Legendák a Legendában – Gidó és a Fáraó – Legenda Sörfőzde – 2018.11.09.

Ez szó szerint igaz, hiszen az majd fél várt Fáraót olyan zenészek alkotják mint Gidó (Gidófalvy Attila – billentyűs hangszerek, gitár, ének), Zéró (Kiss Zoltán – basszusgitár, ének, vokál), Kele (Kelemen Tamás – gitár, vokál), és ismételten de az ifjabb Gidófalvyi Attila (gitár, vokál), és a majdnem egy éve a zenekarhoz csatlakozott Zolika (Világi Zoltán – dob).

gido-es-a-farao-2018-16-legenda-sorfozde-sbs

Az idei helyszín a Legenda Sörfőzde volt a külvárosban. Mikor Csilla (a GPS-ünk…) azt mondta megérkeztünk, nem találtunk semmit és senkit (olyan feelingünk volt hogy ezt már átéltük Lordos kalandozásaink során), de aztán némi kanyargás után, egyszer csak megtaláltuk ahova jöttünk. GPS nélkül is mehetett volna, mert annyi autó állt kint a környéken, hogy az utcában, a sörfőzde környékén már nem is volt hely.

Irány befelé! Kellemes hely ez a Sörfőzde, itt aztán tényleg ehetsz ihatsz, a csülöktől a rántott sertésszeletig van itt minden. A söröző előtt lekoccoltunk Kelével, aki ígéretéhez híven, tényleg SKC (nem irom le miaaaaaz) sapkában beszélgetett kint. Az ajtón belépve máris összefutottunk régi jó ismerősökkel, Pityesszel (Horváth Pisti manager), és ott volt a fél Xenon Varga Gabival és Bulissa Rezsővel. Megfordult pár régi Lordos is az országból, a szélrózsa minden irányából,meg ugye sok barát és családtag, hiszen ez egy családias klub bulinak indult. Nem hagyhattam otthon a Fradi sálat sem Gidó tiszteletére, sikerült is becsempésznem egy kis „Zöld-Fehér” szurkolást a közönségbe.

Szólt már a zene a teremből, megvettük a jegyeinket, mikor kérdezték, hogy melyik koncertre jöttünk, a Vince Lillára, vagy a Fáraóra…. mi vaaaaan????…. jót mosolyogtunk, persze hogy a Fáraóra jöttünk, mire megkaptuk az ehhez szükséges karszalagot. Az asztalon ott figyelt a ritkaságszámba menő Fáraó CD, begyűjthettél még néhányat ha a akartál. Megvettük az üdítőnket, kihasználtuk az ingyenes ruhatárat (tök jó, csak felakasztod a kabátod és leveszed a bilétát) aztán bementünk a terembe, ahol még Vincze Lilla énekelt… gondoltuk hamarosan vége és jönnek a fiúk, de ezt nem vártuk meg, hanem kijöttük és leültünk az étterembe, ahol meg azt vettük észre, hogy a Fáraó már lázasan szerel a színpadon. Most mi van? Na bakker rossz helyre mentünk be… hahahahaa…. a helyismeret hiánya…. két terem van, még jó hogy nem ott vártuk a fiúkat. Na bakker. De a végén megtaláltuk a helyünket, kezdődhet a rákendról!

gido-es-a-farao-2018-01-legenda-sorfozde-sbs

A vidám beállás és a sok poénkodás, majd az intro után a „Mélyben” című számmal (az egyik nagy kedvenc az 1976-os AC/DC adaptáció) nyitott a Fáraó három gitár, basszus és dob felállásban. Gyakorlatilag a teljes Fáraó CD-t lenyomták a srácok, „Ébredj” , „Tombol A Rock And Roll„, „XXI. Század„, „Ereidben„, „Csodálatos Emberi Ész„, „Állj Mellém!„, „Manöken„, „Azt Kapod, Ami Jár„, „Elveszett Vagy Ellopták„. Zéró csodálatos orgánumát is élvezhettük a „Sandokan” és a „Színes Álmok” nótákban. Lejátszottak nekünk két egykori Lord számot, a „Szóljon a Rock” és a „Tombolhat szél” dalokat amikre aztán igazán szétugrálhattuk magunkat és köszönöm hogy Lordosként meg is lettünk említve hogy ott vagyunk. Kőkemény Rákendróóóól! Aki ismer nem kell mondanom hogy minden Lord számra bevadulunk Moncsival…. meg is történt! (és akkor aki nem tudná, a Lord „Szemedben a Csillagok lemezén szereplő „Tombolhat szél”, eredetileg Fáraó dal)

gido-es-a-farao-2018-13-legenda-sorfozde-sbs

Nem hagyhatom ki, hogy a Manöken alatt lekonyult Kele mikrofonja…. hahahahaaaa…. amit persze észre sem vett a szám közben, a végén kérdezte hogy hogyan vokálozott ???? , mire nagy tapsot kapott, hogy bizony így is jóóóóól. Időközben persze kiderült, hogy a sarokban figyelő Hammond sem viccből volt a színpadon, Gidó úgy élt mögötte mint egy kisgyerek, szerintem nem volt a klaviatúrán egy billentyű sem amin nem szaladt végig az ujja, karja, könyöke (asszem most a lába nem…. hahahahaaa). Zéró bevezetett minket a számmisztikába , mikor megtudhattuk hogy a 39 év az pontosan egyenlő 39 évvel, azaz ennyi ideje zenélnek együtt Gidóval… (aztabakker én „csak” 50 éves vagyok……mindjárt vidámabb is lettem…)

gido-es-a-farao-2018-04-legenda-sorfozde-sbs

A sok vidámkodás mellett valóban tombolt a rákendról a kis színpadon, jól éreztük magunkat ez nem is vitás. Pityesznek is lett dolga a koncert közben, amikor egy rajongó hanyatt vágta magát a színpadon és le kellett húznia onnan 🙂 Volt kisebb szülinapi ünneplés, csak hogy még családiasabb legyen a hangulat, a Sandokant együtt élvezte velünk Szigeti Feri (Karthago….ugye…ha létezik egyáltalán olyan tudatlan aki nem tudná… nem,nem .. olyan nem is létezhet).

Két dolgot hiányoltunk Moncsimmal, az „Akaratom Szerint” az egyik legnagyobb kedvenc kimaradt , és most nem volt „Kisvárosozás” sem, pedig azt is igencsak ritkán hallani élőben. „Vissza, Vissza” és kicsaltunk egy rövid kis ráadást a végére. Csak „úgy megemlítem”, hogy Világi Zolika hatalmasat alkotott a dobok mögött, keze lába, feje járt mint egy Singer varrógép, nagyon durván nyomta, kisGidóról nem is beszélve akinek nem tetkó miatt volt varrat a karján, hanem egy korábbi balesetből származó friss varratok, mégis tolta az alapot rendesen, le a kalappal!

gido-es-a-farao-2018-11-legenda-sorfozde-sbs

Namost Gidóról, Kelérő és Zéróról mit is lehetne írni? Három olyan virtuóz zenész, akik bármikor, bármilyen körülmények között lenyomnak neked bármilyen rákendrólt, szóló, szóló hátán, az „instrumentális” szám maga rock bugyra volt!

Maradtunk volna még bandázni, ha nem munkanap lett volna másnap reggel (szombaton a fenébe is). Élményekkel gazdagodva szálltunk be a kocsiba. Na ez jó buli volt, szó szerint! És ha azt gondolnád, hogy az egykori Fáraó zenekar nyomaira nehéz rábukkanni, nagyon tévedsz, hiszen másnap a budaörsi bolhapiacon egyből kiszúrtam egy könyvet, és éreztem lesz benne valami… és lőn!

gido-es-a-farao-2018-17-legenda-sorfozde-sbs

Azt mondta Moncsi nincs vége a leírásnak…. szóval akkor itt van. Köszönjük srácok, ez Q jó volt.

Videó:

Képek: