Pair O’Dice zenekar

Mivel már több koncert beszámolót is írtam erről a fiatal bandáról, úgy érzem itt az ideje az első igazi biográfiát is összeállítanom róluk. A Pair O’Dice zenekar 2013 februárjában alakult Sopronban.

Tagok (balról-jobbra): Fördős István – dob, Pohl Dávid – gitár, Szokodi Zoltán – ének, Bércesi Dániel – gitár és Prekker János – basszusgitár.

A fiatalok szülei is zenészek, ezért döntöttek ők is a zene mellett ami igen dicséretes dolog. Fördős István édesapja blokád zenekarban volt basszusgitáros, Pohl Dávid édesapja a Lord zenekar énekese, Szokodi Zoltán édesapja a blokád és a brazil együttesekben zenélt.

A Fördős István dobos és Bércesi Dániel gitáros által alapított zenekar az első években számos városi és regionális tehetségkutatón nyert, vagy ért el kiváló helyezést, így többször léptek színpadra olyan zenekarokkal, mint a Lord, a Beatrice, Deák Bill Gyula a Hooligans és még sorolhatnánk.

Már 2013-ban megnyerték a soproni Add Elő Magad nevű tehetségkutató versenyt, melynek nyomán felléphettek a VOLT Fesztiválon. Pesti és szombathelyi tehetségkutatókon második helyet értek el, majd 2015 januárjában megnyerték a soproni Soprock nevű tehetségkutatót is, ennek köszönhetően másodszor is felléphettek a Volt fesztiválon és a Syma csarnokba is eljutottak a Hangfoglalóra.

Az első Pair O’Dice album

2015. november 9-én Képlet címmel megjelent a zenekar első, ötszámos bemutatkozó EP-je az Edge Records/Hammer Music gondozásában, amit a soproni MD stúdióban rögzítettek.

Képlet (EP) tracklista:
1.    Készen Állsz
2.    Hajtsuk Fel
3.    Ki a Hibás            
4.    Képlet                    
5.    Szélcsend    

A lemezbemutató koncertre 2016. február 20-án került sor, a budapesti Club 202 színpadán, a Lord vendégeként.

Videoklipek

2016-ban megjelenik első videoklipjük “Mindig ugyanaz” címmel, amelyet a forgatáson készült werkfilmmel együtt publikáltak. A Mindig ugyanaz hangsávjait Törökbálinton a SuperSize Recording-ban rögzítette a csapat. A videót pedig a fertőrákosi kőfejtőben és barlangszínházban forgatták.

Jelenleg új számokon dolgoznak, és folyamatosan koncerteznek az ország egész területén. A 2017-es székesfehérvári Fezen klub koncert beszámolóját és a 2017 csornai koncert beszámolóját itt a blogomban is olvashatjátok. Ez év januárban a törökbálinti SuperSize stúdióban rögzített három új dalt a soproni Pair O’ Dice, az AWS gitáros Brucker Bence közreműködésével.

Az első EP-n nem szereplő új számaik: Illúzió, Egy lélek, Lehetőség, Mindig ugyanaz, Fejben dől el.

Elérhetőség, Facebook, Youtube, Wikipédia

Fontosabb mérföldkövek:

Még több videó