I. Érdi Rock-Aréna Koncert

Bevezetés

Nagy volt az izgalom részünkről az I. Érdi Rock-Aréna Koncerttel kapcsolatban, hiszen ilyen jellegű esemény még nem volt itt amióta ide járunk kézi meccsekre (hajrá érdi lááányok és üdv a dragonoknak), de ennek most már vége, mert március 3-án végre tombolt a rock and roll az Arénában!I. Érdi Rock-Aréna Fesztivál

Félelemmel és büszkén léptünk kézilabda csapatunk pályájára, de megnyugodtunk amikor láttuk, hogy profi módon le volt burkolva a szent föld, így abban kárt nem tehet senki. Időben érkeztünk, húztunk előre a helyünkre ahol meglepetésünkre Gábort (régi Lordos testvérünk) és haverját Csabát találtuk, így vártuk a program kezdetét négyesben.

Voltunk már jó pár helyen, de úgy látszik az apró meglepetésekből sosem lesz hiány. Na nem panaszkodásnak mondom, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy a megvásárolt fél literes üdítőket kupak nélkül kapjuk csak meg. Biztos nyomós oka lehet ennek a számunkra még sehol nem tapasztalt dolognak, de ettől kezdve mint gyermekünket hurcoltuk magunkkal a palackokat és kerestük a megfelelő helyet, ahol ha letettük nem borul fel buli közben (de persze ez nem sikerült…). Másik siralmunk az a zene volt, ami a buli előtt szólt a háttérben, hogy fokozza a hangulatot, de… komolyan mondom majdnem sírtunk David Gilmour szomorkás számai alatt, ami mindenesetre arra jó volt, hogy lassúzzak egyet párommal, és sírva valljak szerelmet Moncsimnak…. szerintem ezt sokan hallották.

De Mi mégis vidáman, habár egyre könnyesebb szemekkel vártuk hogy végre jöjjön a Xenon és véget vessen a búnak… Viszont a másik oldalról azt is le kell írjam, hogy a biztonság példás volt, az ingyenes ruhatár szintén nagy meglepetés, ahol négyen is álltak (nem 1-2 ember mint máshol). Büfé két helyen is volt, korrekt árakkal. A tisztaság magasan átlagon felüli, ráadásul a koncertek között is jöttek a takarítók és tisztították a sörtől tocsogó padlót. Az Arénába jutás profi módon zajlott fennakadás nélkül (bár hallottam hogy Gidótól is elkérték a belépőjét….hahahaaa). Az előtérben a Karthago butikja fogadott, bent az Arénában a pedig a Xenonné. A ‘valóban idősek’, vagy a fáradékonyabb nézők leülhettek a lelátókon (az alsó sorok szokásosan be voltak húzva), mindenesetre mi az első sort választottuk.

Xenon

Kezdődjék a Metáááál….Pipecül mutatott a Xenon a hatalmas színpadon, Varga Zoli dobfelszerelése olyan magasságokban volt, mint egy Van Halen koncerten… A zenekar négyesfogatban állt fel, egy szólógitárral aminek nyakát Varga Gabi tekerte, a basszer Bulissa Rezső azaz Doky, ééééésss Egon a mikrofon mögött alias Bretus Attila.

xenon-erdi-rockfesztival-2018-sbs-06

Mit mondjak nem az első Xenon koncertünk ez, bírjuk azt az egyediséget, azt a különleges hangulatot amit a srácok az arcunkba préselnek. Végigtolták a teljes CD anyagot: ‘A lélek harangja‘, ‘Psycho‘, ‘Szentháromság‘, ‘A pokol szüleménye‘, ‘Éhes mint a farkas‘, ‘Pokol‘, ‘Útvesztőben‘ és még két új nótát is hoztak nekünk, ezek a ‘Felismerés‘ ès a ‘Harcolnod kell‘.

Elég kemény motyó volt mögöttük, az szólt is ahogy kell. A zenekar hozta a tőle megszokott show elemeket, még egy plüssfarkas is gazdára talált, de a kemény férfi magnak a ‘Pokol’ volt a mennyország a táncos csajokkal. (videó erről a Youtube csatornámon… de csak ha elmúltál 18 és az asszony már lefeküdt aludni….hahahaaaa)

xenon-erdi-rockfesztival-2018-sbs-25

Nagyon élveztük mindazok ellenére, hogy a totál hangzás nem volt a számunkra megszokott tökéletesség, de ez nem a zenekarok hibája. Profik voltak a srácok, hiba nélkül tolták le a műsort, be is melegedtünk rendesen. Az biztos, hogy gyűlik a rajongótábor! Xenont mindenkineeeek!

Galéria:

Gidó és a Fáraó

Rövidebb szünet után jöhetett a Fáraó (vagy Gidó és a Fáraó) a színpadra, a technikát nem kellett átszerelni, csak a hangszereket tologatni. Itt is volt átrendeződés a zenekaron belül, hiszen új dobossal léptek fel, Loui távozását követően. Világi Zoli neve ismerősen csenghet a Mosonmagyaróváriak körében (itt kevésbé, elég messze vagyunk onnan…), és a Lordosok körében is, de én is körbeposztoltam nem is olyan rég a Power zenekar ‘Vadász‘ című vidám nótáját. Jól mutatott az egyedi dobszerkó és a spéci dobverők is (legalább láthattuk mikor melyik tamot veri éppen Zolika), de marha jól ütötte a bőröket.

farao-koncert-erdi-rockfesztival-2018-03

Nem csak a szünet volt rövid, de a Fáraó programja is, sajnos Moncsim kedvenc száma az ‘Ereidben‘ és az én kedvencem a ‘Csodálatos emberi ész’ pont nem volt. De kárpótoltak a fiúk az ‘Elég‘, a ‘Tobol a rock and roll‘, a ‘XXI. század’, a ‘Sandokan‘, az ‘Akaratom szerint‘, a ‘Mélyben‘, a ‘Szóljon a Rock‘ számokkal, lehet van még amit kihagytam, hiszen nem jegyzeteltem az első sorban.

Nem is értem miért nincs a zenekar tagjai között feltüntetve a weboldalon Gidófalvy Attila (Junior) hiszen mindig itt van a bandával és Kele mellett nyomja a ritmusgitárt.

farao-koncert-erdi-rockfesztival-2018-10

Hallhattunk ismét komoly virtuóz szólókat Kelétől, de Zéró is végigportyázta egyszer a basszusgitár szinte össze bundját. És természetesen Gidó…. Gidó aki billentyűzött, gitározott és énekelt, annak ellenére, hogy az influenza Őt is elérte. De nem Ő volt az egyetlen aki betegen állt színpadra… hát le a kalapom a zenészek előtt. Mivel én is dögrováson voltam és a meló helyett inkább az ággyal szemezgettem napközben ami húzott mint a mágnes, átérzem annak súlyát, hogy a színpadra kell állni ilyenkor is…

Nem hagyhatom szó nélkül a gyerekeket akik szintén voltak jó sokan a bulin, s nem egy köztük már most a kemény ‘Fáraó’ maghoz tartozik. De most komolyan mondom, simán benyomultak az első sorba, tündériek voltak, igazi családi eseménnyé varázsolták a bulit. Gyufi fel is kapta időnként az egyik porontyot, de később már Moncsim nyakában ülve tomboltak együtt a rockzenére.

farao-koncert-erdi-rockfesztival-2018-13

Kaptunk még egy igencsak rövidített ráadást, mivel természetesen visszatapsoltuk Őket a színpadra… na nehogy már elmenjenek… megint várhatunk egy csomót a következő Fáraó bulira. Közben összefutottunk Dragon vezérünkkel is Csabával, és jónéhány Érdi csapattagot is láttunk a közönség soraiban 🙂

Galéria:

Ismerős Arcok

Számomra Ők voltak az ismeretlenek, nem hallottuk még Őket, és nem is láttuk eddig a színpadon a zenekart. Számomra nagyon jó benyomást keltettek, jó kis bulit toltak le sok rajongó örömére, közös éneklésekkel és visszatapsolással. Sok embert láttunk táncolni a közönségben, de erre a zenére lehet is.

ismeros-arcok-koncert-erdi-rockfesztival-2018-06

Ők egy kicsit lazább vonalat képviseltek, így volt változatos a program. Jó volt látni a sok rajongójukat ahogy együtt éltek a zenekarral.

Galéria:

Karthago

A Karthago koncert nekem valahogy kimaradt eddig az életemből, mindazok ellenére hogy az első lemezük nálam már akkor etalonnak számított amikor megjelent. Szinte gyerekként rohantam a lemezboltba hogy megvegyem a korongot. Na azt aranyba tudnám önteni, ha lenne aranyam. De élőben mégsem láttuk még Őket. Ismét hosszabb átszerelés következett, amelyet nem rövid intró követett, majd az elefántok dübörgése után a színpadon volt a zenekar.

karthago-koncert-erdi-rockfesztival-2018-04

Először Kocsándi Miki érkezett, Gidónak és Zérónak már csak vissza kellett állni a saját lábnyomába, Szigeti Feri érkezését hatalmas üdvrivalgás követte. Aztán jött Takács Tamás. Mit jött… valósággal beesett a színpadra. Annyira laza volt (mondom nem voltam még Karthago bulin), hogy először megijedtünk, hogy nem fog megállni és közénk esik, de ez persze nem így történt.

karthago-koncert-erdi-rockfesztival-2018-09

Jöttek egymás után a nagy Karthago nóták, szinte mindenki eljutott a mikrofonig, hiszen ez a zenekar tele van tök jó énekesekkel, amit hallhattunk is. Gidó hozta a vidámságot minden mennyiségben, a keleti kalappal, a parókával, még Szigetit is megkergette, mégsem sikerült ráakasztani a szőke hajtincset.Jó sok Karthago nótát kaptunk, emlékezetes Takács féle bevezető szövegekkel, no és megszólalt a harmonikája is. Idén ünnepli a zenekar a 39. évfordulóját, erről is megemlékeztünk.

Nagy show volt, nagyszerű másfél órát kaptunk a Karthagotol, köszönet érte.

Galéria:

Mint ahogy köszönet az összes zenekar minden tagjának, minden technikusnak és roadnak, az Érdi Aréna személyzetének meg még akit kihagytam volna, hogy végre…. végre… végre… Érden is volt rock-farsang, rock-ünnep, rock-fesztivál, vagy csak egyszerűen rock-koncert de mindegy hogyan nevezem, egy a lényeg:

„Nem érdekel semmi, semmi csak a rock and roll,
Nem is mondok semmit, jöjjön a rock and roll!!!!”

Várjuk a II. Érdi Rock-Aréna Koncertet!!! Rákendról!

Videó:

Videókat a rendezvényről a Youtube csatornámon találtok: www.youtube.com/user/netmax2010/videos

És a végére egy kis hangerő mérés ahol éppen álltam:

I. Érdi Rock-Aréna Fesztivál