Lord koncert – Bokod falunap – 2017.07.28.

Előzmények

Azt hittük hamar leérünk Bokodra, de aztán addig tekeregtünk, amíg késtünk vagy fél órát magunkhoz képest. Akkora forgalom volt péntek délután, hogy már itthon, a fél községben állt a forgalom, mivel az M7-ről lejövő autók nem tudtak rákanyarodni a 70-es útra. Az M1 is be volt állva visszafelé. Hát igen Mi Lord koncertre mentünk, míg mások a Vizes VB-re és a Forma 1-re tartottak 🙂

Aztán Bokodra érve eligazítást kaptunk telefonon, hogy a templom mellett menjünk balra, csak azt nem mondták hogy pontosan melyiknél, mivel 3 templom is volt, így kacsáztunk néhányat, mire megpillantottuk a Polgárőröket és a Lord Parkolót. Merthogy Bokodon kitáblázott LORD PARKOLÓ-val várták az autóval érkező vendégeket, azért ez se mindennapos történet! És az se hogy a minimális belépő mellé végre aznapi Lordos karszalagot kaptunk… egy falunapon! Minden elismerésem a szervezőké!

lord-koncert-bokod-2017-02

Rohantunk befelé Moncsival nehogy lemaradjunk valamiről a koncert előtt másfél órával (előzenekar nem volt hirdetve). Aztán kiderült hogy alig vagyunk kb 20-an Katáékat és magunkat is beleszámítva. Lordjaink már megkezdték a beállást, szokás szerint Attila volt fent elsőnek.

Egy Lord beállás

lord-koncert-bokod-2017-05

Még nem is írtam le nektek, – akik pontosan kezdésre jöttök – , hogy hogyan zajlik egy Lord zenekari beállás. Először jön Erő a színpadra és beállítja, leteszteli, kóstolgatja mind a három gitárt (vagy éppen négyet). Na persze a húrokon már nem állítgat semmit, ezt nem is tudom mikor csinálja, annál inkább a már korábban bemutatott effekt kombókat lövi össze a gitárerősítő cuccal ami pont mögötte van, mindezt rövid, de elképesztő virgákkal.

lord-koncert-bokod-2017-13

Aztán jön Loui, végigmegy minden egyes dobon: lábdob, pergő, kis-tam, közép-tam, nagy-tam és oldal-tam, no meg a cinek. Közben már megjelenik Frenki aki először tol néhányat a basszuson (időnként egész érdekesen, marha jókat játszik), majd következik a már annyira megkedvelt Frenki-Loui összjáték, amibe Attila is legtöbbször belép. Márk a következő a színpadon, mindhárom hangszerrel, a két szinti meg a Hammond. Közben a vokál mikrofonok is beállításra kerülnek amit Erő sokszor kis német versikékkel színesít.

lord-koncert-bokod-2017-15

A nem műszaki beállítottságú csajoknak mondom, hogy nem csak a színpad két oldalán lévő nagy koncert hangfalakra történik a beállítás, hanem minden zenésznek van egy kontroll ládája, ahol a többi zenész hangszere szól csak neki (olyan mint a kisrádió a konyhában, csak egy eldőlt Lehel hűtőszekrény méretben). Attila mögött van még egy hangfalkupac, annak mindenféle egyéb szerepe is van azon kívül hogy szóljon is. Aztán Louinak van egy fülese a kontroll ládája mellett mivel Ő hátul ül, oda is mindent be kell állítani.

Éééééés mindezek után jön Misink, aki mindenkit megkér hogy játsszon valamit az Ő kontroll ládájának beállításához, no meg saját magát… . Érdekes ehhez nem Ő énekel hangosabban, vagy halkabban, hanem a technikust kéri meg hogy állítgassa a hangerőt (na ezt csak a szőkébb csajoknak írom). A beállás vége a „Ha egyszer elmegyek majd mi marad utánad” közös eléneklése néhányszor, a már ott álló közönséggel…. Hmmmm nem is tudom…. ilyenkor rákevernek minket is valahova???? Vagy neeeem? Vagy mi?

lord-koncert-bokod-2017-19

Nos miután Bokodon ennek a procedúrának vége lett, olyan sok idő maradt a kezdésig, hogy unszolás nélkül is eljátszottak nekünk három számot!!! Nem voltál ott időben??? Akkor erről is lemaradtál 🙂  Már-már azt hittük nem leszünk sokan, de kezdésre megtelt a nézőtér ismét, kezdődhetett végre a koncert!!!

A koncert

Felcsendült az „Fázom a szélben” és innentől kezdve nem volt megállás! Amúgy is az „Ázom-fázom”, „Tépett Álmok” és „Síri csend az éjjel” kezdő hármas blokk, olyan elemi erővel hat ránk, hogy az ember itt már elfelejti a hét közbeni munka minden nyűgét baját, teljesen átmossa az agyadat a rock’n’roll !

lord-koncert-bokod-2017-31

Ezután jött a megszokott program a „Hargita„-tól, a „Virágdal„-on át a „Vándor„-ig és a két ráadás. Most már inkább úgy fogalmaznék, hogy a színpad a „szokásos” csillag-fényévnyi távolságban volt a kordontól, de azért az ügyeseknek (ugye Kata, Szabi, Moncsi és a többi elszánt rajongó) sikerült felhasalni a korlátra, hogy elérjék Misit. Ezt most különösen óvatosan kellett megtenni, mert minden eddiginél keményebb felhozatal volt a biztonságiak terén. Tulajdonképpen rád nézett, és meghaltál, a pólón a „Brutal” szó emlékeztetett arra, hogy viselkeggyé’…  én nem is írok többet erről, mert még a végén engem találnak meg 🙂 Amúgy jó arc volt a srác, nem csomagolt össze senkit…. végül is ez egy Lord koncert…

lord-koncert-bokod-2017-48

Legszívesebben nem hagynék ki egyetlen bulit sem az évben, de ez sajnos lehetetlen. Olyan erővel jön a zene a színpad felől, olyan erővel játszanak Lordjaink minden egyes fellépésen, hogy orvosilag is megérthető mindenki aki Lord függő lesz. A ráadások után elcsendesült a nagyszínpad, kisebb helyi falusi diszkó vette kezdetét, és Mi is lassan elindultunk haza.

lord-koncert-bokod-2017-57

Köszönjük nektek Lordjaink, Misi, Attila, Márk, Loui, Frenki hogy megajándékoztatok ezzel az érzéssel, és persze hogy nektek is köszönjük Horváth Pisti, Szeleczky Misi, Kovalcsik Gyuri és a technika, és persze nemkülönben a bokodi településvezetésnek és Bokodnak, hogy vendégül láttak minket!