpadon….

Bevezető

Kezdek egyre nehezebb helyzetben lenni annyi Lord koncertről írtam már nektek. Mégsem vehetem fel az átlag rockblogger stílusát, aki pár mondatban elintéz egy koncertleírást két három képpel fűszerezve. Szerencsémre azért van itt téma ismét.

Kezdeném azzal, hogy hivatalosan is eljutott hozzám az infó (amit meg is tapasztaltam), hogy minden idők leg-teltházasabb Lord koncertje volt a Fezen klubban. Hogy mitől „leg”? Hát attól, hogy a kezdés előtti órákban már megtelt a ház 🙂 Ezt gondolhattam is volna az első jelekből…. Miközben Fehérvár felé tartottunk arról dumcsiztunk a kocsiban, na vajon hányan leszünk így télvíz idején, egy nyugat Magyarországtól  távolabb eső klubban. Azért a Fezen nem egy budapesti Barba Negra. Na-na… vigyázzak mit írok, mivel érezéskor már kígyózott a sor a zárt vaskapu előtt és az sem tántorított el senkit, hogy mínusz 2 fok volt, sötét, és tiszta sár a bejárat körül a múlt heti olvadó hótól. Azta bakker! Ez király!

lord-koncert-fezen-klub-2018-02

Megérkezésünkkor üdvözöltük a Lord butikot. Ez nekünk apró ünneplés is volt egyben, mivel pont egy éve hogy a budapesti fergeteges Aréna buli utáni első klubos Lord koncertünk itt volt. Azonnal meg is vettük az első pólóinkat akkor a butikban… hát erre az évfordulóra emlékeztünk ma, egy csekély ajándékkal. Köszönjük Butik!

Az idei koncertprogram igazi keretbe foglalása a Lord munkásságának, akár a falra is akaszthatnánk! Egyrészről öt dal a legelső albumról, másrészről hét dal a legújabb lemezről. És közben a legnagyobb Lord slágerek, minden ami belefér az időbe. Na igen…. a Lordosoknak szerencséjük van, olyan sok nagyszerű Lord dal van, mégis örök szerencsétlenek is, mivel minden évben elégedetlenek lehetnek, ha nem szerepel a programban egy-egy imádott szám. De ez mint tudjuk fizikai képtelenség is lenne… és erre csak egy magyarázat van: a Lord túl jó!!! Rákendról!

A Fezen klub egy nagyszerű hely, amely az évek során is meg tudott maradni a 80-as évek feelingjéhez. Fent vannak a színpad felett az ősrégi lámpák, a hangfalak elhelyezkedése is a régi időket idézi. Persze megtalálhatók itt a modernkori LED-es színpadi fények, de pont nem ez dominál, és ez pont így király itt Fehérváron. A hang is totál másképpen szól mint a digitálisan felújított helyeken, a hangfalak térbeli elhelyezkedése is eltér a manapság szokásostól. Talán ezért is lehetséges, hogy bár elöl voltam, de gyakorlatilag ma sem hallok túl sokat egyik fülemre sem, és ez lehetett az oka annak is, hogy Misi csak egyszer, akkor is óvatosan közelített meg bennünket a koncert alatt. Ezt csak egy földön lévő hangfalon keresztül tehette meg amiből dőlt a basszus mint állat, gondolom bizsergette a talpát rendesen.

A koncert

A POD által bemelegített színpadon egyszer csak fent volt a Looooooord! Nekem még fura ez a fent vagyunk a színpadon és máris belecsapunk a lecsóba, azaz Intro nélkül feeling, de lassan megszokom. Ha ezzel nyerünk plusz egy számnyi időt amit tőlük kapunk, akkor minden Intrót odadobnánk a sakáloknak nem? Hát de!

lord-koncert-fezen-klub-2018-13

Tehát ahogy belekezdtek Lordjaink úgy húzták végig a műsort. Itt nincs megállás, sem kisebb sörhörpintéses pihenők mint más zenekaroknál, kész csoda nem száradnak ki mint egy teve a buli végére. Nem semmi. A dalok itten felsorolása helyett elhatároztam, hogy a tracklistát bővítem most ki az albumokkal inkább nektek 🙂

lord-koncert-fezen-klub-2018-17

Már az első szám meghozta a tombolást a teltházas teremben, megint nem találtad volna meg az elejtett szögedet a padlón. Néha ugyan befigyelt a visszhang, de Attila cipőfűzője ma tökéletesen rendben volt, csak a melegítőjét kellett felsegíteni, de erre vannak a fiatalok a bandában 🙂 Mint említettem Misinek sikerült megfejtenie hogyan jut el hozzánk a hangfalakkon keresztül, de erre többször nem vállalkozott amit nem is csodálok, gondolom olyan lehetett az érzés mint az elvarázsolt kastélyban amikor mozog a talpad alatt a padló. (erről a fotó pillanatról ugyan lemaradtam, mivel annál inkább szerves része lehettem, de a galériában megtaláljátok az említett mélyláda képét…)

lord-koncert-fezen-klub-2018-23

A mi oldalunk tombolt rendesen a koncerten (bár erősen hiányoztatok nekünk néhányan… aki olvassa tudja kikre gondolok), ettől függetlenül mondtam a mögöttem lévő lányoknak, hogy ez itt nem a pihenős szakasz, de benne voltak a buliban ahogy kell. Volt egy nyíregyházi csaj aki az amerikából hazaérkező barátnőjét is hozta magával. Így aztán közös ugrálással élvezhettük végig a porgramot a „Száz év„-től a „Szállj szabadon„-ig. A „Virágdal” fergetegesen hangzott a teremben, mint ahogy a „Melletted vagyok” is, ami ma sokkal erőteljesebben szólt a Fezen egyedi hangzásvilágának köszönhetően.

lord-koncert-fezen-klub-2018-39

Frenki szólói is marha jók, még szerencse hogy a basszgitár nyaka nem hosszabb fél méterrel, mert azt is tuti bejátszaná. Mindenki megkapta a maga kedvenceit, a legrégebbi Lord daloktól a legújabbakig, baromi jó lesz ez az idei program!

Köszönjük a Lordjainknak, hogy szórták ránk a rock szikráit, hogy arcunkba toltak majd 2 óra rákendrólt, köszönjük a stábnak és természetesen a Fezen klubnak!

Tracklista

  1. Száz év (Big City Lights album – 1985)
  2. Kell az értelem (Big City Lights album – 1985)
  3. Megváltás nélkül (Lord3 album – 1990)
  4. Egyedül (Lord3 album – 1990)
  5. Az út szélén mindig égnek a gyertyák (Lord45 album – 2017)
  6. Rossz fiúk (Lord3 album – 1990)
  7. Képzeld el (Örökké album – 2010)
  8. Neked soha nem elég (Örökké album – 2010)
  9. Napvilág (Big City Lights album – 1985)
  10. Lépjük át a múltat (Örökké album – 2010)
  11. Utca Kövén (Az utca kövén album – 1991)
  12. Vedd el (Lord45 album – 2017)
  13. Hargita (Lord45 album – 2017)
  14. Tedd , amit érzel (Lord45 album – 2017)
  15. Melletted vagyok (Lord45 album – 2017)
  16. Itthon vagy otthon (Ragadozók album – 1989)
  17. Nem kell! (Kifutok a világból album – 2006)
  18. Kisfiú (Big City Lights album – 1985, Ragadozók album – 1989)
  19. Ne legyen sírás (Lord45 album – 2017)
  20. A holnap mindig más (Lord45 album – 2017)
  21. Kifutok a világból (Kifutok a világból album – 2006)
  22. Vándor (Big City Lights album – 1985, Szemedben a csillagok album – 1988)
    Ráadás:
  23. Virágdal (Szemedben a csillagok album – 1988)
  24. Szállj szabadon (Kifutok a világból album – 2006)

Videó

A „Vedd el” című dal a Lord45 albumról most hangzott el második alkalommal élőben. Már nagyon vártam ezt a számot, az egyik kedvencem az új lemezről, baromi jó riffek vannak benne. A felvétel itt a Fezen klubban készült ezért a hang is olyan „Fezen Klubos”, de ez egy ilyen hely, ilyennek szeretjük, tiszta 80-as évek 🙂

Galéria