Lord koncert – Csorna – Művelődési Ház – 2017.11.18.

Lord Koncert csorna Művelődési Ház - 2017.11.18.

Előzmények

Sokat beszélgettünk Moncsimmal arról, vajon melyik koncerthelyszín volt a legjobb idén. Persze Sitkét ne számítsuk bele, az egy külön téma, az Arénáról nem is beszélve…. de egész évben az év eleji csornai bulihoz hasonlítottunk mindent. És nem alaptalanul…

Mit tud Csorna? Ez egy aránylag kis hely, egy hagyományos Művelődési házban. Kedves előtér, kicsi és nem drága büfé, barátságos „nagyterem” ahol a székek foglalják el a színházterem nagy részét. És mégis… ez volt a legjobb, és a mai nap után az is maradt. Nincs kordon, a színpad közel van, ahol Misi és Erő is elemében lehet, kézközelben vannak a zenészek. Az akusztikát sem számítógéppel tervezhették a 70-es években (vagy korábban), de olyan élményt ad az együtt énekléskor, amit sehol máshol nem hallhatsz. És ez nagyszerű… és borsódzik a hátad, ahol még a szőr is feláll a hátadon a „Virágdalnál”, vagy a „Ha egyszer elmegyek…” éneklésekor (már akinek szőrös a háta.. én nem tudom…)

Szóval ide nagyon készültünk, olyannyira hogy megkértük Boszkáékat, hogy már elővételben vegyék meg a jegyeinket, mindjárt hármat, hiszen a Peredájsz volt az előzenekar, és ugye ilyenkor nem is kérdés, hogy Vivien velünk jön. (Ezúton is köszi!!!)

Több meglepivel is készültünk erre a bulira, elsősorban a magunk által tervezett és készített POD pólóinkkal, valamint va…la…ki (nem irhatom le hogy ki, mert illetlenség lenne) ünnepelte nemrég, a nem mondhatom ki, hogy hányadik szülinapját, és ez alkalomból egy pólót készítettünk neki ajándékba. (Ööööö … amire az van írva hogy „Lord – Tamara / 45:40”)  🙂 🙂 Tibinek is szülinapja volt, erre ittunk egyet (de volt aki többet…)

Még kapunyitás előtt megérkeztünk, és bandáztunk a többiekkel… na ki volt legelöl a zárt kapuknál… a Celldömölki csajok 🙂 Bent aztán a Lord Butik fogadta a rajongókat, a sok kinccsel amit ilyenkor magukkal hoznak. Aki szeretett volna, az bőven csemegézhetett a Lordos ereklyék között. És igen… van aki most veszi meg az első Lord lemezét (beszélgettem is velük röviden)…  persze, büszkén mondom én is idén vettem az első CD-t, hol máshol mint a Butikban 🙂

Hamarosan belekezdett a POD a színpad és a nézőtér bemelegítésébe, ami ismét igencsak jól sikerült.

pairodice-csorna2-2017-11-18

Juteszembe, mondtam már hogy a POD nak is van rajongói csoportja? Itt van hát: www.facebook.com/groups/pairodicefanclub/ Ha van kedved csatlakozz.:-)

Rövid szünet (hiszen a beállások már korábban megvoltak) és kezdődött a LOOOOORD!!!!!

A koncert

Még csak elkezdődött az „Ázom-fázom” de a közönség már ugrált és énekelte torka szakadtából a dalt.

lord-koncert-csorna-2017-11-05

Indulhat a Rákendról

Ha a koncert előtt zenészeink, kicsit izgulva is jönnek fel a színpadra, ez az izgalom idáig tarthat nekik. Frenki, Márk, Loui, Misi és Erő arcán máris ott a hatalmas mosoly, tudják Ők hogy innentől minden királyság lesz!!! És az is volt itt Csornán.

lord-koncert-csorna-2017-11-05

Már az első Lord dallamoknál mindenki énekel és tapsol, még Bendegúz is!

Misi szinte folyamatosan a közönséggel volt, most bepótolhatta az év közbeni kieső pacsikat, de nem csak a „vén” rockerekkel, hanem a gyerekekkel is, hiszen minden rendes Lordos szülő a gyerekeivel érkezik.

lord-koncert-csorna-2017-11-05

Misi és a közönség… szinte végig ez volt az egész koncerten…

Gyerekek lógtak a Lordosok nyakában, és immáron Lordos gyerekek ültek a színpad szélén, egyszóval gyerekek voltak mindenhol. Azt mondta pártunk vezére, hogy Magyarországon jövőre a családok éve lesz, na kérem egy Lord koncerten ez mindig így van évek óta…

lord-koncert-csorna-2017-11-05

Lordos csemeték amerre nézel…

A „Virágdal„… az frenetikus volt mint mindig, de itt Csornán valahogy mégis más… sokkal jobb mint máshol. Torkok százai éneklik a dalt, majdnem mondhatnám, hogy Misinek meg se kéne szólalnia… csak számolgathatná a rózsákat szép csendben… tudjuk az Mi rendesen.

lord-koncert-csorna-2017-11-05

Virágdal…szerintem megrepedt a vakolat a falon….

Na jóóó kell Misi, kell nekünk a hangja, és közben Erő ujjai percegnek a húrokon. Már maga ez a dal olyan adrenalinnal tölt fel minket, hogy ezzel el is mehetnénk aludni tavaszig mint egy medve… ellennénk vele és túlélnénk a téli álmot kaja-pia nélkül.

Mindenki a maximálisat hozta, de ez nem újdonság, hiba most nem volt egy parányi sem a technikában…. Erőnek volt egy nagy futása a színpad elején, az idejét nem mértem, de „Senior”-ban meg volt az ideje 30m-en a Cooper teszten!

lord-koncert-csorna-2017-11-05

Erős Attila futva is ugyanúgy gitározik mintha egy helyben állna

Nagy programot kaptunk sok sok számmal, régiek és a Lord45 nótái, amiket azt hiszem jól megismertünk és megszerettünk idén. A Hargitát most nem említem, mert az külön téma lenne, de a többi dal az új lemezről is ismerősen cseng már fülünkbe, mindamellett, hogy nem annyira Lordos, viszont üt mint a vaskalapács az üllőn, a metálos betétekkel. Bulizni lehet rájuk rendesen, az „ultráknak” nincs megállás a színpad előtt sem.

lord-koncert-csorna-2017-11-05

És a koncert végén Loui is előttünk áll végre!

Egy baj volt csak, hogy vége lett…

Köszönjük Lordjainknak: Misi, Erő, Márk, Loui, Frenki, köszönjük a csapatnak: Pisti, Misi, Gyuri, és a technikusok, köszönjük Csorna hogy itt lehettünk!!!

A csornai koncert képe nekem egyértelműen ez a kép lett:

lord-koncert-csorna-2017-11-13a

Beke Márk és Pohl Misi örömzenéje.

Csorna galéria