Lord koncert – Sümeg XIII. Jakab napok – 2017.07.23.

Előzmények

Sümegre eredetileg nem készültünk, de a koncert előtti utolsó napon kiderült, hogy szabadok leszünk. A térképre nézve, józan megfontolt felnőtt ember döntése alapján nem indultunk volna el, de nálunk már a „józan döntés” rég nem szerepel a szótárunkban, amióta Lord koncertekre járunk. Gyors utána járás… Hmmm….. 170 km éppen 2 óra 15 perc autókázás jórészt a Balaton felvidék túloldalán. Azért még volt egy gyenge próbálkozásom Horváth Pistinél, hogy ha lehet legalább ennyit játsszon a zenekar, de mint tudjuk ez nem így működik.  – Azért kaptunk egy ráadást az elején de erről majd később. – Csak úgy megjegyzem hogy vonattal sem jártunk volna jobban, a „Kék hullám” 4 óra 30 perc alatt repített volna minket Sümegre…

Indulás előtt Moncsim pogácsa sütéssel melegítette be a hangulatát, folytatva a „Lord piknik” szellemidézését, ma sajtos és erős paprikás pogit vittünk Lordos társainknak. Gondoltuk ez pont jó lesz a sör és a pántlika mellé a többieknek, aztán meg Lordos gyerekek is szeretik. Pillanatok alatt elrepült az utazással töltött idő, Öcs és Szöcs mellett elhaladva. Megérkezve szokás szerint rossz helyre parkoltunk, pont a koncert utáni Tüzes Show helyére, de még időben szóltak ha nem akarjuk hogy lángok martaléka legyen az autónk álljunk odébb pár métert. Aztán megláttam a színpadot amin épp egy zenekar játszott és elcsodálkoztam hogy, hogyan lesz itt Lord koncert… de ezt is benéztem… szerencsére 🙂

lord-koncert-sumeg-2017-02

Már a színpadon volt a Mokka Tribute Szántai „Kacsa” Gyula vezényletével, Ők játszottak a Lord előtt. A 80-as 90-es évek legjobb magyar rockzenéinek felidézésével jó hangulatot teremtettek. Közben megjöttek a törzsrajongók Szombathelyről, Celldömölkről Lord zászlóval felszerelkezve, Pápáról, Sopronból és még sorolhatnám. Szépen kezdtünk összegyűlni a kordon előtt, ami megint nem volt megfelelő távolságban a rajongóknak 🙁

lord-koncert-sumeg-2017-08

Szinte példa nélkül, elég hamar átszerelt és beállt a Lord.Márkot újabb oldaláról ismerhette meg aki figyelmesen kísérte végig ezt a procedúrát. Ha hunyorítottam láttam is a kezében a gitárt:

lord-koncert-sumeg-2017-11

Jó hosszan szólt a Frenki-Loui-Erő trió koncert előtti beállós száma, amikor az órájukra néztek és Misi türelemre kért minket, hamarosan kezdenek. De itt már ilyenkor nincs türelem! Lordot akarunk!!! Misistől, Attilástúl, Louistul, Frenkistül és Márkostul… egyszóval nem engedtük lemenni Őket a színpadról. Rövid megbeszélés, tanakodás a színpad közepén… „Mit játszunk nektek?”-re „Valami Lordosat” kapták a választ, majd felcsendült az elő-extra, ami a nulladik óra volt a suliban, a Ne legyen Sírás… Attila meg is mondta viccesen: „Ezt játsszuk, mert ezt tudjuk a legjobban”… (aznap Varjasi Balázs facebook élő videójában ezt pont vissza is nézhetitek.) Óriási volt !!! 🙂

A koncert

lord-koncert-sumeg-2017-32

Az intró után megkezdődött a koncert és mondhatnám hogy innen nem emlékszem már semmire csak a zenére, mert hatalmasat buliztunk szinte meg sem állt a lábunk Tamarával, Tibivel és Ádival együtt. Nem volt túlméretes a színpad, Misi és Attila „bemozogta” az egészet, hol itt, hol ott voltak a Lordjaink. A hangosítás nagyon jó volt, hiba nélkül szólt tökéletes minőségben a zene.

Loui és Frenki tolta az alapot megállás nélkül, és Márk billentyűszólamai hasították a meleg levegőt. Na ja igen… nagyon fülledt meleg volt, elkeltek a törölközők és a vizes flakonok a színpadon.

lord-koncert-sumeg-2017-27

Egyes rajongóknál ezzel szemben a sör és a pálesz fogyott megfelelő mennyiségben (ugye Szabi és Attila pont rólatok beszélek), olyannyira hogy végig fergeteges hangulat volt középen.

lord-koncert-sumeg-2017-41

Miután kifigyeltem hogy Ádit és Bendegúzt hogyan tolják a korlát felett a szüleik Misihez, ezt megtettem Moncsival is, igy sikerült áthidalni, azt a kb másfél méteres távolságot ami a színpad és a nézők előtti kordon között volt. Azért volt egy szám amibe Misi nem lépett be időben, azt meg Mi kezdtük el teli torokból énekelni, de ez pont így volt jó. Marha jó!!!

lord-koncert-sumeg-2017-45

Elmaradhatatlan Virágdal szülinapi köszöntőkkel, Itthon vagy Otthon a zászlókkal. A Vándor amit több száz torok énekel együtt Misivel, csakúgy mint szinte az összes számot, de ez a dal azért nagyon más…. ezt nem tudom leírni… Vándor után a ráadás, végre két számmal megint a Miért Jó ami Nem jó és a Szállj szabadon és így repült el a koncert is nekünk nagyon hamar.

lord-koncert-sumeg-2017-19

Azt hiszem nem kell bizonygatnom magamnak mennyire megérte átutazni a fél országot ezért a koncertért. A buli után még maradtunk, mivel a Jakab napi rendezvényének sem volt még vége. Sokan ültek a nagy sátorban, kipihenni a Lord koncert „fáradalmait”, iszogatva vagy éppen valami finomságot eszegetve, hiszen abból volt bőven még a koncert után is. Louit köszöntöttük amikor megláttuk, sugárzott arcáról az öröm és a vidámság.

lord-koncert-sumeg-2017-58

Óriási rendezvény egy csodás Lord koncerttel, ez volt július 4.hétvégéjének legszebb estéje.Köszönjük nektek Lordjaink: Miska, Attila, Loui, Frenki, Márk és természetesen nektek is Horváth Pisti és a Roadok, no meg a butikosok!

Galéria