Napi Lordom: Szegedi Lord Klub

Szegedi Lord Klub

lord-klub-vezetok-szabo-imreKlubvezető: Szabó Imre, Rácz Attila
Cím: Bálint Sándor Művelődési Ház Szeged:
Weboldal http://szegedilordklub.mindenkilapja.hu/
Megalakulás éve: 1990

A szegedi Lord klub – talán a Szombathelytől legtávolabbi – 1990 február másodikán alakult meg az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. Nem élt sokáig, jó, ha másfél évig.Bár kevés találkozó volt, azért összekötötte őket a jó rockmuzsika és mindenekelőtt a Lord együttes szeretete.

Vezetőjük Szabó Imre az Országos Lord Szövetségben is aktívan részt vesz. A Lord újság szerkesztésében is komoly munkát végez és a levelező klub emblémáját Ő tervezte Kalász Évával a balatonvilágosi Lord táborban. Természetesen volt tagsági igazolvány itt is. Havi egy alkalommal találkoztak az aktív időszakban.

2017-ben beszélgettem Imrével, aki így emlékszik vissza a klubos időszakra:

Sbs: Mikor alakult a Klub?

Imre: Ezt pontosan meg tudom mondani, mert megvan az első plakátunk:  1990 február 2. 🙂

Sbs: Mi volt a megalakulás rövid története?

Imre: Én az ős-Lordosok közé tartozom. A zenekart még gimnazista koromban szerettem meg, leveleztem is a zenekarral, majd amikor megalakult Tatabányán az Országos Lord Levelező Klub, Cserteg István barátom biztatására, már szegedi egyetemistaként szerveztem meg a klubot. Nem egyedül: szintén a levelező klub révén megismertem a Szeged-Szőregen élő Rácz Attilát. A klub alakuló összejövetelére teleplakátoltuk a várost, még a helyi lapban is meghirdettük… tucatnyi ember jött össze. Sajnos a klub nem volt hosszú életű.

Sbs: Hol volt a székhelyetek?

Imre: Szegeden a Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.)

Sbs: Milyen gyakran találkoztatok?

Imre: Havonta egyszer-kétszer.

Sbs: Hány aktív tag volt?

Imre: 10-12 aktív tagunk volt.

Sbs: Miket csináltatok a klubrendezvényeken?

Imre: Zenét hallgattunk, beszélgettünk, a helybeli Prelude zenekarral is jó barátságba kerültünk. Volt, hogy koncertre is mentünk. Részt vettünk néhányan a balatonvilágosi Lord-táborban is. A kapcsolatot személyesen, illetve körlevél formájában tartottuk egymással.

Sbs: Honnan voltak kazettáitok, videóitok?

Imre: Részben saját, részben az országos levelezőklub által ajándékba adott anyagokkal tudtunk gazdálkodni.

Sbs: Kivel álltatok kapcsolatban a zenekarral?

Imre: Igazából inkább az országos klub vezetőivel, Szeged eléggé kiesett a zenekar „felségterületéről”.

Sbs: Mi volt számotokra a legnagyobb tett amivel segítettétek a zenekart?

Imre: Részt vettünk a Lord újság készítésében. Takács Attila képregényeket rajzolt, jómagam cikkeket írtam.

Sbs: Mikor szűnt meg a klub?

Imre: 1991-ben.

Sbs: Miért szűnt meg?

Imre: Egyrészt mert a Lord a Dél-Alföldön ritkán járt, kevés rajongót tudtunk összefogni, másrészt mert erre az időszaklra esett a Lord válsága, amikor is a 3. lemez után kiszállt a csapatból Gidó és Loui, majd sorban a többiek és végül csak Misi maradt az eredeti felállásból. És személyes okokból (én az egyetem miatt egyre kevésbé értem rá a klubvezetéssel járó teendőkre, Attila pedig, amikor bedobtam a törölközőt, nem szerette volna átvenni).

Sbs: Megvan még a klubnapló?

Imre: Nem volt klubnaplónk. Volt viszont nagyon szép tagsági igazolványunk, Rácz Attila tervezte, a szegedi címert és a Lord-logót ötvözte a borítóján.

A legszebb Lord tagsági igazolvány a szegedieké! Rácz Attila igazolványa

A legszebb Lord tagsági igazolvány a Szegedieké! Rácz Attila igazolványa

Sbs: Mondanál még pár gondolatot, történetet, élményt még csak így szabadon?

Imre: Mivel a klub rövid ideig élt csupán, kevés emlékünk maradt. Ezek nagyrészt láthatók a szegedi klub emlékére készült oldalon ( szegedilordklub.mlap.hu ). Ezt az oldalt éppen tíz éve hoztam létre, nosztalgiából. Ma már nem frissítem, helyette a facebookon működik a dél-alföldi Lord-rajongók klubja. Számomra nagy öröm, hogy ennek révén az egykori tagok közül néhánnyal ma is tartom a kapcsolatot és koncerteken olykor találkozunk is. Küldök egy fotót, ami a tavalyi szegedi koncert után készült, látható rajta a volt tagok közül Bálint Attila, Rácz Attila és jómagam.

Barátsággal: Szabó Imre
2017. június

lord-klub-lord-klub-szeged-plakat_resize

>>> Vissza a Lord klubok oldalára <<<