Lord koncert – Balatonboglári Szüreti Fesztivál – 2018-08-20

Ha egy szóban kéne összefoglalnom a Balatonboglári Lord koncertet, talán azt mondanám hogy „Fantasztikus„. Persze mindenféle más jelzőket is lehetne használni, de ez a koncert valóban nagyon ott volt!

lord-koncert-balatonboglar-2018-28

Két napja még Agárdon ugráltunk, hamarosan Sitkére megyünk, és mindeközben Augusztus 20-án csak eljutottunk a Balatonboglári Szüreti Fesztiválra. Gondolkodtunk, hogy elinduljunk-e az M7-en az ünnepi nagy forgalom miatt, de jól tettük, hogy nem maradtunk otthon.

Balatonbogláron töltöttem gyermekkorom sok nyarát a 70′-es években, sok emlék fűz ide. De ennyi embert és ekkora fesztivált még soha nem láttam itt (persze mivel korábban nem voltunk ezen a fesztiválon). Gyakorlatilag nem lehetett megállni autóval 2-3 km-es körzetben, és hömpölyögtek az emberek a strandról fel, a fesztiválra le. Megérkezve sem mindennapi látvány volt a strand területére települt szórakoztató ipar, a borutca, a vásári kavalkád.

lord-koncert-balatonboglar-2018-06

A nagyszínpadon éppen az AK26 nyomta a fiataloknak szóló zenét, miközben a másik színpadon élő koncertek voltak, többek között a Pair’o’Dice délután négykor. A Lord Butik sátránál kezdünk gyülekezni, végre ismét összefutottunk Katáékkal és Zoliékkal, ilyenkor a Bácskai pálesz mindig elő szokott kerülni, most sem volt másképp. Mivel megint úgy gondoltuk Moncsimmal, hogy lengetni fogjuk a zászlót ismét a bandának, ezért hátrébb vonultunk, ilyenkor nem tudunk elöl állni és vártuk a koncert kezdetét. Aztán feljöttek a Lordok és belecsaptak a buliba.

lord-koncert-balatonboglar-2018-10

A nagy program volt ma terítéken, az majd két órás tombolást és ugrálást jelent nekünk, amit tartottunk is a körülöttünk lévőkkel. Időnként vándorolt a Lord zászló, boldogan lengették a körülöttünk álló Lordosok. Igazából nehéz lenne szavakba önteni milyen hangulat uralkodott itt, egy fantasztikus társaság közepén álltunk Moncsival, ugrálás, tombolás, ölelkezés, pacsizás, együtt üvöltés, együtt éneklés, közös taps, közös karlengetés… soroljam? Én azt mondom ereszd el a hajad nyugodtan egy Lord koncerten, nem fogod megbánni, ez így jouuuuu!

lord-koncert-balatonboglar-2018-26

Attila úgy futkározott megint a színpadon, mintha kötelező lenne, hol itt, hol ott gitározott. Nagyon jól szólt ismét a technika, szép volt a színpad és az egész színpadkép nagyon jól mutatott. Meghallgattuk Frenki szólóját, volt végre Márk lassú száma, Loui nyomta mint állat, Misi meg ahogyan az lenni szokott folyamatosan a közönséggel együtt élt.

lord-koncert-balatonboglar-2018-29

Amikor vége lett a koncertnek csak annyit mondtunk egymásnak, hogy „Azta bakker….” „mekkora volt ma megint a Lord….” „ez milyen volt már megint…„… frenetikus. Annyit írtam már minden zenészről, hogy nem is tudok újabbat mondani, mint hogy Misi, Ati, Frenki, Loui, Márk…. k…va jó rakendrólt nyomtatok ma, istenkirályság élmény volt ott lenni.

lord-koncert-balatonboglar-2018-47

A koncert végén a Lord sátornál találkozhattak a rajongók a zenekarral, ahogyan az mindig lenni szokott, de ma különösen sokáig voltak kint a srácok. Mindenki sorra került, aki beszélni akart velük. Mi is leültünk beszélgetni és a koncert után legalább egy órával indultunk csak haza a nyári melegben.

Köszönünk minden percet amit veletek tölthetünk Lordok!

Balatonboglár Tracklista

Száz év, Kell az értelem, Megváltás nélkül, Egyedül, Az út szélén, Rossz fiúk, Képzeld el, Neked soha nem elég, Napvilág, Lépjük át a múltat, Utca Kövén, Vedd el, Hargita, Tedd amit érzel, Melletted vagyok, Itthon vagy otthon, Nem kell!, Kisfiú, Ne legyen sírás, A holnap mindig más, Kifutok a világból, Vándor
Ráadás: Szállj szabadon, Virágdal

Balatonboglár Galéria