Pair O’ Dice Budapest – Barba Negra Track – 2017.07.07

Máris úgy kezdem és többet nem is térek vissza rá, hogy bárhol a blogomon, ha a következő zenekar megnevezéseket látjátok: Pair O’ Dice, Pair’o Dice, Pairodice, Para’D Icsom, Paradicsom, Peródájsz, Peredájsz és hasonlók, mindig Szokodi Zoliék bandájáról beszélek, csak éppen nem tudom leírni. Úgyhogy ezért ne is keressetek és ne is írjatok 🙂

Fülledt nyári melegben készültünk a Pair’O Dice koncertre, és most nem én voltam belázasodva rá, hanem Vivien, akinek már 2 hete megvettem a jegyeket.  Ők voltak ugyanis ismét a Lord előzenekara, és azért már én is vártam, hogy újra lássam a fiúkat. Máris, és akkor itt leírom, ha még nem találkoztál velük, itt olvashatod a banda történetét röviden

Nyitásra értünk a Barba Negra Track-be, ahol nem voltak sokan, lehet a nyári meleg, lehet a szabadságolások beindulása volt az oka, nem tudom, de nem is fontos, mert mi ott voltunk.

Még a koncert előtt sétálgattam a színpad előtt, és ilyenkor szívesen beszélgetek eddig ismeretlen emberekkel. Épp Márk Hammond orgonájáról, és a régi zenekarokról beszélgettünk, amikor megkérdezték tőlem, tudok-e valamit az előzenekarról, „olyan furcsák voltak a színpadon beálláskor, félmeztelenül szaladgáltak a színpadon és angolul énekeltek, reméljük nem valami egynyári banda lesz”… szegezték nekem. „Dehogy!”…válaszoltam (na pont jó embert kérdeztek) és hosszasan ecseteltem a zenekar történetét, a zenész szülőket, az egyedi és profi hangzást és megnyugtattam Őket, tuti ruhában fognak fellépni….

pairodice-koncert-barbanegratrack-2017-02

Időben, bevonultak a srácok és rövid intró után bele is csaptak a lecsóba! Ez első EP-ről három számot kaptunk, majd a remek klippel megtámogatott „Mindig ugyanaz” aztán a „Készen Állsz” is a műsoron volt. Elhangzott az én kedvencem az „Illúzió”…. ezt imádom, és hallhattuk egy-két angol szám mellett, az „Egy lélek”,a „Lehetőség” és a „Fejben dől el” dalokat. Na és persze Peredájsz koncert nem lehet a „Hush” nóta nélkül, beindulós éneklős, énekeltetős ütős szám.

A basszus jól és tisztán szólt Jani kezében, a gitárok is ott voltak rendesen, én pont Dáviddal szemben voltam, elképesztően kezeli azt a hangszert. Ha úgy tudnék bankjegyet rajzolni mint ahogy Dávid gitározik, full milliomos lennék egy hét alatt egy kis itthoni munkával.

pairodice-koncert-barbanegratrack-2017-04

Zoli mozgása utánozhatatlan – de már láttam volt kitől örökölnie -, a hangja baromi jó és elképesztő jól is énekel. Bár most a hangosításban a hangszerek kissé elnyomták a hangját néha, de így is óriási élmény volt.

pairodice-koncert-barbanegratrack-2017-05

Aki még nem volt Peredájsz koncerten annak azért elmondom, hogy ne 4-5 akkordos bulis rockzenére számítson, hanem iszonyú profi módon összerakott igényes számokra. Most is figyeltem a meglepő kiállásokat, a váltásokat, néha István olyan beütéseket nyomot a dobon, hogy csak lestem. Nem semmi munka van ezekben a dalokban!

A koncert végére sikerült is kifulladnunk a nézőtéren, nagyon élveztük a bulit. A Lord után késő este még összefutottam azokkal, akik kérdeztek róluk és elismerően mondták nekem, hogy nagyon tetszett nekik is. (Olyan emberekről beszélek akik korukból adódóan P-Mobil, Karthago, Deák Bill és hasonló koncertekre járnak…)

Köszönjük az élményt srácok: Fördős István – dob, Pohl Dávid – gitár, Szokodi Zoltán – ének, Bércesi Dániel – gitár és Prekker János – basszusgitár. Wowww!!!