Napi Lordom: A Lord koncertszervező menedzserei

Berger István, Vida Ferenc  (1974-1986)

Vida Ferenc 1974-től 1988-ig szinte egyedül, a zenélés mellett igazgatta a zenekar ügyeit és intézte a fellépéseket, de sok mindenben, így a bulik szervezésében is nagy segítségére volt egy idő után Berger István. Közel 12 évig így zajlott a koncertek szervezése. Az 1980-as években azonban már olyan mennyiségű felkérést kaptak, illetve szerveztek le, hogy Vida Ferenc belátta, ehhez a feladathoz már egy önálló emberre van szükség. A nyolcvanas évek elején többen is „ajánlkoztak” a zenekar menedzselésére, de ezek sikertelen kísérletek voltak, ami persze nem a zenekaron múlt.

Molnár Károly (1986-1988)

Koncertszervező menedzser

Vida Ferenc 1986 januárjában kereste meg és kérte fel, hogy menedzselje a Lord zenekar fellépéseit. Ismeretségük korábban kezdődött, Vida tudott róla, hogy Károly már foglalkozott hasonló bulik szervezésével (Cseh Tamás koncertjei). Ezek az évek a Lord koncert-korszakának legsikeresebb koncertidényei voltak, a fellépések száma megközelítette, esetenként meg is haladta a bűvös százas számot. Három év után, azonban Molnár Károly úgy döntött, hogy más irányban folytatja útját, ezért elköszönt a Lord zenekartól.

Molnár Károllyal Vida Ferenc emlékestjén találkozhattunk: Napi Lordom: Emlékezés Vida Ferencre az AGORA MSH aulájában

Dobány Lajos (1989)

Koncertszervező menedzser

Dobány Lajos 1988-ban váltotta Molnár Károlyt, sok előre lekötött bulit örökölt tőle. „Életem egy évét a Lord családban tölthettem el, amikor 1989-ben Gombás Endre és Vida Ferenc keresett meg, hogy legyek menedzser, de akkor azt mondtam, én csak koncertet szervezek. Egy évig tudtam is ezt csinálni. Ez a társaság már abban az időben profi szinten fel volt építve… Amikor én telefonáltam, hogy írják be a naptárba a koncertdátumokat, nekem nem kellett odamennem, mert fix gázsi volt. Akkor a társaság beült a Feri BMW-jébe és elindultak, megjelentek és becsülettel megcsinálták a bulit. De, volt úgy is, hogy három-négy nap is le volt szervezve. Ez volt az az év, amikor a csúcsra járatás volt, és ezen a nyáron, a kohéziós erő valahol megtört egy ausztriai túra után, amit nem én szerveztem. Jöttek vissza és Balatonfüreden meglepődve tapasztaltam, hogy a tagok összeugrottak. Anyagi problémák voltak és a Ferinek itt kezdődtek a gondjai a csapaton belül” – mesélte  Dobány Lajos a 2017-ben Vida Ferenc búcsúestjén, Szombathelyen.

Dobány Lajossal is Vida Ferenc emlékestjén találkozhattunk: Napi Lordom: Emlékezés Vida Ferencre az AGORA MSH aulájában

Gerendai Károly (1990-1991)

Koncertszervező menedzser

Gerendai Károly a Sziget Kft. alapítója, tulajdonosa és ügyvezető igazgatója volt. Pályafutását 1986-ban kezdte megalapítva a Zenei és Rádiós Öntevékeny Kört a budapesti Kaffka Margit Gimnáziumban. Önállóan először a Lordnak segített, aztán a Sziámihoz került. Később az 1993 augusztusában az általa rendezett első Sziget fesztiválon fellépett a Lord zenekar is.

Németh István-Petya (1990-1994)

Technikus és koncertszervező menedzser

Németh István (vagy ahogyan a szakmai berkekben ismerik Petya) az 1985-ben Szombathelyen létrejött Dózis zenekar alapítója, gitáros énekese volt. Később a NA_ÉS zenekarban játszott. 14 éves korától kezdődő régi barátság fűzte Vida Ferenchez, aki segítette a Dózis zenekar pályafutását is. Közben a hangosítással is foglalkozott, azaz kitanulta a szakmát. Olyannyira, hogy 1989-ben amikor Gidófalvy Attila és Vida Ferenc meghallotta hogyan szólnak az általa hangosított bulik, elhívták a Lordhoz főállásba. 1990 május 1-én szólaltak meg a Lord hangfalak az ő keverésével. A hangosítás mellett elkezdte a koncert szervezési teendőket is, de mint elmondta, ez a két tevékenység sokszor ütközött nehézségekbe. Akkoriban a koncerteknek csak az ötöde volt visszatérő buli, a többit egyesével kellett levadászni. Végül 1994-ben elköszönt a Lord zenekartól.

Németh István is részt vett Vida Ferenc emlékestjén: Napi Lordom: Emlékezés Vida Ferencre az AGORA MSH aulájában

Kémeri Péter (2000-2001)

Koncertszervező menedzser

Kémeri Péter a Tankcsapda menedzsereként lett országos hírű és a szakma egyik legelismertebb alakja. Az ezt követő esztendőkben alapítója, tulajdonosa volt a Hegyalja Fesztiválnak, promóciósa a Sztár FM rádiónak, munkatársa a Hungarotonnak, és még számtalan helyen lehetett vele találkozni.A Lord zenekar koncertszervezési ügyeivel egy évig foglalkozott 2000 és 2001 között.

Kémeri Péterrel készített rövid interjúmat itt olvashatjátok: Napi Lordom: Kémeri Péter a Lord volt menedzsere

Horváth István (2001-2017)

Koncertszervező menedzser

Horváth István a Lord előtti időszakban egy kozmetikai cégnél dolgozott, de legfőképpen a Beatrice bulijait szervezte. A Lord koncertek szervezését a nulláról kezdve teljesen új koncepcióra helyezte. Az első általa szervezett fellépés 2001. február 15-én volt a Ráday klubban hatalmas sikerrel. 2006. május 1-én megkapta az Európai Arany Művész Nemzetközi Minőségi díját a zenekar tagjaival együtt.

Horváth Pistivel készített interjúmat itt olvashatjátok: Napi Lordom: 17-995 Horváth Pisti

M-Prod Artist Kft. (2018- )

Professzionális koncertszervező iroda több évtizedes szakmai múlttal.