Lord koncert – Kisbér – Kisbéri Napok – 2017.07.29.

Előzmények

Nem kellett sokat aludnunk a kisbéri koncerthez, azaz pontosan egyet. Nem is az alvás hiánya okozta a gondot másnap, hanem az izomláz amit Bokodon szedtünk össze az eszeveszett ugrálással. Minek ugrál aki nem bírja, mondhatjátok, de Mi nem bírunk magunkkal ha elkezdődik egy Lord koncert, az önkontroll teljes elvesztésével jár ez nálunk… Aztán a kis csoportunk is készült v a l a m i r e, csak így egymás között, ami aztán a koncert része is lett, de erről majd később.

lord-koncert-kisber-2017-01

Megérkezve Kisbérre, a Lovarda teret kellett megkeressük, ami nem volt nehéz mert a főtér csak lovardákkal volt tele, nem is kicsikkel. Nagyjából 500 ló biztos otthona lehetett egykor a terület. Akkora volt rendezvény is, hogy két színpad volt a téren. A „kis” színpadon is simán elfért volna a Lord, de ott remek előadások voltak elsősorban a fiatalabb nemzedéknek: Hip-hop meg ilyenek. Ma is nagyon meleg volt, ráadásul ez a koncert is korán, 8 órakor kezdődött, szóval minden tiszteletünk a zenészeké akik fent izzadnak ilyenkor másfél órát a színpadon Ráadásul Ők még megkapják a reflektorok sugárzó hőjét is a nyakukba….

lord-koncert-kisber-2017-04

Nagy volt a tömeg és a zsibongás, teljesen más hangulat uralkodott mint az előző napi koncert előtt. A színpad is jó nagy volt, és végre, végre hatalmas hangládák a színpad előtt, tudtuk hogy Misink itt már elemében lesz majd, hiszen eléri a közönséget. Már érkezéskor feltűnt a vidám csapat, nem lehetett nem észrevenni a szülinapos csákóban állókat a színpad előtt. Még egyszer így utólag is boldog szülinapot Katának 🙂  Nem tudom ki látta a Lord45 tortáját a neten, de aki ennyit áldoz egy tortára amit a kifizetés után simán megesznek, az biztosan erősen Lorddal fertőzött!!!

lord-koncert-kisber-2017-02

Megtaláltuk a butikot, elsőre nem is volt egyszerű a sok sátor között. Mire megkezdődött a koncert már nagyon sokan voltak a Lord színpad előtt, és az egész tér megtelt emberekkel. Pedig aggódtunk, hisz egy időben volt a Horvát-Magyar vízilabda döntővel, de mint utólag kiderült jobban tette aki a Lord koncertet választotta. Már nem azért mintha a vízilabdás fiúk ezüstje nem csillogna fényesen és nem lennénk rájuk iszonyat büszkék, hanem azért mert szerintem aznap este volt pár ambuláns riasztás a szívinfarktus gyanús esetek miatt. A Lord koncerten viszont nem kellett izgulni, azt csak élvezni a zenét!

A koncert

A bevezető után beindultak a számok: „Fázom a szélben„, „Tépett Álmok„, „Síri Csend az Éjjel„, majd utána jön minden esetben a beköszöntő Misitől. Hatalmas ovációval indul ezután a „Hargita„, és a „Holnap mindig más„. Ezután vissza a múltba jön a „Napvilág„, majd egy új nóta a „Tedd amit érzel„.

lord-koncert-kisber-2017-29

A „Virágdal” ma tényleg különleges volt, hiszen a szülinapost személyesen köszöntötte a színpadról leugró Misi. Ez valóban nem mindennapi esemény volt, és a Lordot, és Misit nagyon jól jellemzi ez a gesztus, ami szeretetet a rajongók felé adnak. Ilyet nem látsz más koncerteken! Szóval a gyönyörű Virágdal Erős Attila hátborzongatóan jó gitárkíséretével és 1000 torok éneklésével. Igen… cserébe ezt kapják a Lordjaink tőlünk, pont azért mert megérdemlik. Nagyon is!

lord-koncert-kisber-2017-43

Következett a „Engem ne várjatok” az egyik legnagyobb közönség kedvenc a zseniális 2010-es lemezről. Na igen a technika ördöge itt bújt ki a zsákjából, amikor Erő gitárja nem szólalt meg Misi kezdő sorai után.. és innen már nehéz megállítani a Lord közönségét akik több százan éneklik tovább a dalokat. Csak egy pillanatig volt csend mikor újra kezdtük a refrént, Misi pedig mint egy szigorú osztályfőnök próbálta csendre csitítani a rosszcsont diákokat. És igen… szót fogadtunk. Ekkorra már Attila megfejtette hogy biztosan a technikus repült át felettünk és tekerte le a hangerő potiját, ezután újra kezdődött a szám. Az első sorokban óriási tombolás, mintha a 80-as években lennénk egy rock koncerten, Noémit egyszer félig a korláton lógva láttam, már amikor láttam valamit, mivel mozgásban volt a középpáholy egyfolytában. A két csajszi haja előttem folyamatosan hullámzásban volt,a nevüket már le se merem írni 🙂

lord-koncert-kisber-2017-49

A lassú blokk a szerelmeseknek és a pároknak a „Szemedben a Csillagok” és az „ÉrzésMárk csodálatos előadásában. Itt végre pihenhetünk…. Majd gyorsabbra váltva a „Kisfiú” és a „Kifutok a világból” amit az „Itthon vagy otthon” követ mindig. Ismét legalább 7 zászló repült, nem volt hova tenni Őket a színpadon! Lehetne pár üres zászlórúd már ilyen esetekre, ahova egy dísszázados kiskatona felhúzná ezeket szép sorban.

lord-koncert-kisber-2017-39

Misi és Attila is elemében volt, folyamatosan, hol itt, hol ott jelentek meg a közönség elé a hangfalakra kiállva. Egy régi szám a „Rossz Fiúk„, a „Neked soha nem elég„, a „Ne legyen sírás” és az „Út szélén mindig égnek a gyertyák„, és a majdnem végére a „Vándor„. A Vándor amit nagyjából 2500 alkalommal játszottak már el (1320 koncert helyszínem már megvan pontosan) de Mi ezt a számot sose fogjuk megunni, úgy ahogy a többit se!

A kötelező ráadás, a „Miért jó ami nem jó” és a „Szállj Szabadon” ahol repülünk, repülünk a koncert végéig, amit mindig rosszul írtam eddig, mivel a valódi zárószám, a „Csak így Halkan„. Na jó ezt már nem a zenekar játssza hanem a a technika, és itt már „csak” elbúcsúznak tőlünk, de hát ez mégiscsak egy szám, hiszen rajta van a Lord45 CD-n. Jut eszembe megvetted már az új lemezt? Ha nem akkor mihamarabb pótold, nem fogod megbánni. Az új lemez (2017) megrendelhető itt:  LINK 

lord-koncert-kisber-2017-53

Hatalmas koncert, nagy szülinappal ezt tudnám a végére írni! Köszönjük Lordok, köszönjük Kisbér!!!

ui: a számok pontos sorrendjét ne vedd halálosan komolyan, mert nem szoktam jegyzetelni 🙂