Pair O’Dice zenekar

Mivel már több koncert beszámolót is írtam erről a fiatal bandáról, úgy érzem itt az ideje az első igazi biográfiát is összeállítanom róluk.

2013: A megalakulás és az első évek

A Pair O’Dice zenekar 2013 februárjában alakult Sopronban. A fiatalok szülei is zenészek, ezért döntöttek ők is a zene mellett ami igen dicséretes dolog. Fördős István édesapja blokád zenekarban volt basszusgitáros, Pohl Dávid édesapja a Lord zenekar énekese, Szokodi Zoltán édesapja a blokád és a brazil együttesekben zenélt.

POD 2013: Az első zenekari próba

POD 2013: Az első zenekari próba

A Fördős István dobos és Bércesi Dániel gitáros által alapított zenekar az első években számos városi és regionális tehetségkutatón nyert, vagy ért el kiváló helyezést, így többször léptek színpadra olyan zenekarokkal, mint a Lord, a Beatrice, Deák Bill Gyula a Hooligans és még sorolhatnánk.

A tehetségkutató versenyen

A tehetségkutató versenyen

Már 2013-ban megnyerték a soproni Add Elő Magad nevű tehetségkutató versenyt, melynek nyomán felléphettek a VOLT Fesztiválon. Pesti és szombathelyi tehetségkutatókon második helyet értek el, majd 2015 januárjában megnyerték a soproni Soprock nevű tehetségkutatót is, ennek köszönhetően másodszor is felléphettek a Volt fesztiválon és a Syma csarnokba is eljutottak a Hangfoglalóra.

2015: Az első lemez

2015. november 9-én Képlet címmel megjelent a zenekar első, ötszámos bemutatkozó EP-je az Edge Records/Hammer Music gondozásában, amit a soproni MD stúdióban rögzítettek. A lemezbemutató koncertre 2016. február 20-án került sor, a budapesti Club 202 színpadán, a Lord vendégeként.

Képlet (EP) tracklista:
1.    Készen Állsz
2.    Hajtsuk Fel
3.    Ki a Hibás
4.    Képlet
5.    Szélcsend

 

 

2016: Koncertek és videoklipek

A "Mindig ugyanaz" forgatása

A „Mindig ugyanaz” forgatása

2016-tól beindulnak a videóklipek is Mindig ugyanaz (2016) Fejben dől el (2017). Első videoklipjük „Mindig ugyanaz” címmel, amelyet a forgatáson készült werkfilmmel együtt publikáltak. A Mindig ugyanaz hangsávjait Törökbálinton a SuperSize Recording-ban rögzítette a csapat. A videót pedig a fertőrákosi kőfejtőben és barlangszínházban forgatták.

2017: Robog a turné…

A 2017-es székesfehérvári Fezen klub koncert beszámolóját és a 2017 csornai koncert beszámolóját itt a blogomban is olvashatjátok. Ez év januárban a törökbálinti SuperSize stúdióban rögzített három új dalt a soproni Pair O’ Dice, az AWS gitáros Brucker Bence közreműködésével. Ebben az évben az első EP-n nem szereplő új számaik is megszólalnak a koncerteken: Illúzió, Egy lélek, Lehetőség, Mindig ugyanaz, Fejben dől el.

POD 2017: Tagok (balról-jobbra): Fördős István - dob, Pohl Dávid - gitár, Szokodi Zoltán - ének, Bércesi Dániel - gitár és Prekker János - basszusgitár.

POD 2017: Tagok (balról-jobbra): Fördős István – dob, Pohl Dávid – gitár, Szokodi Zoltán – ének, Bércesi Dániel – gitár és Prekker János – basszusgitár.

2018: Az első nagylemez

A 2018-as év egy sajnálatos dologgal köszöntött be a zenekar életébe. 2018. január 22-én Prekker Jani, alias Prexi bejelentette, hogy 4 felejthetetlen év után, 2018-tól nem tagja többé a zenekarnak. 2018. március 31-én Illúzió meg címmel jelent a zenekar második, lemeze (az első LP) szintén a Edge Records/Hammer Music gondozásában

Illúzió(LP) tracklista:
1. Intro
2. Illúzió
3. Fejben dől el
4. Mindig ugyanaz
5. Egy lélek, egy dallam
6. Egyszerűbb velem
7. Búcsút intek
8. Lehetőség
9. Én vagyok
10. Álarc
11. Amit én akarok – Pohl Mihály  

A lemezbemutató koncertre 2018. március 31-én került sor, a budapesti Barba Negra Music Club színpadán, szinte már megszokásból a a Lord vendégeként.

2018. április 30-án a sors úgy hozta, hogy Bércesi Dani és a zenekar útjai sajnálatos módon különváltak.

POD 2018-tól: Tagok (balról-jobbra): Szokodi Zoltán - ének,Pohl Dávid - gitár, Fördős István - dob, Szántó Tamás  - basszusgitár.

POD 2018-tól: Tagok (balról-jobbra): Szokodi Zoltán – ének,Pohl Dávid – gitár, Fördős István – dob, Szántó Tamás  – basszusgitár.

 

Elérhetőség, Facebook, Youtube, Wikipédia

Fontosabb mérföldkövek:

Még több videó