Lord koncert – Budapest Park – 2017.08.24.

Bevezető

A nyaralásunk után nagy izgalommal vártuk a Budapest Parki koncertet, ahova csak be kellett „gurulnunk” Pestre, a Lágymányosi híd pesti oldalára. Időben érkeztünk egy remek helyszínre, amely hasonló élményt nyújt mint a Barba Negra Track (ami a Lágymányosi híd túloldalán található), de annál mégis sokkal több. Teraszok, éttermek, italozók és fával burkolt hatalmas nézőtér. Elég komoly biztonsági „rendszeren” kellett először is átjutnunk a zászlónkkal, de végül csak sikerült. A zászló még-még elment volna, de a 4 méteres összecsukható zászlórudat azért el kellett magyarázni. A végszó az volt, ‘ha nincs a zászlón vörös csillag” akkor mehet 🙂

Bejártuk a helyszínt, a Lord butikot hiányoltuk első látásra. Az első sorban már ott álltak a legkorábban érkező Lordosok (ugye Karesz ???), üdvözöltük egymást és beszélgettünk még  ismerőseinkkel, amíg nem kezdődött el a program.

lord-koncert-2017-budapest-park-00

A hangulatkeltő, előzenekar a Káosz Központ volt, akiket a Budapest Arénából már megismerhettek a Lord koncertre járók. Azt hittük korábban fognak kezdeni és több számot is hallhatunk Kovács Áronéktól, de a feeling így is megvolt a technikai problémák ellenére. A zárószámuk a „Haverok két keréken” alatt már lengettük a Lord45 zászlónkat nekik is 🙂

A koncert

A teljes beállás már korábban megtörtént, ezért szinte azonnal a színpadon volt a Lord és megkezdődött a koncert. A nem sokkal korábban még üresnek tetsző nézőtér rendesen megtelt emberekkel, jó kis pesti buli előtt álltunk.

lord-koncert-2017-budapest-park-01

Zenekarunk tolta az idén már megszokott számokat a program szerint, és egy minden szempontból hibátlan műsort nyomtak le nekünk. A hangminőség kifogástalan és tiszta volt, olyannyira hogy Frenkitől eddig még nem hallott basszusszólamok csengtek fülünkben. Márk ismét elhozta nekünk a Hammondot, ezért köszönet és hála neki. Már volt szó róla, hogy ez egy csodálatos hangszer a rockzene virágzó korából, és amelyet csak ritkán láthatunk és amelyet csak kevés olyan fiatal zenész használ mint Ő. (Még szerencse hogy Erő azért mindig elhozza a gitárjait, Misi meg a mikrofonját….bocs)

lord-koncert-2017-budapest-park-06

Amit azonban most kiemelnék és egy kicsit többet írnék róla, és amit a fotókon is szeretnék visszaadni nektek  azok a fények! A fénytechnika egyszerűen pazar volt. A szólók alatt a zenészek fényárban úsztak, a zene és a fénysugarak tökéletes összhangban voltak az egész koncert alatt. Aki esetleg nem tudná, mindez Laczkó Tamás érdeme, aki a nagyobb koncerteken – Budapest Aréna, Barba Negra, Volt Fesztivál, Sitke… – világítja a Lord zenekart. Ugye emlékeztek az Aréna fényeire??? Ugyanilyen pompázatos élményben volt ismét részünk.

lord-koncert-2017-budapest-park-25

lord-koncert-2017-budapest-park-09

lord-koncert-2017-budapest-park-12

A Virágdal most Louinak is szólt névnapja alkalmából (Boldog Lajos napot Loui!), amit a szokásos hangorkánnal énekeltük együtt Misivel. A Vándor megkezdésekor állva maradt sok ember jelezte, hogy nagyon sokan voltak itt az első Lord koncertjükön, de nem álltak Ők sem sokáig, letérdeltek egészen a „… Szabad lesz mint a madár, Északtól délig, kelettől nyugatig, Minden földet bejár” sorokig, aztán elszabadul a pokol mint mindig.

lord-koncert-2017-budapest-park-24

Sajnos csak egy számot kaptunk a végére ráadásnak, és ismét nagy élményekkel mentünk haza. Nagyon hiányzott már élőben látni és hallani a Lordot, mert ugye végig velünk voltak a dalok a nyaralás alatt, de azért ez nagyon más… sokkal, de sokkal jobb!!!

Köszönjük az élmény srácok: Misi, Attila, Loui, Frenki, Márk és -hi- és Szeleczky Misi és Kovalcsik Gyuri, és Laczkó Tomi, Levito és Golyó és mindenki más aki azon fáradozik hogy a Lord nekünk szóljon!

Budapest Park galéria: