Lord koncert – Barba Negra Music Club, Budapest – 2017.10.07.

Előzmények

Megtört a jég, de erről majd később, kezdjük az elején. Mivel az év első felében rákészültünk a koncert programra és ez a Barba buli nem volt benne, így váratlanul ért, amikor rám kérdeztek 2 héttel előtte, hogy jövünk-e. Persze, persze volt a válasz, de én a decemberi koncertre gondoltam, aztán a face csoportunkban láttam Horváth Pisti kiírását, hogy ez a koncert most lesz. Megvettem a jegyeket a neten, mert így szeretjük, de csak kettőt, mivel ha nincs Peredájsz, Vivien nem szokott velünk jönni. Aztán az indulás előtt, egy kiégni készülő pislákoló mennyezeti lámpa miatt Vivien nem akart otthon maradni, ezért elvittük magunkkal.

Így aztán hárman érkeztünk, de Tamaráék Sopronból már gyorsabbak voltak nálunk. Gyorsan átszerveztük a bejutást, mivel 2 jegyünk már megvolt, ezzel Moncsi és Tamara be is mentek az első sorba, Tibivel meg megvettük a maradék jegyeket a pénztárban 🙂 A Barba Negra Klubnak van egy hangulata, ezt talán márt írtam nektek korábban, hiszen idén kora tavasszal már járt itt a zenekar. Az egyik legjobb klubhelyiségnek mondanám, szeretünk ide járni!

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr01

Bandáztunk a program megkezdéséig, az elmúlt hetekről, és persze a Lordról beszélgettünk. Elhatároztuk, hogy kapnak majd egy kis meglepetést tőlünk, hiszen Erő szülinapja éppen másnapra esett (ezt sikerült el is érni, mivel éjfél után még ott voltunk), és Misié is csak egy hete volt… na majd jól megkapják! Mező Feritől személyes találkozásunk alkalmából én is megkaptam a történelmi jelentőségű Lordos kitűzőmet, aminek nagyon örültem (Ezt a kitűzőt még Vida Feri boltjában vette Szombathelyen, az 1980-as évek végén…..Köszi Feri!!!!!)

Ott volt a Lord butik, nekik mindig örülünk, ezt már írtam nem egyszer, a „Buli” velük teljes. Ha ott vannak, tudjuk hogy találkozhatunk a zenekarral, és megadatik a lehetőség hogy valami „Lordossal” térjünk haza, még akkor is, ha már a szekrény kezd megtelni a ruhákkal 🙂 Moncsimnak meglepetésül szántam a fehér „Lord Örökké” polár felsőt, ezt a koncert végén kapta meg (meg is lepődött, két hétig titkolóztam sikeresen). Aztán jött a kislányom Vivi.. de erről majd később 🙂

A Bulldózer volt az előzenekar Demeter Gyurival az élen, amely megalapozta a hangulatot, a záró számuk, a „Nagy test, nagy élvezet (XL Sisters) alatt már forrongott a hangulat.

A koncert

A Lord beállása már jóval nyitás előtt lement, a Bulldózer után rövid szünettel már a színpadon voltak Lordjaink és beindult a fergeteges koncert!

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr10

Az első blokk a „Fázom a szélben„, a „Tépett Álmok” és a „Síri Csend az Éjjel” végére már teljes ováció volt a nézőtéren. Hiába próbálkoztunk Moncsimmal, hogy nyugton maradunk, ezekre a számokra (sem) tudunk megmaradni egy helyben, tényleg olyanok vagyunk már mint a rossz gyerekek. (Emlékszem anyukám hányszor mondta nekem, hogy „ne ugrálj már annyit kisfiam”)

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr93

A fények ismét zseniálisak voltak, talán a füst volt néha túl sok, ami esetleg zavarhatta Misit is, mivel mi is kőhécseltünk tőle rendesen az első sorban. Viszont a füsttől keltek a spotlámpák életre és sokszor szinte festői keretet adtak a koncertnek.

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr16

Fényben fürdött Misi és Erő, de Márk és Frenki is, miközben Loui tolta hátul az ütemet mint a Diósgyőri Gépgyárban 100 rugós kalapácsgép, úgy dübörgött a lába alatt a lábdob a duplázóval. Baromi jól szólt, mint mindig. Loui a „Dobkirály”!!! Már 1989-ben így nevezték el a rajongók és a mai napig hűen megszolgálta ezt a jelzőt. Az „úgy szól a dob mint állat” azt hiszem megfelelő jellemző egy rock dobosnak.

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr30

A kinti hideg ellenére, bent meleg volt, beindult az őszi fűtés szezon, ami zenészeinken is látszott, sorra jártak a törölközőért 🙂 (Ez sajnos nálunk nincs, de hülyén is nézne ki 500-1000 ember törölközne a nézőtéren….) Erő megmutatta Misinek hogyan is kell a gitárból kicsalogatni a Lord nótákat 🙂

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr27

Misinek igazi Kánaán ez a színpad. Eléri a közönséget a bal szélétől a jobb széléig, és ezt Ő meg is teszi. Az egyik szám alatt aztán balról jobbra futott egyet hirtelen. Mi is meglepődtünk az első sorban, ilyet az amerikai fociban (NFL) szoktam látni, amikor Tom Brady 3 mp alatt futja a 20 yardot…:-)

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr59

Misin egy fura póló volt kínai feliratokkal, éppen arról beszélgettünk, milyen kínai okosság lehet a hátára írva „A daru és a gém sosem lesz ugyanaz a két madár”, vagy a „A víz oda tart, ahová tartania kell”…. de megtudtuk, hogy neeeemmmm…. csak „Szóljon a Lord” a szöveg jelentése némi körítéssel 🙂 (persze ha Te jól tudsz kínaiul… lefordíthatod nekünk pontosan, betűről betűre…)

Aztán a „Virágdal” után bele is kezdtünk a meglepinek szánt „Boldog, boldog, születésnapot, kívánjuk hogy legyen még sok ilyen szép napod”-ba, ami pillanatok alatt 1000 torokból szólt. És igen!!!! Sikerült meglepni vele Misit és Attilát, megható és szép pillanatok voltak ezek! Most is borsódzik a hátam a mikor írok, az ilyen váratlan pillanatokat (is) érdemes megélni egy koncerten. Abba se akartuk hagyni…

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr45

Frenki zseniális mint mindig, tőle is megkaptuk a gitárszólót!

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr61

Márk többször kényeztette a közönséget a szóló-játékával, a hatalmas taps neki is mindig kijár!

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr39

Sajnos mint mindegyik koncertnek, ennek is vége lett a „Vándor” utáni ráadásokkal „Miért jó ami nem jó” és a „Szállj Szabadon” dalokkal. A legvégén Erő megunhatatlan gitárszólóját kaptuk, amit meg is ünnepelünk minden alkalommal! Erős Attila és az Ő gitárja” szokta mondani Misi…. jöhet a taps, majd ha ez elég hangos….. még egy kis játék Attilától… és így van vége a bulinak.

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr96

Levezetésként megvártuk zenészeinket, amíg kijöttek, addig is dumáltunk, ismerkedtünk, jó hangulat volt a Lord Butik környékén. Aztán egyszer csak azt mondta a kislányom, hogy Ő is kér egy Lord pólót, a következő koncertre már abban szeretne jönni.. Mi vaaaaan???? Hányszor leírtam már, hogy Vivi nem igazán Lordos… VOLT (hahahaaa…). A Lord45 pólót választotta!!! 

Igy hát „megtört a jég”… hiába is mondja Vivikém az ellenkezőjét, kislányom Lordos lett!!!! Mondanom sem kell, hogy hiába éjjel 2-re értünk haza, első dolga volt a tükör előtt szelfizgetni…. rákendróóól!

lord-koncert-budapest-barba-negra-music-club-2017-10-nr99a

Köszönjük Misi, Attila, Frenki, Márk, Loui és mindenkinek aki a zenekar munkájában részt vesz, 1000+1 köszönet, hogy mindezt ismét élőben láthattuk és hallhattuk!

Barba Negra galéria