Napi Lordom: Kémeri Péter a Lord volt menedzsere

Kémeri Péter 2000 és 2001 között volt a Lord menedzsere. De mit is kell tudni Péterről röviden, mielőtt belevágnák a Lorddal kapcsolatos történetbe. Kémeri Péter a Tankcsapda zenekar egykori alapítótagja és menedzsere, a Hegyalja fesztivál volt alapítója és szervezője, az EFOTT fesztiválok szervezője. Sorolhatnám tucatjával a zenekarokat amelyeket menedzselt, vagy a magyar zenei élet területeit ahol dolgozott.

2018 januárjában beszélgettünk és mi másról mint a Lordos évekről kérdeztem…

Sbs: Elmondanád mikor ismerted meg először a Lord zenekart?

Péter: Az első élményeim, mint rock zenekedvelő, koncertekre járó, de már rendezvényeket szervező kollégaként éltem meg. Több éves aktív zeneipari munkásságom múltjából fakadó kollégaként érkeztem 2001-ben a Hungarotonhoz, mint artist manager. A közös hanglemez kiadói munkák, és mint koncertszervező kerültem munka kapcsolatba Vida Ferenc felkérésére a zenekarhoz.

Sbs: Hogyan lettél a Lord koncertszervező menedzsere? Amennyit jelenleg én tudok és amire visszaemlékeznek azok az emberek akikkel beszéltem, az előtted lévő koncertszervező Németh István (Petya) volt, de Ő már 1994-ben elhagyta ezt a posztot.

Péter: Vida Ferenccel mint a Tankcsapda menedzsere kerültem ismeretségbe a szombathelyi LMS fesztiválon, ismeretségünk és egymás kölcsönös tisztelete innen datálodik. Az ő felkérésére kerültem a csapathoz, ahol egy évig szerveztem a zenekar teljes körű munkálataival járó feladatokat.

Sbs: Hogyan lett vége a Lorddal való kapcsolatodnak és mikor?

Péter: A 2001-es budapesti Ráday klubos koncertet megelőző hetekben közölték, hogy már nem én végzem a feladatokat. Kurtán, furcsán.

Sbs: Elmondanád nekem mi a különbség egy valódi „menedzser” és egy koncertszervező menedzser munkája között?

Péter: A valódi menedzser tökét, anyagi forrásokat is invesztál a zenekarba, a produkció teljes körű megvalósításáért felel, a próbahelytől a stúdióig, a hanglemezkiadástól a marketingen keresztül minden terület az Ő felelőssége. A koncertszervező pedig külön díjazásért, jutalékért szervezi a koncerteket, csak az adott eseményért vállal felelősséget.

Sbs: Van olyan – biztos van – vidám emléked, vagy rövid sztorid a Lorddal kapcsolatban amit megosztanánk a rajongókkal?

Péter: Dunántúli koncertre mentünk, dob a kocsiban, agyig pakolva, a városba érkezve megálltunk egy kiskocsmánál, ahol frissítőt és szendvicset rendeltünk, miközben Gidófalvy Attila egy félkarú automatába bedobott pár érmét, kb. 2 percig csilingelt a szerkezet, Attila valami Jackpotot nyert. Az aznapi gázsi már ott a kézben volt. 🙂

Sbs: Köszönöm és a Lord legyen veled!