Lord koncert – Sitke – 2018-08-24

Pontosan egy éve, hogy itt jártunk Sitkén egy felejthetetlen Lord koncerten és azóta készültünk gondolatban a mai napra. Sitke talán ez egyetlen hely az évadban, ahol spontán össze tudnak jönni a Lordosok, hogy pár órát együtt bulizzanak a koncert előtt. Többször láttam magam előtt, hogy nekünk, a Lordosoknak lesz ismét a legnagyobb rajongói bandája itt Sitkén (A Sitkei rockfesztivál történetéről itt és a Wikipédia cikkemben is olvashatsz) és ez bizony sikerült! Pedig a közvetlen előzmények nem ezt sugallták, a pénteki nap miatt sokan nem tudtak eljönni. Ráadásul már napokkal előtte az időjárás jelentéseket nézegettük, és Mi is azon filóztunk Moncsimmal, nekivágjunk-e a 200 km-es útnak annak tudatában, hogy szarrá ázhatunk, vizes lesz a sátor, vizesek lesznek a ruhák, a „vadonban” (ez a felső bejáratnál lévő dombtető) nem lehet még kezet mosni sem…. kell ez nekünk? Hát nem! Ez az amire egyáltalán nem vágyunk és nincs szükségünk! Aztán reggel összeszedtük a motyót, ittunk egy kávét, majd beültünk a kocsiba és elindultunk 🙂

Kissé szkeptikusak voltunk lesz-e helyünk ugyanott mint tavaly amikor Katáék és Zitáék vertek tábort már reggel. Mi csak délben értünk oda, de volt hely bőven. Hát persze….. sokan dolgoznak még, munkaidő van vagy mi…  Elkezdtük a táborépítést Moncsival, felállítottuk a nagy sátrat a 4 méteres zászlókkal. Ezeket időnként le kellett engedni félárbócra ahogy feltámadt a szél. Végre egy hely ahova el tudtam hozni a bolhapiaci beszerzésből származó majd 5 méteres zászlórudat.

lord-koncert-sitke-2018-05

Közben érkeztek a rockerek és elkezdődött a közös pálinkázás már délután fél egykor. Ekkor jelent meg Visi Pisti is és onnantól már be is indult a Lordoskodás! Előszedtem a zenegépet, szólt a Lord, gyülekeztünk és bandáztunk.

lord-koncert-sitke-2018-09

Elmentem jegyeket venni. Fel akarták rám rakni a karszalagot, amikor mondtam, hogy „Még neeee… nézzétek csak az a tábor a miénk, még nem megyünk be, csak ha már pont elegen leszünk” Elismerő mosolyokat kaptam, jót röhögtünk a saját készítésű Lordos Sitkei Pass-omon ami a nyakamban lógott, és mentem vissza sörökkel a kezemben, számban a jegyekkel. Megérkeztek Katáék is, előkerült a bogrács. Pisti és Kata nekilátott a Sitkei pörköltfőzésnek, azaz a hírös büki AS pörköltnek Buliubival körítve.

lord-koncert-sitke-2018-10

Eközben csodálatos zamatú diólikőr csúszott már a torkunkon lefelé és mindenféle pálinka az ország minden szegletéből. Pistinek meg közben leszállt egy UFÓ a levegőből és odab…ott egy sátrat… hahhahaaa

Ekkor már nem csak a bandánk gyülekezett, hanem a felhők is, szóval éreztük, hogy ebből eső lesz, nem fogjuk megúszni…. lett is…. nem kicsi…de ekkora…. uhhhhhhh ….erről majd később. Szóval marha sokan voltunk már fent ekkor, nagyon büszke voltam hogy ennyien összejöttünk, hiszen egyetlen másik bandának sem volt ilyen méretű csoportosulása, csak nekünk Lordosoknak. Teljes csoportképet ha akartam volna se tudtam volna csinálni….

lord-koncert-sitke-2018-26

Szóval kinek van a legjobb zenekara? Hát nekünk! És melyik zenekarnak van a legjobb rajongótábora? Hát a Lordnak! És ez még mindig így van! Katonasztori is volt bőven. Közben mellettünk, a „soron” mindenhol rotyogott a bogrács, komolyan mondom, mintha egy falusi pörköltfőző versenyen lettünk volna. A profik zsákos jéggel szerelkeztek fel a benzinkútról, és olyan söröket húztak elő a hőségben, hogy 3 korty után már lefagyott a gigám.

lord-koncert-sitke-2018-16

Miután megvolt a kellő mennyiségű pia és kaja ideje volt lemenni a Kápolna elé.

lord-koncert-sitke-2018-51

A Moby Dick alatt vonultunk le, ahol egyből találkoztunk a Celldömölki Lord szekcióval 🙂 Királyság, Lordosok mindenhol!

lord-koncert-sitke-2018-55

Már a Lord előtt nyomtuk a bulit a közönségben. Össze vissza szaladgáltunk a hatalmas zászlókkal, néztek is a nem Lordosok hogy mi a szar van itt. Ugráltunk egy lazát a Moby-ra, toltam egy pogót is a rockerekkel bevezetésképpen, mivel ilyen a Lordon úgysem lesz. De hát én a Fekete Lyukban nevelkedtem, meg FMH, FMK, Almási tér, a gyökerek még megvannak.

Aztán megérkezett a Lord és megérkezett az eső. Természetesen a nagy program volt a terítéken, nem sorolom itt a számokat a cikk végén megtalálod. Időközben ahogy leszakadt az ég, az valami frenetikus volt, még akkor is ha jobb lett volna ha nem….

lord-koncert-sitke-2018-77

Az emberek egy része, már aki tudott behúzódtak a rendezvénysátrakba, de a fanatikusokat persze ez egyáltalán nem érdekelte.

lord-koncert-sitke-2018-79

Az ömlő esőben is több ezren álltak a színpad előtt. Én is benéztem egy sátorba, ahol egyszer csak kiugrott egy srác félmeztelenül és azt üvöltötte, hogy „Gyertek ki… gyertek ki…” erre sokan megindultak, hallottam én „leszarom-ot”, meg a „francba az esővel” és visszamentek a színpad elé. Az az igazság, úgy megáztunk ahogy még soha, de a zászlók nagyon jól bírták.

lord-koncert-sitke-2018-93

Soha ennyi Lord zászló nem lengett még a levegőben amióta itt vagyok… mindenkire büszke vagyok, aki rudat is hozott és lengette a zászlókat. Persze ez a lengetés sem volt ma egyszerű, hiszen vizesek voltak a zászlók, de azért lobogtak, ha akartad. Többen ismeretlenül odajöttek hozzám újra, hogy csak pár percre de elkérjék. Aztán a végén jött a „Vándor” ahol ázott verebek térdepeltek a sörös, sáros földön Misi előtt. A „Virágdal” biztos elhallatszott Sárvárig is, úgy üvöltött a közönség!

lord-koncert-sitke-2018-94

Szóval mondom, hogy ez a Sitke egy újabb felejthetetlen Lord koncert volt, ami örökre megmarad mindenkiben aki itt volt azzal a pár ezer emberrel együtt, akik dacoltak az időjárással. Hatalmas! Misi ha előrenyúlt vállig vizes lett, Attilának sem volt esélye előrébb húzódni a gitárral, meg is jegyeztük, hogy pár gitárszólóval kevesebbel kellett beérjük, amit igazán sajnáltunk mert baromira szeretjük ahogy nyomja a virgát.

lord-koncert-sitke-2018-78

A koncert után a butiknál gyülekeztünk, kérdeztük, hogy kijönnek-e a fiúk, de a butikosok sem tudták biztosan, mivel esett az eső, sáros volt minden, lehet hogy nem jönnek. Dehogynem! Persze, hogy kijöttek! Boldog születésnapot Frenki itt is még egyszer 🙂

Mire fölértünk a helyünkre megállapítottuk, hogy szarrá ázott minden, a sátor sem bírta ezt a zivatart. Víz volt bent is, ahogy a vászon itt-ott áteresztett, de vizes volt a hálózsák is. De ez sem érdekelt minket akkor, mert hullák voltunk a Lord végére. Kerestük a száraz foltokat bent, hogy lefeküdjünk, végül is találtunk.

lord-koncert-sitke-2018-99h

Köszönjük nektek Lordok, köszönjük hogy van az a banda akiért elmehetünk egy jót bulizni, hogy van az a banda ami embereket kovácsol össze maga körül 46 éve ugyanúgy mint akkor amikor megalakult. Mert a Lord az nem egy hagyományos zenekar, a Lord az a LORD! 2018-ban Misi, Ati, Frenki, Márk, Loui és a csapat körülöttük! Rákendróóóóóól!

Sitke Tracklista:

Száz év, Kell az értelem, Megváltás nélkül, Egyedül, Az út szélén, Rossz fiúk, Képzeld el, Neked soha nem elég, Napvilág, Lépjük át a múltat, Utca Kövén, Vedd el, Hargita, Tedd , amit érzel, Melletted vagyok, Itthon vagy otthon, Nem kell!, Kisfiú, Ne legyen sírás, A holnap mindig más, Kifutok a világból, Vándor
Ráadás: Virágdal, Szállj szabadon.

Sitke Galéria: