Napi Lordom: A „névadó”

Az 1970-es évek elején gyártott Lord cigaretta - Cigarettenfabrik Kristinus

A „névadó” pontosan így nézett ki. Ez volt 1970-es évek elején gyártott Lord cigaretta – az aranycsíkos Cigarettenfabrik Kristinus

Hogy miért fontos egy doboz Lord cigaretta nekünk Lordosoknak? Mert ha nem látja meg egy kirakatban Sipőcz Ernő a Gyöngyös áruház előtt Sütő Istvánnal sétálva 1972-ben, ki tudja milyen nevet kapott volna az egykori „Red Fire”…

De meglátta, megtetszett neki és a banda azonnal elfogadta. Olyannyira, hogy estére már a dobon díszelgett a felirat, hogy LORD. Ennyi a történet, amit bizonyára sokan ismertek, de akadhat aki nem. A Lord zenekar a Lord cigarettáról kapta a nevét.

A banda 1972-ben pedig: Sipőcz Ernő (gitár, ének), Vida Ferenc (basszusgitár), Papp László (orgona), Sütő István (dob), ők voltak a Red Fire. A névváltás oka pedig nemes egyszerűséggel a zenekar akkori neve volt, mivel a Red Firet-t egyszerűen nem tudták kimondani rendesen a rajongók.

Megfordult a fejemben többször is, hogy beszerzek egy dobozzal. Ezt kétféle módon tehetném meg. Vagy rendelek az internetről (van egy erre szakosodott oldal, ahol bizony kartonszámra vannak még ilyenek, bár felmerült bennem a gyanú, hogy ez csakis utángyártott lehet), vagy jártamban keltemben valamelyik piacon csak belebotlok. Ez még sajnos nem történt meg (már a belebotlás, bár ígéreteket kaptam)….

Két gyártó készítette ezt a márkát, a Kristinus Cigarettenfabrik és a British American Tobacco (Germany) GmbH, de azt a cigit amelyet a hetvenes évek elején Sipőcz Ernő meglátott, azt az előbbi készítette.

A Lord legyen veletek (és ne dohányozzatok… hahahahaaaa)

Lord cigaretta galéria: