Lord koncert – Budapest, Barba Negra Music Club – 2018.10.06.

Már nagyon vártuk a Barba Negrát és a Lordot. Készülődtünk, tervezgettünk, mert ez az évünk nem úgy alakult mint a tavalyi ezért minden Lord koncertet megbecsülünk amire eljutunk. És akkor kiderül, hogy aznap kézimeccs Érden, hogy Moncsim egyetemi vizsgája szombat este 6-kor lesz (ettől azért kibuktam rendesen). És ez még semmi, mert Zsuzsi (a párom Suzukija) a könyvvitel vizsga után adta meg magát Gödöllőn, hol máshol… uhhhh… de összekaptuk magunkat, hiába voltam én is hulla fáradt estére, irány a Barba Negra, hiszen Lord koncert lesz!
Itt is változások fogadtak, átszervezték a kaput, nincs belső parkoló (mondjuk erre nem is számítottam mivel tök későn értünk oda, de egyáltalán nem volt), a környékbeli utcákban egy autónyi szabad hely sem volt. Jó messze álltunk meg, már csak az elektromos töltőhelysoron volt egy-két üres hely (ahhááá…szóval a rockerek nem járnak elektromos autóval…). Hát rátolattam egy töltőoszlopra és ráakasztottam a bikakábelt, hogy ne legyek feltűnően nem odavaló… és séta. (Moncsim mondta ne a pirosat mert az virít a sötétben…hahahaha…. kicseréltem a feketére és rácsuktam a csomagtérajtót)

Odabent a Barbában

Pont a Hungarica utolsó számára érkeztünk, ment a „Szózat„, mi is énekeltünk és lengettük a Lordos magyar zászlónkat. Nagyon sok ismerős Lordos arcot láttunk már érkezéskor, Fecónak külön nagyon örültem, mert ilyenkor a Fradi – Érd női kézilabda helyzetet is mindig megvitatjuk. De a legnagyobb meglepetést és örömöt, most Szabó Imi okozta (aki nem tudná, vagy nem olvasta volna itt a blogomon, Imi az egykori Szegedi Lord Klub alapítója és vezetője, több országos Lord találkozó kulcsfigurája volt a ’90-es évek elején), akivel végre személyesem is találkozhattam. Sajnos nem volt időnk hosszan beszélgetni, de majd bepótoljuk egy kevésbé rohanós napon.

„Nem ugrálhatok, szólj majd rám légyszi” mondtam Moncsimnak még a koncert előtt. Váltópólót sem hoztam, és a kocsi is messze volt. Na persze ezt nem sikerült összehozni…. A koncert előtti szünetben mindenkivel lepacsiztunk akivel megtaláltuk egymást. Olyan nagyszerű érzés, hogy az ország minden szegletéből itt vannak a Lordosok, és milyen sokat ismerünk már. Bárcsak sorolhatnék neveket, de akkor egy A4-es oldalt teleírhatnék…. Persze ezen nem csodálkozom, szeretjük a Barba Negrát de még inkább sokan szeretjük a Lordot.

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-31

Felgördült a függöny, megszólalt a „100 év” … és elszabadult a pokol Lordos módon, ahogyan azt már annyiszor leírtam. Beindult az idén megszokott hosszú program. Ahogy jöttek a számok egymás után, úgy lett egyre melegebb a Hungarica által már előzőleg bemelegített légtér. Mi is izzadtunk nem csak a zenekar, de Ati, Loui, Márk, Frenki és elől Misi tolták keményen az arcunkba a rákendrólt.

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-50

Végre eljött az „Út szélén mindig égnek a gyertyák” amit úgy vártunk Moncsival, mert gyertyákkal készültünk erre a számra. Tulajdonképpen négyet vittem, oda is adtam a mellettem lévő barátainknak a másik kettőt, így aztán valóban égtek a gyertyák!

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-32

Az „Itthon vagy otthon” elején annyi zászló repült a színpadra, hogy Márknak is jutott bőven a Korg szintikre, hiszen a hangfalakon már nem fértek el 🙂 Örületes tombolás és teli torokból üvöltés,

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-51

A „Melletted vagyok” alatt újra előkerültek a gyertyáink, melyek most Márknak világítottak és fognak is mindig ha megyünk. Nem vagyok egy nagy felbujtó, de nyugodtan hozzatok 1-2 apró Ledes gyertyát mostantól ezekhez a számokhoz, és akkor még a Vándorról nem is beszéltem. Gyertyára fel Lordosok!

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-47

Egy rövid de annál fontosabb közjáték szakította meg a bulit, csakúgy mint a tavaszi Barbás koncertet. Hartmann Kristóf, a Hammer Records vezetője, átadta az újabb aranylemezt a „Lord 40 koncertalbum” aranyba mártott változatát a Lordjainknak. Jobb későn mint soha! Csodás ajándék ez mindenkinek, zenekarnak, rajongónak (hiszen MI vettük meg az albumokat), de MA leginkább Ati és Misi érezhette mindezt meglepetésnek, hiszen mostanában ünneplik a születésnapjukat (erre is készültünk, de ezt később).

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-71

A koncert „második felében” ugyanolyan parázs és töretlen rákendról hangulat volt mint előtte, zenészeink is nagyon élvezték a bulit. Frenki tolta keményen…

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-62

Izzadtunk a nézőtéren, a srácok meg fönt a színpadon, nem volt egy perc megállás sem Lordos módra. Ati ma is nagyon élvezte a koncertet, nagy szólókat kaptunk az arcunkba!

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-28

Loui szinte egy lélegzetvétel szünetet sem hagyott a számok között…

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-14

A „Vándor” elején vettük elő újra a gyertyáinkat és térdeltünk. Volt némi hangoskodás, hogy „mindenki térdre”, de láttam, hogy vannak olyan idős rajongók, akik erre sajnos képtelenek…. hát igen…. már az is csoda hogy sokan közülük el tudnak jönni, de minden bizonnyal a rockzene és a maga a Lord ad erőt nekik ehhez.

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-16

Következett a „Virágdal” közös énekléssel, majd ismét teli torokból belezendítettünk a szülinapi köszöntésbe Misinek és Attilának: „Boldog – boldog – boldog születésnapot, Kívánjuk hogy legyen még sok ilyen szép napod!”

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-73

A koncert végeztével nagy volt a nyüzsi a Butiknál, hiszen nagyon sokan itt vették át személyesen a Lord45 Aréna koncert DVD-ket, a Lord45 koncert dupla CD-ket, ezek mindenféle kombinációját. (Én már ezt előző nap megtettem a Hammer Zenebarlangban nyitáskor, személyesen…). No meg a fanatikusok az előzőleg megrendelt, sorszámozott Lord45 bakelit lemezeket. Ez a bakelit lemez igazi kuriózum! Ma már nem sokan vállalkoznak egy ilyen album kiadására, hiszen a lemezjátszó kiment már a divatból… sőt lassan a CD-is… De mégsem hagyhatod ki ezt a lehetőséget ha Lordos vagy!

Mindössze 500 darab sorszámozott példány készült belőle (ide kattintva meg is veheted), megidézve az első Lord album, a „Big City Lights” szellemiségét. Egészen különleges hangminőséget vihet haza aki megveszi, kibontja és felteszi egy jó minőségű lemezjátszóra.

Nagyszerű gondolat volt ez a formátum, minden Lord rajongónak ajánlom, hogy vegye meg, még akkor is ha nincs lemezjátszója. Hogy miért? Mert kap egy csipetnyi szeletet egy egykori világból, amit ma már Retrónak hívunk, egy egykori világból, amely a fiatalságunkat hozza vissza, amit ha becsukod a szemed és beleszagolsz a lemezborítóba, érezheted a bakelit illatát, az 1980-as évekből. Rákendról!

lord-koncert-barba-negra-music-club-2018-okt-76

Köszönöm a Lordjainknak, hogy ott lehettünk párommal, a Lord legyen veletek!

Tracklista:

  1. Száz év,
  2. Kell az értelem,
  3. Megváltás nélkül,
  4. Egyedül,
  5. Az út szélén,
  6. Rossz fiúk,
  7. Képzeld el,
  8. Neked soha nem elég,
  9. Napvilág,
  10. Lépjük át a múltat,
  11. Utca Kövén,
  12. Vedd el,
  13. Hargita,
  14. Tedd amit érzel,
  15. Melletted vagyok,
  16. Itthon vagy otthon,
  17. Nem kell!,
  18. Kisfiú,
  19. Ne legyen sírás,
  20. A holnap mindig más,
  21. Kifutok a világból,
  22. Vándor
    Ráadás:
  23. Virágdal
  24. Szállj szabadon

Galéria: